Három év garanciával érkezett a Nokia X10 és X20

2021.04.12| GSM Arena

Bemutatkozott a Nokia X10 és Nokia X20, nem csak 5G-vel, de 3 év szoftverfrissítéssel és garanciával.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Nokia X nevet a múltban sokféle telefonhoz társították - multimédiásokhoz, egy Microsoft által támogatott Android telefonhoz, majd ez lett a HMD által készített kínai Nokia, és most a fenntartható 5G okostelefonokról szól.

Az új széria két darabbal debütál, a Nokia X10 és X20 modellekkel. A HMD három évre teljes támogatást ígért - ez három év operációs rendszer és biztonsági frissítést jelent, de három év garanciát is jelent. A HMD zöld kezdeményezésének részeként a telefonokhoz tartozik egy 100% -ban komposztálható tok.

A két telefon közel azonos, főként a kamerák részlegében különböznek egymástól. Tehát először összpontosítsunk a közös jellemzőkre!

Három év garanciával érkezett a Nokia X10 és X20

Nokia X20

A Nokia X10 és X20 egyaránt Snapdragon 480 5G chipseten működik Adreno 619 GPU-val. Ez ugyanaz a GPU, mint ami az S750G-ben is megtalálható, tehát a chip valójában a 400-as sorozat felett teljesít megjelenítés szempontjából.

Az X20 a nagyobb memóriakonfigurációkat kapja, 6/128GB és 8/128GB. A Nokia X10 6/128 GB-os opcióval rendelkezik, plusz két másik is adott - 6/64GB és 4/128GB. Érdemes a RAM helyett a memóriát választani, mivel mindkét modell akár 512 GB-os microSD kártyát is képes kezelni a hibrid slotnak köszönhetően.

Mindkét X-telefon 6,67 hüvelykes LCD kijelzővel rendelkezik, 1080×2400 pixel felbontással. Ezek átlagos fényerővel (450 nits) és színskála-lefedettséggel (82% NTSC) rendelkeznek, és hiányoznak olyan extra opciók, mint a magas frissítési gyakoriság vagy akár az erősített üveg. Legalább képernyővédőt kap a vásárló a dobozban.

Három év garanciával érkezett a Nokia X10 és X20

Nokia X20

A fotós rész a Nokia X20 csúcspontja. Hátul egy 64MP-s fő kamera található - természetesen ZEISS optikával kiegészítve, valamint eszközökkel a fotók színezéséhez. Az S480 chip 1080p videofelvételre képes maximum, ezért videózásban ne várjunk többet.

Következik az 5MP-s ultraszéles kamera. A Dual Sight funkcióval fényképeket készíthet és videókat rögzíthet két kamera segítségével egyszerre. A kereső konfigurálható osztott képernyőként vagy Kép a képben. Mindenféle kombó lehetséges, pl. a fő + ultra széles kamerák vagy akár elülső + makró.

A hátlap utolsó két modulja egy 2MP-os makro kamera és egy 2MP-os mélységérzékelő. Az első kamera 32MP-es érzékelőjével (fix fókuszú lencsével) szintén pozitív ebben a kategóriában.

A Nokia X10 itt némi teret veszít. Fő kamerája 48 megapixeles érzékelőn alapul, ZEISS lencsékkel. A többi három kamera megegyezik, beleértve az 5MP ultraszéleset is. A szelfikamerát azonban lefokozták egy 8MP-es érzékelőre.

Három év garanciával érkezett a Nokia X10 és X20

Nokia X10

Ami a kapcsolatot illeti, mindkét telefon 5G-vel rendelkezik, adott a dual SIM támogatás, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0 aptX HD/Adaptive és NFC. A vezetékes kapcsolat magában foglalja az USB-C (USB 2.0) és jack csatlakozót, FM rádióvevővel kiegészítve.

Mindkét telefon ugyanazt a 4470 mAh-s akkumulátort használja, amely a gyártó szerint két napnyi üzemidőt ígér. A töltéshez mindkettő támogatja a 18 W-ot. Egyes régiókban az X20 töltőt kap a kiskereskedelmi csomagjában, az X10 viszont csak USB-C kábellel érkezik.

Három év garanciával érkezett a Nokia X10 és X20

Nokia X10

A két telefon Android 11-el indul és nem kell aggódni a frissítések miatt. Oldalukon ujjlenyomat-olvasó és Google Assistant gomb található. Az X10 alapvető vízállósággal rendelkezik (IP52, azaz esőben kiviheti).

A Nokia X20 májusban lesz elérhető, 350 eurós áron. A Nokia X10 a tervek szerint egy hónappal később, júniusban érkezik 310 eurós árcédulával.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

Google: vége az ingyen képfeltöltésnek

2020.11.12
| Google Blog
A Google megszünteti az ingyenes, korlátlan fotótároló használatát a nem Pixel felhasználók számára.
Beárazták a Sony Ericsson Xperia X10 Mini és Mini Pro mobilokat

Beárazták a Sony Ericsson Xperia X10 Mini és Mini Pro mobilokat

2010.03.19
Végre kiderült, mennyit kér a gyártó a két új androidos cuki mobilért.  
P30 Pro: HarmonyOS-re frissül az Android

P30 Pro: HarmonyOS-re frissül az Android

2020.10.12
| Express
Egy friss hír szerint a Huawei P30 Pro tulajdonosai Harmony OS-re kell, hogy váltsanak, ha meg akarják kapni a friss funkciókat.
Videók, képek: Sony Ericsson Xperia X10 Mini, Mini Pro, Sony Ericsson Vivaz Pro

Videók, képek: Sony Ericsson Xperia X10 Mini, Mini Pro, Sony Ericsson Vivaz Pro

2010.02.15
Tegnap este 7 után, a Mobile World Congress 0. napján mutatta be a japán-svéd gyártó három új telefonját.  

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei