Itt az Apple iPhone 7 Plus dual kamerával és vízálló burkolattal

2016.09.08| GSM Arena

Az új iPhone 7 Plus igazán ütõs lett, az Apple fejlesztõi odatették magukat, lássuk mit is kaptunk tegnap este.

A hetes szériával az Apple némiképp megújította a készülékek megjelenését, amely anyaghasználatát tekintve maradt fém és alumínium. A hátlapi kamerák púpja egyetlen alumínium tömbbõl faragott és megjelent a rozsdamentes Apple logo is alatta. Az antenna vonalai diszkrétebbek és kevésbé láthatók, mint a megszokott. A cég leváltotta a megszokott, mechanikus home gombot és a Macbook trackpad-jéhez hasonlóan támogatja immár a 3D Touch funkciót. Ezt egészíti ki az új, még érzékenyebb Haptic Engine, amely fizikai visszajelzést is ad a gomb lenyomásakor.

Itt az Apple iPhone 7 Plus dual kamerával és vízálló burkolattal

Ahogy már régóta pletykálták, eltûnt a 3.5 mm-es jack csatlakozó, tehát aki ilyen végû headsetet, fejhallgatót használna, annak a gyári dobozban található adaptert kell használnia. Az iPhone 7 Plus mellé jár egy Lightning csatlakozós EarPods füles. Az iPhone 7 Plus nem fél a víztõl sem, hiszen a burkolat teljesíti az IP67 szabvány elõírásait, így egy méter mély vízoszlop alatt legalább fél órát kibír.

Itt az Apple iPhone 7 Plus dual kamerával és vízálló burkolattal

A telefonban az Apple A10 Fusion chipset dolgozik, méghozzá négy maggal és 3.3 milliárd tranzisztorral. Két mag a nagy teljesítményt igénylõ alkalmazásokhoz használható, a másik kettõ pedig az üzemidõ növelésében segít akkor, amikor a telefon inaktív vagy kis teljesítményigényû appokat futta. Az A10 Fusion chipset grafikus processzora ötven százalékkal gyorsabb mint az A9 az Apple iPhone 6s Plusban. A telefon elõlapjára sztereó hangszórók kerültek, valamint kétszer hangosabbak lesznek, mint a már ismert megoldások.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Az egyik legnagyobb újdonság az iPhone-ok történetében a dual kamera, amely csak a Plus változatban van. Ez kétszeres optikai zoommal felvértezett, ugyanúgy mint az LG G5 vagy az LG V20. A két szenzor egyike egy széleslátószögû, 28 mm-es változat, a másik pedig egy „telephoto”, 56 mm-es érzékelõvel. Mindkét kamera 12 megapixel felbontású és hihetetlen mélységet tudnak adni együtt a képeknek. A telefon ilyenkor gyakorlatilag egy mélység térképet készít és észleli a téma mélységét ezáltal még mielõtt a fotót elkészítenénk. Ez alapvetõen nem újdonság, láthattunk már ilyen megoldást a Nokiánál és a Google-nél is, de az Apple-nél nem. Az új, 12 megapixeles szenzorok hatvan százalékkal gyorsabbak és harminc százalékkal hatékonyabbak mint az elõd modell esetében. A kamerák lelkét egy hatlencsés rendszer adja, f/1.8 fényértékkel, hogy gyenge fényviszonyok között is kiváló minõségû képek készülhessenek. Adott még a már említett négy LED-es vaku. A Facetime szelfi kamera hét megapixeles lett.

Itt az Apple iPhone 7 Plus dual kamerával és vízálló burkolattal

Ami az akkumulátort illeti, a gyártó információi szerint naponta egy órával tovább bírja a kiképzést mint az iPhone 6s Plus. Az Apple iPhone 7 Plus egy JetBlack nevû színt is hozott, amely fényes megjelenésû. Aki a mattot jobban értékeli, annak az új fekete is választható az arany, az ezüst és a rózsaarany mellett. Az Apple csúcsmobilja szeptember 9-tõl lesz elõrendelhetõ 769 dolláros áron, ezért a 32 gigabájtos készüléket kapja meg a vásárló. Emellett választható lesz 128 vagy 256 gigabájtos verzió is. Az Apple iPhone 7 Plus szeptember 16-án kerül a boltokba.

Itt az Apple iPhone 7 Plus dual kamerával és vízálló burkolattalA cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei