Kevésbé merülnek az Oreos mobilok

2017.11.13| Phone Arena

Új, nagyon hasznos funkciót tesztelnek az Android 8 Oreo rendszerhez.

Arról van szó, hogy az Android 8.1 fejlesztői változatában felbukkant egy új funkció, amely segít abban, hogy beazonosításra kerüljön az az alkalmazás vagy opció, amely adott esetben merítheti az akkumulátort, mint a Titanic. Évek óta ez még hazánkban is battery drain néven ismert jelenség és gyakorlatilag bármelyik mobil operációs rendszert érintheti.

A Google fejlesztői beépítettek az Oreo új változatába egy wakelock detektort, így a beállítások, akkumulátor menüpontban tételesen megmutatja a készülék, hogy mi az, ami miatt gyanúsan gyorsan merül a telefon vagy tablet, melyik az a program, amely nem tud alvó módba menni, illetve pontosítva, melyik az az app, amely miatt maga a készülék nem tud mélyalvás üzemmódba kapcsolni, amely fontos lenne a Doze mód miatt, ha a telefont nem használják.

Kevésbé merülnek az Oreos mobilok

Jelenleg csak harmadik fél által fejlesztett, utólag letölthető alkalmazás képes a wakelock detektálására, amely viszont a helyet és szintén a telepet fogyasztja. Remélhetőleg a rendszerbe integrált plusz funkció még akku kímélőbb lesz.

Kevésbé merülnek az Oreos mobilok

Kevésbé merülnek az Oreos mobilok

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábban



Korábbi szavazások eredményei