Hogyan vértezd fel az e-book olvasódat?

2024.02.06| (x)
Címkék:


Az e-book olvasók az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak az olvasás szerelmesei körében.

Ezeknek az eszközöknek az elsődleges funkciója a digitális könyvek tárolása és megjelenítése. A gyártók is felismerték az ebben rejlő lehetőségeket, és egyre fejlettebb, egyre jobb e-book olvasókkal örvendeztetik meg az erre fogékony közönséget. Egyre több extra funkciót „csomagolnak” egyre kisebb hardverbe.

Hogyan vértezd fel az e-book olvasódat?

E-book és a valódi, klasszikus könyv

Vannak olyanok, akik kifejezetten ragaszkodnak a hagyományos könyvekhez. Egy igazi könyv élménye - beleértve az illatát és a tapinthatóságát - pótolhatatlan, és semmihez sem hasonlítható. Van, aki erre esküszik, pedig az élményen túlmenően számos hátránya van az e-book olvasóhoz képest. Elég csak egy költözésre gondolni. Melyik gyanús doboz lesz az, amelyik a legnehezebb? Bizony a könyves! Egy szép gyűjtemény rengeteg helyet foglal, polcokat, szekrényeket igényel. Ha érkezik egy baba az otthonunkba, ott minden helyre szükség van, és sajnos nem minden otthon 200 négyzetméteres családi ház, külön könyvtárral, olvasószobával. Egy átlagos, 50-60 négyzetméter körüli panellakás esetében eleve szűk élettérrel kell gazdálkodnunk. Mindezt a tudást, szórakozást, tartalmat viszont zsebre vághatjuk egy e-book olvasóban. Költözködéskor pedig nem a könyves dobozok miatt csípődik be a derekunk (arra ott a hűtő, meg a mosógép), és nem is kell a könyvek miatt még egyet-kettőt fordulni. 

Tehát az egyik nagy előnye a valódi könyvvel szemben az e-book olvasónak, hogy könnyű, kompakt, jóval kisebb helyet foglal. Persze szimatolgatni ettől még egyáltalán nem jobb, és a lapok susogását sem tudja visszaadni, de cserébe bárhol, bármikor rendelkezésünkre áll. Valódi könyv esetén mindenképp szükségünk lesz valami fényforrásra is, ha nem nappal olvasunk. Az e-book olvasó esetén viszont a beépített világítás lehetővé teszi az olvasást gyenge fényviszonyok között is, tehát nem szükséges, hozzá külön lámpa. Ha valami nagyon tudományos témát választottunk, akkor a beépített szótár és fordító is sokat segíthet műveltségünk pallérozásában, és az ismeretlen szavak, kifejezések megértésében. Azaz nem kell a könyvhöz egy másik könyv.

Mivel az e-book olvasó felfelé ívelő fénykorát éli, nagyon népszerű ajándékként is. A karácsonyon éppen csak túl vagyunk, és feltételezhetően nagyon sok ilyen eszköz került idén a fa alá.

Ahogy esik, úgy puffan

Ha egy könyvet véletlenül elejtünk, akkor általában nem esik komolyabb baja, viszont egy e-book esetében ez igen kockázatos manőver lehet. A könyv leejtve puffan egyet, viszont az e-book olvasó inkább csattan, reccsen... Általában a kijelző, vagy valamelyik éle, sarka landol a kemény járólapon, és még pattan is egyet. Ez sajnos végzetes is lehet, ezért érdemes redukálni az ilyen balesetekből fakadó kockázatokat. Erre több egyszerű megoldás is létezik, amelyek akkor igazán hatékonyak, ha kombináljuk őket.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Hogyan vértezd fel az e-book olvasódat?

A kijelzővédő üvegfólia az első lépés az e-book olvasónk testi épségének megőrzéséhez. Ezek a vékony, mégis kemény fóliák megvédik az eszköz legsérülékenyebb részét, a kijelzőt. Gyakorlatilag egy különleges technológiával gyártott, speciális bevonattal ellátott üveglapról van szó. Egy jó minőségű fólia felhelyezése gyerekjáték, külön segédeszközöket csomagol mellé a gyártó, és egy pillanat alatt tökéletesen illeszkedve a képernyőre cuppan, anélkül, hogy légbuborék keletkezne alatta. Kemény felülete védi a kijelzőt a töréstől, repedéstől, karcolásoktól, ugyanakkor nem akadályozza az e-book olvasó használatát, és az ujjlenyomatok sem maradnak meg rajta. Mielőtt felraknánk, a kijelzőnek makulátlanul tisztának kell lennie! Az ehhez használandó tisztító eszközt általában szintén megtaláljuk a csomagban. A fólia esetében nagyon fontos, hogy az olvasónkkal kompatibilis legyen, csak így fog tökéletesen illeszkedni!

A következő lépés a védőtok. Erős, ütésálló borítással védelmezi az eszközt a mechanikus sérülések ellen. Ezzel a teljes készülék bevédésre kerül, beleértve a sarkakat, éleket is. A másik nagy előnye, hogy feldobhatjuk a kütyüt a saját ízlésvilágunknak megfelelő színekkel. A gyártók elhalmoznak minket a legkülönfélébb stílusú, és színvilágú tokokkal. A széles palettán biztos, hogy találunk olyat, ami illik hozzánk, legyen szó akár vidámabb, színesebb, mintás tokról, vagy letisztult, elegáns vonalat követő védőeszközről.

Ha hordozáshoz keresünk védőborítást, akkor a szétnyitható tokok mellett érdemes letenni a voksunkat, mint például egy cipzáras megoldású tok. Utazáshoz, szállításhoz válasszunk méretben passzoló, minőségi tablet táskát, vagy akár egy laptoptáska egyik rekeszében is velünk jöhet.

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

A One UI 6.1 letiltja az Android egyik legjobb értesítési funkcióját

2024.01.31
| Android Police
A Samsungnak fel kell hagynia azzal, hogy az embereknek okot adjon a One UI gyűlölésére.
Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

Nem-invazív vércukorszint-monitorozás érkezik a Galaxy Watch-hoz, csak nem most

2024.01.26
| Phone Arena
Minden technológiai gyártó folyamatosan próbálja megelőzni a következő nagy dolog piacra dobását, mindennek azért, hogy elsőként vezethesse be az új funkciókat.
Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

Már megint? Zöld csík a kijelzőn a Samsung Galaxy S24 Ultrán

2024.02.06
| Android Headlines
A kevésbé szerencsés Samsung Galaxy S24 Ultra felhasználói zöld csíkos képernyővel kapcsolatos problémát tapasztalhatnak.
Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

Túléli a Samsung Galaxy S24 Ultra a leejtési és karcolási teszteket?

2024.01.25
| SamMobile
A Samsung Galaxy S24 Ultra a legújabb telefon, amelyen átesett a PBKreviews leejtési és karcolási tesztjein.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtamKorábbi szavazások eredményei