bank

Havi 251 milliót költenek a mobiltárcások

2019.03.18

Megközelítette a 4 milliárd forintot a mobiltárcás költések összege a K&H-nál a 2017 novemberi indulás óta eltelt 15 hónapban.

Ráadásul az aktív mobiltárcás ügyfelek a kártyás vásárlásaik több mint felét fizették okostelefonjukkal. A K&H mobiltárcásai havonta átlagosan 54 ezer forintot, egy-egy vásárlásnál pedig átlagban 4488 forintot költöttek. Az ügyfelekre jellemző egyébként, hogy leginkább 5 ezer forint alatti vásárlásra használják a mobiljukat. A K&H tapasztalatai szerint a mobiltárcás ügyfelek szeretik ezt a megoldást és a jövőben várhatóan egyre többen használják majd a szolgáltatást.

Több mint egy év alatt már közel 4 milliárd forintot költöttek a K&H mobiltárcás ügyfelei. A bank 2017 nyarán indította el a mobiltárca szolgáltatását, amelynek segítségével több százezer Mastercard vagy Maestro bankkártyával rendelkező lakossági ügyfél fizethet könnyen és gördülékenyen mobiltelefonjával.

A mobiltárca indulásától számított 15 hónap alatt, 1 millió tranzakcióval összesen 3,9 milliárd forintért, havonta átlagban 251 millió forint értékben vásároltak az érintettek. Egy-egy vásárlás értéke átlagosan 4488 forintot tett ki. Egy-egy K&H-s mobiltárca-használó pedig havonta átlagosan 14 alkalommal vásárol a telefonjával és összesen 54 ezer forintot költ. Az eddigi tapasztalatok alapján elsősorban az 5 ezer forint alatti kártyás vásárlásoknál kap főszerepet a mobiltárca, 57 százalékos a részesedése. A bank szerint a mobiltárca kedveltségét jelzi, hogy az aktív használók a kártyás vásárlásaik több mint felét, 51 százalékát bonyolították az okostelefonjukkal.

Havi 251 milliót költenek a mobiltárcások

Talán meglepő lehet, de a mobiltárcás ügyfelek között éppúgy megtalálhatóak a fiatalok, mint az idősebbek. A legfiatalabb mobiltárcás 14 éves, a legidősebb női ügyfél 83, míg a legidősebb férfi mobiltárcás 88 esztendős. A mobiltárcás fizetés teljesen helyettesítheti a fizikai bankkártyával történő vásárlást, így az elkövetkező időszakban lendületes előrelépés várható elterjedésében. A bankkártyások tábora pedig több százezres, így ez óriási növekedési lehetőséget jelent a mobiltárcás fizetés szempontjából.

A K&H mobiltárcájának használata nagyon egyszerű: először digitalizálni kell a bankkártyát, vagyis létre kell hozni a kártyához kapcsolódó csak digitálisan létező bankkártyát. Ehhez le kell tölteni a K&H mobilbankot egy NFC funkcióval rendelkező androidos okostelefonra, majd a mobiltárca funkcióba belépve ki kell választani a digitalizálandó bankkártyát, ezt követően pedig választani kell egy PIN-kódot a mobiltárcánkhoz. A K&H mobiltárcájának előnye, hogy a mobilbank része, ezért nem szükséges más alkalmazást használniuk az érintetteknek. Ha 5000 forint alatti értékben vásárol valaki, akkor a kártyaterminálhoz kell érinteni a telefont és a tranzakció megtörténik, csakúgy, mint egy érintős kártya esetében. Ha 5000 forintnál nagyobb az összeg, akkor az érintést követően a mobilon keresztül kell megadni a 4-8 jegyű, úgynevezett tárca PIN-kódot. Lényeges szempont, hogy az okostelefonos fizetéshez nincs szükség internetkapcsolatra, csak az NFC funkciónak kell aktívnak lennie.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


  Árukereső
  Samsung Galaxy S10 128GB Dual G973
  Samsung Galaxy S10 128GB Dual G973
  EUmobil 184 340 Ft
  Telefonkirály 184 350 Ft
  AQUA Webáruház 184 390 Ft
  Huawei P40 Pro 5G 256GB Dual
  Huawei P40 Pro 5G 256GB Dual
  i-Shop Webáruház 258 860 Ft
  Skyphone - mobiltelefon kiegészítők webáruháza 260 800 Ft
  UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 262 990 Ft
  Huawei P40 Lite E 64GB Dual
  Huawei P40 Lite E 64GB Dual
  EUmobil 48 190 Ft
  Telefonkirály 50 200 Ft
  Telefoncenter Webáruház 50 300 Ft


  új
   APRÓHIRDETÉSEK
  KERESÉS
  TELEFONOK GYORSLISTA
  Márka :

  Tipus :


  HÍRLEVÉL

  Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

  Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


  SZAVAZÁS

  A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


  Különben sem terveztem telefonvásárlást
  Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
  Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
  A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefont  Korábbi szavazások eredményei