Íme, ennyibe kerül a Samsungnak a Galaxy S23 Ultra gyártása

2023.06.01| Android Central

A Samsung most könyvelte el utóbbi 14 éve legalacsonyabb nyereségét a memóriatermékek iránti csökkenő kereslet miatt.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A Samsung Memory a márka félvezető részlegéhez tartozik, és az elmúlt évtizedben ez volt a dél-koreai óriás legnagyobb bevételi forrása. A legutóbbi negyedévben azonban az üzletág 3,4 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el az eladatlan készletek és a csökkenő kereslet miatt, ami hatalmas darabot vitt el a Samsung haszonkulcsából.

A Samsung az év második felére jósol fordulatot a memóriaüzletágban, de addig is a telefonos részleghez fordul, hogy megszerezze a szükséges nyereséget. Ezen a fronton vannak jó hírek, mivel a Counterpoint Research munkatársai által a Galaxy S23 Ultra anyagköltség-elemzése szerint a Samsung tisztességes nyereséget termel a zászlóshajóival.

Íme, ennyibe kerül a Samsungnak a Galaxy S23 Ultra gyártása

A Counterpoint Research anyagtáblázata a Galaxy S23 Ultra esetében

A Counterpoint megjegyzi, hogy a Samsungnak 469 dollárba kerül a Galaxy S23 Ultra gyártása; emlékeztetőül: a telefon kiskereskedelmi ára 1199 dollár. Alapvetően az anyagszámla a Galaxy S23 Ultra kiskereskedelmi értékének alig 40%-át teszi ki, így még akkor is, ha a Samsung komoly ösztönzőket kínál a vásárlóknak a váltásra, sikerül egy csinos profitot kiharcolnia a készülékkel.

Érdekes mutató a Counterpoint elemzésében, hogy a Qualcomm az S23 Ultra teljes gyártási költségének 34%-át (vagy 159 dollárt) teszi ki, és ez tartalmazza a Galaxy Snapdragon 8 Gen 2, az ultrahangos ujjlenyomat-érzékelő, a Wi-Fi, a Bluetooth, a GPS és a Sub-6 5G mobilantennák, az AptX audiokodekek és a különböző energiagazdálkodási IC-k költségeit.

Íme, ennyibe kerül a Samsungnak a Galaxy S23 Ultra gyártása

A Counterpoint Research anyagjegyzéke a Galaxy S23 Ultra esetében

A második legnagyobb haszonélvező a Samsung egyéb üzletágai. A Samsung egyedülálló az iparágban, mivel különböző üzletágai kijelzőket, memória- és tárolómodulokat, valamint kamerahardvereket gyártanak.

A Galaxy S23 Ultra a Samsung Display által gyártott 6,8 hüvelykes, 120 Hz-es AMOLED panelt és 256GB/512GB/1TB tárhelymodulokat, valamint a Samsung Semiconductornál gyártott 200MP-es kameraérzékelőt használ. A Samsung a Sony képalkotó hardverét is használja az S23 Ultra segédkameráihoz, de a Samsung különböző leányvállalatai által gyártott alkatrészek összessége a készülék teljes gyártási költségének 33%-át teszi ki.

Természetesen az anyagköltség-elemzés nem veszi figyelembe a kutatásra, marketingre és egyéb dolgokra fordított pénzt, amelyek szükségesek egy termék piacra dobásához, de betekintést nyújt abba, hogy mennyibe kerülnek a csúcskategóriás kütyük.

Végeredményben a Galaxy S23 Ultra egy fantasztikus, mindenre kiterjedő készülék, és akár elcserélte régi készülékét, és jó áron jutott hozzá, akár teljes árat fizetett érte, a 2023-as év egyik legjobb Android-telefonját kapja.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.
Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

2024.01.25
| SamMobile
A Samsung Galaxy S24 Ultra a legújabb telefon, amelyen átesett a PBKreviews leejtési és karcolási tesztjein.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei