Hogyan vértezd fel az e-book olvasódat?

2024.02.06| (x)
Címkék:


Az e-book olvasók az utóbbi években egyre népszerűbbé váltak az olvasás szerelmesei körében.

Ezeknek az eszközöknek az elsődleges funkciója a digitális könyvek tárolása és megjelenítése. A gyártók is felismerték az ebben rejlő lehetőségeket, és egyre fejlettebb, egyre jobb e-book olvasókkal örvendeztetik meg az erre fogékony közönséget. Egyre több extra funkciót „csomagolnak” egyre kisebb hardverbe.

Hogyan vértezd fel az e-book olvasódat?

E-book és a valódi, klasszikus könyv

Vannak olyanok, akik kifejezetten ragaszkodnak a hagyományos könyvekhez. Egy igazi könyv élménye - beleértve az illatát és a tapinthatóságát - pótolhatatlan, és semmihez sem hasonlítható. Van, aki erre esküszik, pedig az élményen túlmenően számos hátránya van az e-book olvasóhoz képest. Elég csak egy költözésre gondolni. Melyik gyanús doboz lesz az, amelyik a legnehezebb? Bizony a könyves! Egy szép gyűjtemény rengeteg helyet foglal, polcokat, szekrényeket igényel. Ha érkezik egy baba az otthonunkba, ott minden helyre szükség van, és sajnos nem minden otthon 200 négyzetméteres családi ház, külön könyvtárral, olvasószobával. Egy átlagos, 50-60 négyzetméter körüli panellakás esetében eleve szűk élettérrel kell gazdálkodnunk. Mindezt a tudást, szórakozást, tartalmat viszont zsebre vághatjuk egy e-book olvasóban. Költözködéskor pedig nem a könyves dobozok miatt csípődik be a derekunk (arra ott a hűtő, meg a mosógép), és nem is kell a könyvek miatt még egyet-kettőt fordulni. 

Tehát az egyik nagy előnye a valódi könyvvel szemben az e-book olvasónak, hogy könnyű, kompakt, jóval kisebb helyet foglal. Persze szimatolgatni ettől még egyáltalán nem jobb, és a lapok susogását sem tudja visszaadni, de cserébe bárhol, bármikor rendelkezésünkre áll. Valódi könyv esetén mindenképp szükségünk lesz valami fényforrásra is, ha nem nappal olvasunk. Az e-book olvasó esetén viszont a beépített világítás lehetővé teszi az olvasást gyenge fényviszonyok között is, tehát nem szükséges, hozzá külön lámpa. Ha valami nagyon tudományos témát választottunk, akkor a beépített szótár és fordító is sokat segíthet műveltségünk pallérozásában, és az ismeretlen szavak, kifejezések megértésében. Azaz nem kell a könyvhöz egy másik könyv.

Mivel az e-book olvasó felfelé ívelő fénykorát éli, nagyon népszerű ajándékként is. A karácsonyon éppen csak túl vagyunk, és feltételezhetően nagyon sok ilyen eszköz került idén a fa alá.

Ahogy esik, úgy puffan

Ha egy könyvet véletlenül elejtünk, akkor általában nem esik komolyabb baja, viszont egy e-book esetében ez igen kockázatos manőver lehet. A könyv leejtve puffan egyet, viszont az e-book olvasó inkább csattan, reccsen... Általában a kijelző, vagy valamelyik éle, sarka landol a kemény járólapon, és még pattan is egyet. Ez sajnos végzetes is lehet, ezért érdemes redukálni az ilyen balesetekből fakadó kockázatokat. Erre több egyszerű megoldás is létezik, amelyek akkor igazán hatékonyak, ha kombináljuk őket.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Hogyan vértezd fel az e-book olvasódat?

A kijelzővédő üvegfólia az első lépés az e-book olvasónk testi épségének megőrzéséhez. Ezek a vékony, mégis kemény fóliák megvédik az eszköz legsérülékenyebb részét, a kijelzőt. Gyakorlatilag egy különleges technológiával gyártott, speciális bevonattal ellátott üveglapról van szó. Egy jó minőségű fólia felhelyezése gyerekjáték, külön segédeszközöket csomagol mellé a gyártó, és egy pillanat alatt tökéletesen illeszkedve a képernyőre cuppan, anélkül, hogy légbuborék keletkezne alatta. Kemény felülete védi a kijelzőt a töréstől, repedéstől, karcolásoktól, ugyanakkor nem akadályozza az e-book olvasó használatát, és az ujjlenyomatok sem maradnak meg rajta. Mielőtt felraknánk, a kijelzőnek makulátlanul tisztának kell lennie! Az ehhez használandó tisztító eszközt általában szintén megtaláljuk a csomagban. A fólia esetében nagyon fontos, hogy az olvasónkkal kompatibilis legyen, csak így fog tökéletesen illeszkedni!

A következő lépés a védőtok. Erős, ütésálló borítással védelmezi az eszközt a mechanikus sérülések ellen. Ezzel a teljes készülék bevédésre kerül, beleértve a sarkakat, éleket is. A másik nagy előnye, hogy feldobhatjuk a kütyüt a saját ízlésvilágunknak megfelelő színekkel. A gyártók elhalmoznak minket a legkülönfélébb stílusú, és színvilágú tokokkal. A széles palettán biztos, hogy találunk olyat, ami illik hozzánk, legyen szó akár vidámabb, színesebb, mintás tokról, vagy letisztult, elegáns vonalat követő védőeszközről.

Ha hordozáshoz keresünk védőborítást, akkor a szétnyitható tokok mellett érdemes letenni a voksunkat, mint például egy cipzáras megoldású tok. Utazáshoz, szállításhoz válasszunk méretben passzoló, minőségi tablet táskát, vagy akár egy laptoptáska egyik rekeszében is velünk jöhet.

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei