Hivatalos az Android 8.0 Oreo

2017.08.22| Google Blog
Címkék:

Android

,

Oreo

,

Android 8.0


A Google tegnap, a napfogyatkozással egyidőben leplezte le az Android 8.0 Oreo rendszert.

Bár még az utolsó pillanatban is volt rá esély, hogy más nevet kap az OS, végül a kézenfekvő Oreo mellett döntöttek a fejlesztők. Ebben közrejátszhatott a könnyű, rövid név és az egyszerű megjegyezhetőség, valamint az is, hogy milliók ismerik már ezt a márkát. Ez az Android mobil OS történetében a második alkalom, amikor nem egy általános édességről, hanem egy konkrét márkáról nevezik el a rendszert, az első ilyen a KitKat volt.

A Google mérnökei már elkezdték az Open Source Projectbe feltölteni az Android 8.0 Oreo kódját, így nagyon hamarosan letölthető lesz a támogatott Nexus és a Pixel készülékekre a rendszer. Bár evidens volt, de több gyártó is megerősítette, hogy legkésőbb 2017 év végére kiadják az Oreot több telefonra, ezek között találjuk az Essential, a General Mobile, a HMD global, a Huawei, az LG, a Motorola, a Samsung, a Sony is.

Hivatalos az Android 8.0 Oreo

Az Android 8.0 Oreo nagyon kevés, a felhasználók számára látható újdonságot hoz csak, többek szerint érdemes lett volna tovább vinni még a Nougat vonalat, hiszen az iOS 11 lényegesen több új funkciót biztosít a felhasználóknak, mint az Oreo az Android 7-hez képest. Az újdonságok között megtalálható lesz kép-a-képben támogatás, értesítési pöttyök, újrarajzolt emojik, Google Play Protect, a háttérben futó alkalmazások korlátozása, gyorsabb bekapcsolás, rendszerszintű űrlapkitöltés, Android Instant Apps támogatás.

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Közeledik a Karácsony! Ön vesz mobiltelefont Karácsonyra?


Igen, mobilszolgáltatónál
Igen, GSM boltokban
Igen, magyar webshopokban
Igen, külföldi webshopokban
Igen, nagy offline áruházakban
Nem tervezek mobilt venniKorábbi szavazások eredményei