Hivatalos a Google Pixel Fold, Samsung kijelzőkkel érkezik

2023.05.12| SamMobile

A Google az I/O konferenciáján mutatta be első összehajtható telefonját, a Google Pixel Foldot.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A készülék neve Pixel Fold, és a Samsung technológiái tették lehetővé érkezését, többek között két Samsung gyártmányú kijelző és a koreai techóriás által gyártott Tensor G2 chip is jelen van.

Vitathatatlanul a Pixel Fold legfontosabb hardveres részletei az összehajtható OLED panel, a zsanér és a Galaxy Z Fold 4-hez képest szélesebb képarány. 

A Pixel összehajtható panelje 7,6 hüvelykes, 6:5 képarányú, 2208×1840 pixel felbontású, maximális fényereje pedig 1450 nit. A külső panel 5,8 hüvelykes képátlóval rendelkezik, felbontása 1080×2092, és akár 1550 nit fényerőre is képes. Mindkét kijelző 120 Hz-es frissítési frekvenciát támogat.

Hivatalos a Google Pixel Fold, Samsung kijelzőkkel érkezik

A Google Pixel Fold vízcseppes zsanér kialakítással rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy a telefon két fele teljesen laposan, rés nélkül csukódjon össze. Ez egyfajta előzetese annak, ami a Galaxy Z Fold 5 révén még idén várható.

Zárt állapotban a Pixel Fold 12 mm-es profillal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy lényegesen vékonyabb, mint a 16 mm-es Z Fold4. Az újdonság IPX8-as vízállósági besorolással rendelkezik.

Tensor 2, periszkóp kamera, akkumulátor-üzemidő "24 órán túl", de nincs S Pen

Az egyéb specifikációk között szerepel a Google által tervezett Tensor 2 chipset, amely az AI funkciókat hivatott hozni, 12 GB RAM, és 256 vagy 512 GB tárhely, amely nem bővíthető. A készülék egy 4800 mAh-s kettős akkumulátorral is rendelkezik, amely a Google szerint "24 órán túli" üzemidőt biztosít. A készülék támogatja a 30 W-os gyorstöltést.

Egy másik funkció, ami a Pixel Foldban megvan, de a Galaxy Z Fold4-ből hiányzik, az az 5x optikai zoommal rendelkező periszkópos zoom kamera. Az elsődleges kamera 48 megapixeles felbontással, Quad Phase Detection autofókusszal és OIS-szel rendelkezik. A készülék egy 10MP-es ultraszéles szenzorral és egy 48MP-es szelfifotóval is ellátott.

Hivatalos a Google Pixel Fold, Samsung kijelzőkkel érkezik

A Samsung Galaxy Z Flip4 mellett a legnagyobb hiányosság a Pixel Foldból valószínűleg az S Pen. A Google összehajtható telefonja nem rendelkezik stylusszal, így nincsenek S Pen-szerű funkciók a fedélzeten. A telefon azonban tartogat néhány érdekes szoftveres trükköt a tarsolyában, például egy élő fordító módot, amely mindkét kijelzőt egyszerre használja.

Eddig a Google Pixel Fold érdekes Samsung-kihívónak tűnik, néhány okos szoftveres funkcióval, amelyet az Android 14 tesz lehetővé, de árképzés szempontjából nem lesz fenyegető. A Pixel Fold 1799 dollárba fog kerülni, hasonlóan a Galaxy Z Fold4-hez. Ami a megjelenés időpontját illeti, a Google szerint a Pixel Fold júniusban kerülhet forgalomba, az előrendelések már elindultak.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.
Nem csak kiváló, de olcsóbb is a konkurenciánál a Honor Magic V2

Nem csak kiváló, de olcsóbb is a konkurenciánál a Honor Magic V2

2023.09.06
| Phone Arena
A Honor Magic V2 összecsukható okostelefon olcsóbb lett mint a Samsung Galaxy Z Fold5 és a Pixel Fold.
Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

Samsung Galaxy Z Fold5 teszt: a legjobb összecsukható telefon (kicsit) jobb lett

2023.08.06
| Telefonguru
Noha ez egy szokványos frissítés, a Samsung Galaxy Z Fold5 jobb csuklópántot, könnyebb házat és világosabb kijelzőt, valamint hosszabb üzemidőt biztosít.
Ciki: öt óra alatt tönkrement a Pixel Fold kijelzője

Ciki: öt óra alatt tönkrement a Pixel Fold kijelzője

2023.06.29
| Phone Arena
Képzelje el, milyen izgalomban volt része egy Reddit előfizetőnek tegnap, amikor végre megkapta vadonatúj Google Pixel Fold készülékét. De képzelje el azt is, milyen rémületet érzett öt órával később, amikor a képernyővédő fólia elkezdett lehámlani a táblagép méretű belső kijelzőn, és karcolások kerültek napvilágra a képernyőn.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei