Hologram iPhone-on? Fogd meg a söröm!

2024.04.15| Phone Arena
Címkék:

hologram

,

iPhone


A kutatók olyan módszert dolgoznak ki, amellyel hologramokat vetíthetnek ki egy iPhone kijelzőre.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Még 2012-ben, amikor az Apple iPhone 5 megjelenése előtt sorok alakultak ki a New York-i Apple Store-on kívül a Fifth Avenue-n, a Fox News helyi leányvállalata arról számolt be, hogy az iPhone 5 lézeres billentyűzettel és holografikus kijelzővel fog rendelkezni. Természetesen az iPhone 5-ben nem volt ilyen. A riporter összekevert egy videót az Aatma Studio iPhone 5 koncepciójáról a valódi eszközön található funkciókkal.

Ugorjon előre 12 évet, az idén szeptemberben megjelenő Apple iPhone 16 sorozat sem kínálja ezeket a funkciókat. Az Optics Letters-ben kutatók által publikált cikk szerint azonban 3D-s holografikus kép készíthető érintőképernyős iPhone-kijelzővel. A holográfok általában drága és bonyolult lézerek használatát teszik szükségessé, így egy iPhone-nal való létrehozás óriási áttörést jelentene.

Nem mintha az iPhone használatával kevésbé bonyolult lenne a hologram létrehozása. Ez az absztrakt a kutató cikkéből, amely összefoglalja az elvégzett kutatást, a kutatás módszertanát és a szerző megállapításait:

"Javaslunk egy számítógép által generált holográfia (CGH) módszert, amely a mobiltelefon képernyőjéről kibocsátott inkoherens fényt használja. Ebben a módszerben hologramok kaszkádját feltételezzük, amelyben az első hologram a mobiltelefon képernyőjén megjelenő színes kép. A hologram-kaszkádot az inkoherens fény terjedésével kapcsolatos inverz probléma megoldásával szintetizálják. Háromdimenziós színes képreprodukciót mutatunk be egy iPhone-ból és egy térbeli fénymodulátorból álló kétrétegű hologram kaszkád segítségével.”

Hologram iPhone-on? Fogd meg a söröm!

A holográfot iPhone 14 kijelzőn hozták létre, kétrétegű háromdimenziós tárgykép reprodukálására, és az eredmények szinte hasonlóak voltak a drága lézerrendszerrel előállított holográfhoz. Ne gondoljon arra, ahogy a Fox riportere tette 2012-ben, hogy holografikus kijelző érkezik az összes új iPhone-modellhez. Továbbra is technológiai ugrásokra lesz szükség ahhoz, hogy bármely okostelefon 3D-s holografikus kijelzővel rendelkezzen.

Még 2012-ben elmondtuk, hogyan keltheti azt az illúziót, hogy holográf jelenik meg okostelefonja képernyőjén. 2015 augusztusában a Samsung szabadalmat nyújtott be egy olyan okostelefonra, amely holografikus ikonokat jelenít meg a képernyőn.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei