Három taggal bővült a Redmi Note 9 széria

2020.11.27| Android Authority

5G-t kap a büdzsé család, a Xiaomi bejelentette az 5G-s duot és egy 4G-s modellt a Redmi Note 9 sorozatba.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Redmi Note széria a Xiaomi kínálatában vitathatatlanul a legsikeresebb termékcsalád, amely nagy tudást nyújt, főleg az árához képest. Eddig még nem létezett 5G-s Redmi Note, de mától ez az állítás nem állja meg a helyét.

A vállalat két 5G-képes telefont mutatott be, nevezetesen a Redmi Note 9 Pro és a Redmi Note 9 telefonokat. Ezeket a telefonokat nem szabad összekeverni az ez év elején kiadott 4G-képes Redmi Note 9 és Note 9 Pro készülékekkel, a mobilhálózati támogatás csak a két család közötti sok különbség egyike.

A Redmi Note 9 Pro a nagyobb tudású modell. Snapdragon 750G processzort, 6-8 GB RAM-ot és 128-256 GB-os bővíthető UFS 2.2 tárhelyet tartalmaz. A Xiaomi folyadékhűtési rendszert is ígér, ezért a teljesítménynek az idő folyamatosan tartania kell magát.

Három taggal bővült a Redmi Note 9 széria

A Redmi Note 9 Pro emellett 6,67 hüvelykes, 120Hz-es LCD képernyőt is kap (adaptív képfrissítési támogatással), míg a rendelkezésre állásról egy 4820 mAh-s akkumulátor gondoskodik. Szerencsére a 33W-os vezetékes töltés azt jelenti, hogy 58 perc alatt nulláról teljesen lehet feltölteni.

A fő értékesítési pont azonban mégis csak a 108MP-s fő kamera lehet, mivel a telefon a Samsung új Isocell HM2 érzékelőjét használja (1/1,52 hüvelyk, 0,7 mikron pixel). Ez az érzékelő képpontokkal rendelkezik a korábbi 108MP-s érzékelőknél, de a Xiaomi a nona-binning technológiára támaszkodik, amely kilenc szomszédos pixel adatait egyesíti. Ez tehát azt jelenti, hogy 12MP 2,1 mikronos pixeles kamerával egyenértékű képeket kapunk végül.

Ennek ellenére továbbra is készíthetünk teljes felbontású 108MP-s felvételeket, míg a Xiaomi megjegyzi, hogy az érzékelő kettős natív ISO technológiája és az éjszakai üzemmód intelligenciája kombinálva azt jelenti, hogy gyenge fényviszonyok mellett is remek fotókra számíthatunk.

Három taggal bővült a Redmi Note 9 széria

A hátsó kamera többi része ismerősnek tűnhet a Redmi Note tulajdonosainak, amely egy 8MP ultraszéles és egy 2MP érzékelőből áll a mélység és makro módokhoz. A Redmi Note 9 Pro 5G tudásához tartozik a 3,5 mm-es port, az IP53 fröccsenés-állóság, a sztereó hangszórók, az oldalsó ujjlenyomat-leolvasó, az infra és az NFC.

A Redmi Note 9 5G tudásban egy lépéssel a Pro változat alatt található, nem túl meglepő módon. A modell Dimensity 800U processzort, 6-8 GB RAM-ot és 128-256 GB bővíthető tárhelyet kapott. Valójában ez a telefon 5G+5G kettős SIM-támogatással rendelkezik és az 5G-hálózatok közötti váltásra képes a jel minősége alapján. Ami megdöbbentő: a Pro változat nem rendelkezik 5G+5G képességekkel.

Három taggal bővült a Redmi Note 9 széria

A telefon többi része már ismerősebb lehet, 6,53 hüvelykes fullHD+ LCD képernyő és 5000 mAh akkumulátor található benne 18W-os vezetékes töltéssel. Hármas hátlapi kamera összeállítás kamera-beállítást (48MP fő kamera, 8MP ultra-széles, 2MP makro), infra portot és sztereó hangszórókat is kapott.

Három taggal bővült a Redmi Note 9 széria

A két modellen kívül bemutatták a Redmi Note 9 4G okostelefont is. Nem, ez sem az a készülék, amely pár hónapja megjelent, sokkal inkább egy átmárkázott Poco M3-nak tűnik némileg módosított külsővel. Eltűnt a OnePlus 8T Cyberpunk ihletésű kameraház, helyette hagyományosabb, de még mindig OnePlus ihlette téglalap alakú betét látható a hátlapon.

A tudás nagyja is megegyezik az új Poco M3-mal, Snapdragon 662 chipset, 6.53 colos kijelző, full HD+ felbontású LCD panel, 4-8 gigabájt RAM, 128 gigabájt tárhely és 6000 mAh-s akkumulátor van jelen. Kamerától 48+2+2 megapixel jár, a burkolat IP52 fröccsenő víz ellen véd, van infra, két hangszóró és oldalsó ujjlenyomat-olvasó.

Három taggal bővült a Redmi Note 9 széria

Kínában már elkezdődött az előrendelés. Ami az árakat illeti, a december 1-től piacra kerülő modellek esetében a következőképp alakul (az anyaországban):

A Xiaomi az Android Authoritynek elárulta, egyelőre nem tud mit elárulni egy esetleges nemzetközi megjelenésről, bár mindenképpen helyük van ezeknek a megfizethető modelleknek az európai piacon is.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



120Hz és 108MP, újabb pénztárcabarát Xiaomi jön

120Hz és 108MP, újabb pénztárcabarát Xiaomi jön

2020.11.05
| Phone Arena
A pletykák szerint a Xiaomi hamarosan piacra dobja az első büdzsé-barát telefont 120Hz-es kijelzővel és 108 megapixeles fő kamerával.
Kiszivárgott a Samsung Galaxy Note 9 ára

Kiszivárgott a Samsung Galaxy Note 9 ára

2018.08.09
| Pocket-lint
A Samsung vietnami oldalára már a hivatalos bemutató előtt felkerültek az árak.
Kiderült a Note 9 ára

Kiderült a Note 9 ára

2018.07.12
| GSM Arena
Fontos részletre derült fény a Samsung Galaxy Note 9-cel kapcsolatban.
A Note 9 nem veri le az iPhone X-et

A Note 9 nem veri le az iPhone X-et

2018.08.15
| Tom's Guide
A Samsung nagyágyúja gyengébben teljesít a tavalyi iPhone X-nél.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei