Hamarosan lehúzhatjuk a Google Keep jegyzeteinket a záróképernyőről

2023.12.15| Phone Arena

Az Android 14 zárolási képernyőjén a parancsikonok megváltoztatásának és beállításának lehetősége akkor hasznos, ha az eszközvezérlőktől és a pénztárcáktól eltérő dolgokat szeretne elérni.

Az Android 14 parancsikonokat ad hozzá a Kamera, a Ne zavarjanak, a Némítás, a QR-kódolvasó, a zseblámpa és a videohívás parancsikonokhoz. Van egy másik, rejtett lehetőség a „Jegyzetkészítés” parancsikonhoz, amely hozzáadható a lezárási képernyőhöz. Működéséhez szükség van egy „alapértelmezett jegyzet alkalmazásra”.

Az egyik ilyen a Google Keep 5.23.482.04-es verziója, amely most már megfelel a minősítésnek, és megjelenik a Beállítások > Alkalmazások > Alapértelmezett alkalmazások menü „alapértelmezett jegyzetalkalmazás” választó oldalán. Ha nem látja ezt a kiválasztási oldalt, engedélyeznie kell a „Jegyzetek szerepkörének kényszerített engedélyezése” kapcsolóval a Fejlesztői beállításokban.

Hamarosan lehúzhatjuk a Google Keep jegyzeteinket a záróképernyőről

Ha most először engedélyezi a Fejlesztői beállításokat, ne essen pánikba. Ez csak egy menü, amely lehetővé teszi a rendszer viselkedésének konfigurálását az alkalmazások teljesítményének javítása érdekében, vagy hozzáférést biztosít bizonyos rejtett területekhez. 

A Fejlesztői beállításokat úgy engedélyezheti, hogy felkeresi a Telefonról oldalt, majd lefelé görget, és többször, egészen pontosan hétszer megérinti a Build számot. Megjelenik egy felugró ablak, amely megszámolja a szükséges érintéseket, majd bejelenti, hogy a Fejlesztői mód engedélyezve van. Itt alul A Jegyzetek enged. kényszerít. részt kell bepipálni, ezek után bekerül az alapértelmezett alkalmazások közé a jegyzetek lehetőség. (Zárójeles megjegyzés, nálunk S23 Ultrán csak a telefon újraindítása után lehetett bepipálni a Keepet, ennek ellenére nem indul feloldás nélkül sajnos a záróképernyőről még.)

Hamarosan lehúzhatjuk a Google Keep jegyzeteinket a záróképernyőről

A szerző (nem más, mint a jó hírű Android-specialista, Mishaal Rahman) úgy nyilatkozott, hogy amikor a lezárási képernyő parancsikonjáról elindítják az „alapértelmezett jegyzet alkalmazást”, nem kell feloldani az eszközt, hogy a felhasználó jegyzeteket írhasson. Amikor az eszköz fel van oldva, és a felhasználó megnyomja a ceruza gombját a jegyzetek alkalmazás elindításához, a jegyzetek alkalmazás egy lebegő buborékban nyílik meg az éppen megnyitott alkalmazás tetején.

Azt is megjegyzi, hogy ezt az új ceruzával történő jegyzetelési funkciót a Google Keep még nem támogatja „teljes mértékben”. Ha a Google Keep-et „alapértelmezett jegyzet alkalmazásként” állítja be, majd megpróbálja elindítani a zárolási képernyő parancsikonjáról, a „Folytatáshoz frissítse a Keepet” üzenet jelenik meg, még akkor is, ha már a legújabb kiadást használja.

„Szerencsére van elképzelésünk arról, hogyan kell működnie a funkciónak, tekintve, hogy néhány hónappal ezelőtt egy másik Notes alkalmazással már teljes egészében demózták ezt a funkciót. Ezenkívül a Google Keep néhány új beállítást is hozzáadott az új ceruzával történő jegyzetelési funkció előkészítéseként, az alábbiak szerint. Ezek az új beállítások lehetővé teszik, hogy eldöntse, hogy az utolsó zárolási képernyőn létrehozott jegyzetet használja-e, vagy új jegyzetet hozzon létre minden alkalommal, amikor elindítja az alkalmazást a lezárási képernyőről vagy a ceruza farok gombjának megnyomásával” – mondja.

 

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei