Ez a három app lenullázhatja a bankszámláját! Törölje őket most!

2024.04.15| Phone Arena

Van három rosszindulatú alkalmazás, amelyekről az Android-felhasználóknak meg kell győződniük arról, hogy nincs telepítve a telefonjukra.

Az ESET kiberbiztonsági szoftvercég kutatói azt mondják, hogy ezek az alkalmazások a felhasználók személyes adatait, köztük az áldozatok pénzügyi alkalmazásaihoz való hozzáféréshez szükséges hitelesítési adatokat lopják el. Ezek az appok üzenetküldő alkalmazásoknak adják ki magukat, és bár látszólag alapvető funkciókat biztosítanak, és legitimnek tűnnek, XploitSPY rosszindulatú programokat tartalmaznak.

A félelmetes az, hogy ezek az alkalmazások átjutottak a Google Play Protecten, amely minden nap átvizsgálja az összes alkalmazást, hogy "megakadályozza a káros programok telepítését". Sajnos a hackerek rájöttek, hogyan lehet legyőzni ezt a védelmet. Ha az alábbiakban felsorolt három alkalmazás közül bármelyik van Android-telefonján, akkor azonnal távolítsa el őket:

  • Dink Messenger
  • Sim Info
  • Defcom

Annak ellenére, hogy ezeket az alkalmazásokat eltávolították a Google Play Áruházból, ha telepítette őket telefonjára, továbbra is ellophatják személyes adatait, és segíthetnek a hackereknek betörni a pénzügyi alkalmazásaiba. Az ESET megjegyzi, hogy a kampány 2021 novemberében indult azzal a céllal, hogy az Android-felhasználók kártékony programokat telepítsenek telefonjaikra Indiában és Pakisztánban.

Ez a három app lenullázhatja a bankszámláját! Törölje őket most!

Ha meg szeretné nézni, hogy ezen alkalmazások valamelyike megtalálható-e a telefonján, nyissa meg a Beállítások > Alkalmazások > Összes xxx alkalmazás megtekintése lehetőséget, és görgessen lefelé a listán, és keresse meg a cikkben felsorolt három alkalmazást. Ha törölni szeretné, nyissa meg a Google Play Áruházat, koppintson a képernyő jobb felső sarkában lévő profil ikonra, majd koppintson az Alkalmazások és eszközök kezelése elemre, majd koppintson a Kezelés fülre, majd válassza ki a kezelni kívánt alkalmazás nevét. eltávolítás > Koppintson az Eltávolítás elemre. Tegye ezt most, hogy megvédje bankszámláját és egyéb pénzügyi számláit!

Ez a három app lenullázhatja a bankszámláját! Törölje őket most!

Az alábbi jelekre figyelve megállapíthatja, hogy telefonját megfertőzte-e az XploitSPY kártevő:

  • Eszköze a normálnál lassabban fut, csökkent teljesítmény mellett, beleértve a lassabb internetsebességet is?
  • Módosították a rendszerbeállításokat az Ön engedélye nélkül?
  • Túl gyorsan lemerül az akkumulátor?

Ha észrevette, hogy a pénz eltűnt a pénzügyi alkalmazásaiból, vagy ellopott személyazonossági csalás áldozata lett, ezek arra utalnak, hogy telefonján rosszindulatú alkalmazások futnak. Amellett, hogy a Play Áruházban felsorolt alkalmazásokban megtalálható, a rosszindulatú program telepíthető a telefonjára e-mailek fertőzött mellékletei, az interneten közzétett rosszindulatú hirdetések és olyan átverési webhelyek révén, amelyek meglátogatására kérték.

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei