HTC One M9: kéttónusú unibody burkolat és minden, mi szem-szájnak ingere

2015.03.02| Phone Arena
Címkék:

HTC One M9

,

HTC

,

One M9

,

MWC 2015


A tajvani gyártó vasárnap délután jelentette be a Mobile World Congress 0. napján az idei csúcsmobilját a HTC One M9 képében.

A tajvani gyártó vasárnap délután jelentette be a Mobile World Congress 0. napján az idei csúcsmobilját a HTC One M9 képében. Hosszú hónapok pletykái és találgatásai után felüdülés tudni szinte mindent a készülékrõl. Dizájn tekintetében a One M9 egy prémium kategóriás unibody modell, amely a világon elõször kéttónusú burkolatot kapott, avagy arany és ezüst egyaránt megtalálható rajta. Ami a méreteket illeti, 144.6 x 69.7 x 9.61mm-ével a One M9 kisebb elõdjénél, ám 2 mm-rel vastagabb.

A kijelzõ öt colos, full HD felbontású, így szerencsére nem szállt be a QHD bizniszbe a HTC, amely teljesen felesleges (és nagyjából egyenértékû a Quadrant csík összehasonlítgatásával). Processzor tekintetében is igaznak bizonyultak az eleve nem túl megkérdõjelezhetõ pletykák, hiszen a 64 bites, nyolcmagos Snapdragon 810-zel felszerelt a One M9, a világon másodikként (elsõ az LG G Flex 2). Maximum 2 gigahertzes órajelen képes a négy Cortex-A57 mag dolgozni, míg a négy Cortex-A53 1.5 gigahertzen maximalizált. Ehhez a processzorhoz 3 gigabájt DDR4 RAM, valamint 32 gigabájt tárhely jár, ez utóbbi akár 128 gigabájtos microSD kártyával is bõvíthetõ.

Lássuk a kamerát! A One M9 végre szakított az eddig erõltetett UltraPixel kamerával, legalábbis mint fõ szenzorral. A HTC elõlapi kamerája megmaradt ennek, ám köszönhetõen a technológiának, szélesvásznú szelfik készítésére is alkalmas.

A fõ kamera egy 20 megapixeles Toshiba T4KA7 szenzorral, legújabb BSI technológiával ellátott darab. Köszönhetõen a gyártó váltásnak, abszolút más jellegû, remélhetõleg jobb képek várhatók mint a javarészt a Sony kameráját használó modellek esetében. A szenzor támogatja a HDR módot, az 1080p videorögzítést, akár 90fps-sel. Maga a szenzor 1/2.4 col méretû, maximum 5384×3752 pixel felbontású fotók készíthetõk vele, videó esetében, ilyen felbontással 22fps-t tud. A kamera f/2.2 rekesznyílású, 26.8 mm-es lencsével ellátott, a 4K rögzítésre is képes.

A HTC One M9-ben egy 2840 mAh kapacitású akkumulátor került, ez 240 mAh-val gyengébb a HTC One M8-nál, annak ellenére, hogy a burkolat vastagabb. A gyártó 21 óra folyamatos beszélgetést ígér 3G-ben, vagy akár 17 nap készenlétet. Végül, de nem utolsósorban, az M9 1.5A-es töltõvel tölthetõ fel.

A One M9 értelemszerûen Android 5.0 Lollipop rendszerrel érkezik, azon pedig a HTC Sense 7 kezelõfelület fut, amely nagyon más mint elõdei. Flat megjelenítés, témázhatóság, új funkciók jellemzik. Érdemes megemlíteni az infra portot, az MHL 3.0 jelenlétét, mellyel akár 4K videók is streamelhetõk a TV-re. Adott természetesen a HTC BoomSound sztereó elõlapi hangszóró, amely immár teljes Dolby Audio 3 térhangzást biztosít. A tajvani gyártó idei csúcsmodellje március közepén jelenik meg, az árról késõbb ad információt a HTC.A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei