Hivatalos az Android 8.0 Oreo

2017.08.22| Google Blog
Címkék:

Android

,

Oreo

,

Android 8.0


A Google tegnap, a napfogyatkozással egyidőben leplezte le az Android 8.0 Oreo rendszert.

Bár még az utolsó pillanatban is volt rá esély, hogy más nevet kap az OS, végül a kézenfekvő Oreo mellett döntöttek a fejlesztők. Ebben közrejátszhatott a könnyű, rövid név és az egyszerű megjegyezhetőség, valamint az is, hogy milliók ismerik már ezt a márkát. Ez az Android mobil OS történetében a második alkalom, amikor nem egy általános édességről, hanem egy konkrét márkáról nevezik el a rendszert, az első ilyen a KitKat volt.

A Google mérnökei már elkezdték az Open Source Projectbe feltölteni az Android 8.0 Oreo kódját, így nagyon hamarosan letölthető lesz a támogatott Nexus és a Pixel készülékekre a rendszer. Bár evidens volt, de több gyártó is megerősítette, hogy legkésőbb 2017 év végére kiadják az Oreot több telefonra, ezek között találjuk az Essential, a General Mobile, a HMD global, a Huawei, az LG, a Motorola, a Samsung, a Sony is.

Hivatalos az Android 8.0 Oreo

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Az Android 8.0 Oreo nagyon kevés, a felhasználók számára látható újdonságot hoz csak, többek szerint érdemes lett volna tovább vinni még a Nougat vonalat, hiszen az iOS 11 lényegesen több új funkciót biztosít a felhasználóknak, mint az Oreo az Android 7-hez képest. Az újdonságok között megtalálható lesz kép-a-képben támogatás, értesítési pöttyök, újrarajzolt emojik, Google Play Protect, a háttérben futó alkalmazások korlátozása, gyorsabb bekapcsolás, rendszerszintű űrlapkitöltés, Android Instant Apps támogatás.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen alkalmazást használ leggyakrabban üzenetküldésre?


sima SMS
Instagram
Messenger
Signal
Viber
Whatsapp
Egyiket sem
Mást használokKorábbi szavazások eredményei