Íme, ennyibe kerül a Samsungnak a Galaxy S23 Ultra gyártása

2023.06.01| Android Central

A Samsung most könyvelte el utóbbi 14 éve legalacsonyabb nyereségét a memóriatermékek iránti csökkenő kereslet miatt.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A Samsung Memory a márka félvezető részlegéhez tartozik, és az elmúlt évtizedben ez volt a dél-koreai óriás legnagyobb bevételi forrása. A legutóbbi negyedévben azonban az üzletág 3,4 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el az eladatlan készletek és a csökkenő kereslet miatt, ami hatalmas darabot vitt el a Samsung haszonkulcsából.

A Samsung az év második felére jósol fordulatot a memóriaüzletágban, de addig is a telefonos részleghez fordul, hogy megszerezze a szükséges nyereséget. Ezen a fronton vannak jó hírek, mivel a Counterpoint Research munkatársai által a Galaxy S23 Ultra anyagköltség-elemzése szerint a Samsung tisztességes nyereséget termel a zászlóshajóival.

Íme, ennyibe kerül a Samsungnak a Galaxy S23 Ultra gyártása

A Counterpoint Research anyagtáblázata a Galaxy S23 Ultra esetében

A Counterpoint megjegyzi, hogy a Samsungnak 469 dollárba kerül a Galaxy S23 Ultra gyártása; emlékeztetőül: a telefon kiskereskedelmi ára 1199 dollár. Alapvetően az anyagszámla a Galaxy S23 Ultra kiskereskedelmi értékének alig 40%-át teszi ki, így még akkor is, ha a Samsung komoly ösztönzőket kínál a vásárlóknak a váltásra, sikerül egy csinos profitot kiharcolnia a készülékkel.

Érdekes mutató a Counterpoint elemzésében, hogy a Qualcomm az S23 Ultra teljes gyártási költségének 34%-át (vagy 159 dollárt) teszi ki, és ez tartalmazza a Galaxy Snapdragon 8 Gen 2, az ultrahangos ujjlenyomat-érzékelő, a Wi-Fi, a Bluetooth, a GPS és a Sub-6 5G mobilantennák, az AptX audiokodekek és a különböző energiagazdálkodási IC-k költségeit.

Íme, ennyibe kerül a Samsungnak a Galaxy S23 Ultra gyártása

A Counterpoint Research anyagjegyzéke a Galaxy S23 Ultra esetében

A második legnagyobb haszonélvező a Samsung egyéb üzletágai. A Samsung egyedülálló az iparágban, mivel különböző üzletágai kijelzőket, memória- és tárolómodulokat, valamint kamerahardvereket gyártanak.

A Galaxy S23 Ultra a Samsung Display által gyártott 6,8 hüvelykes, 120 Hz-es AMOLED panelt és 256GB/512GB/1TB tárhelymodulokat, valamint a Samsung Semiconductornál gyártott 200MP-es kameraérzékelőt használ. A Samsung a Sony képalkotó hardverét is használja az S23 Ultra segédkameráihoz, de a Samsung különböző leányvállalatai által gyártott alkatrészek összessége a készülék teljes gyártási költségének 33%-át teszi ki.

Természetesen az anyagköltség-elemzés nem veszi figyelembe a kutatásra, marketingre és egyéb dolgokra fordított pénzt, amelyek szükségesek egy termék piacra dobásához, de betekintést nyújt abba, hogy mennyibe kerülnek a csúcskategóriás kütyük.

Végeredményben a Galaxy S23 Ultra egy fantasztikus, mindenre kiterjedő készülék, és akár elcserélte régi készülékét, és jó áron jutott hozzá, akár teljes árat fizetett érte, a 2023-as év egyik legjobb Android-telefonját kapja.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

2023.09.20
| Android Authority
Az iFixit csökkentette az iPhone 14 javíthatósági értékelését a korábbi 7-ről 4-re az elérhető maximális 10 pontból.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei