Itt az első Leica-Sharp kooperációban készült mobil

2021.05.18| 9to5Google

Megjelent a Sharp Aquos R6 hatalmas méretű, 1 hüvelykes szenzorral, 240Hz-es kijelzővel.

Bár az okostelefonokban nem éppen ismert név felénk, a Sharp kiadta az Aquos R6-ot 1 hüvelykes hátsó kameraérzékelővel és a piac egyik leggyorsabb kijelzőjével. Ez egy őszintén szólva mamut méretű, 20 megapixeles, 1 hüvelykes elsődleges kameraérzékelő, amelyet a Leica-val közösen fejlesztettek ki. Ez azt jelenti, hogy a Sharp Aquos R6 rendelkezik jelenleg a legnagyobb kameraérzékelővel okostelefonban, bár technikailag nem ez az első, amely ilyen nagy érzékelővel érkezik.

Itt az első Leica-Sharp kooperációban készült mobil

Öt évvel korábban a Panasonic verte a Sharp-ot a Panasonic Lumix CM-1-gyel, amely 1 hüvelykes CMOS-érzékelőt tartalmazott, a Qualcomm Snapdragon 801 chipset és 2 GB RAM mellett, akkor még Android 4.4 KitKat rendszerrel. Idén van még egy androidos okostelefon, amely 1 hüvelykes érzékelőt hoz, de keveset tudni arról, hogy ki gyártotta valóban az érzékelőt. Könnyű lenne a Sony felé mutogatni, mivel a japán cégről úgy hírlik, hogy ilyen érzékelője van fejlesztés alatt.

Az Aquos R6 magányos hátsó kamerával érkezik, de a Sharp állításai szerint jelentősen javult a gyenge fényviszonyok mellett kapott teljesítmény és az érzékelő méretére tekintettel a mélységélességnek és a természetes bokeh-nek kiválónak kell lennie. Különleges objektívek nélkül minden zoomolás és kivágás digitálisan történik. Lehet, hogy ez egy kicsit problémás az általános minőség szempontjából, de még nem láttunk olyan eredményeket, amelyek cáfolnák ezt az elméletet.

Itt az első Leica-Sharp kooperációban készült mobil

Elöl a 6,6 colos, 2730×1260 képpont felbontású kijelző 240Hz-es frissítési frekvenciával hívja fel magára a figyelmet - ezzel a piacon a leggyorsabbak közé tartozik. Ez még nem minden, mivel állítólag akár 2000 nit fényerőt is elér, ami egy másik piacvezető adat. Ide tartozik a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó is.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Sharp Aquos R6 egy igazi zászlóshajó, ha a kijelzőt és a kamerát nézzük, de nem marad le msá tekintetben sem. Ez azt jelenti, hogy a Sharp a Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészletet, 12 GB RAM-ot és 128 GB-os bővíthető microSD tárhelyet csomagolt az Aquos R6-ba. Ezenkívül 5000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik.

Itt az első Leica-Sharp kooperációban készült mobil

Az egyéb fontos hardverek közé tartozik a dedikált Google Assistant gomb, amely a bekapcsoló gomb és a hangerőszabályzó között helyezkedik el az Aquos R6 keretének jobb oldalán. A vezetékes hanghoz 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó is rendelkezésre áll, a rendszer pedig Android 11.

A Sharp Aquos R6 június közepétől indul Japánban, két színben: fekete és fehér. Globális elérhetőségről nem esett szó és nem is várható.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei