Exkluzív, húzott processzorral érkezik a Galaxy S23 sorozat

2022.11.19| Phone Arena

A Samsung állítólag exkluzív, húzott Snapdragon 8 Gen 2 processzort szerzett a Galaxy S23 sorozathoz.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A Galaxy S23-mal kapcsolatos pletykák csak gyűlnek, és ez kétségtelenül folytatódni fog mindaddig, amíg be nem jelentik a Samsung következő zászlóshajóit, várhatóan 2023. február elején. Ice Universe hírhozó szerint a Samsung megszerezhette a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 exkluzív verzióját (amit éppen a napokban jelentettek be), hogy 2023 elején használhassa zászlóshajójának sorozatában.

Ennek bizonyítékaként megmutatja nekünk a Geekbench 5 állítólagos listáját, amely teljes körű ismereteket ad egy Samsung SM-S918B eszközről, ez várhatóan az S Pennel felszerelt Galaxy S23 Ultra modellszáma lesz.

Exkluzív, húzott processzorral érkezik a Galaxy S23 sorozat

A hagyományos Snapdragon 8 Gen 2-től eltérően, amely rendkívül nagy teljesítményű, 3,2 GHz-es Cortex-X3 maggal rendelkezik, a Samsung exkluzív verziója úgy tűnik, hogy egészen 3,32 GHz-ig túlhajtható. Lehet, hogy nem tűnik olyan hatalmas különbségnek, de nagyon fontos különbség lehet, ami megkülönbözteti a Galaxy S23 sorozatot a többi androidos versenytárstól, amelyek a Snapdragon 8 Gen 2 valamivel gyengébb verzióját kapják.

Abból a pontszámból ítélve, amit a Galaxy S23 Ultra állítólag elért a fenti képernyőképen, nagymértékben felülmúlja a Galaxy S22 Ultrát, és nagyon közel kerül az Apple A15 Bionichoz, amely az iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max készüléket hajtja.

Exkluzív, húzott processzorral érkezik a Galaxy S23 sorozat

A Galaxy S23-sorozattal végre véget ér a gyártó piac megkülönböztetése, és kizárólag a Snapdragon 8 Gen 2 hajtja majd a telefonokat. A Qualcomm legújabb lapkakészletét a napokban jelentették be, néhány igazán ígéretes fejlesztéssel az előzőhöz képest. generáció. Az új lapka 25%-kal gyorsabb és 45%-kal (!) hatékonyabb, mint elődje, a Snapdragon 8 Gen 1, ami minden bizonnyal optimista kilátásokat ad.

A szokásos Snapdragon 8 Gen 2 egyetlen, 3,2 GHz-en működő Cortex-X3 magból, két Cortex-A715 és két Cortex-A710 teljesítményű magból 2,8 GHz-en, és végül három hatékony, 2,0 GHz-en működő Cortex-A510 magból áll. Meglehetősen újszerű beállítás, amely nagyban különbözik attól az 1+3+4-es beállítástól, amely a Snapdragon 8 Gen 1-et jellemezte.

Exkluzív, húzott processzorral érkezik a Galaxy S23 sorozat

Miért szerezte meg a Samsung a Snapdragon 8 Gen 2 olyan remek túlhúzott verzióját, amelyet a többi androidos telefongyártó valószínűleg csak a Galaxy S23 megjelenése után kap meg? Nos, ha találgathatnánk, akkor azt mondanánk, hogy a Samsung kizárólag a Qualcomm Snapdragonra támaszkodik, és lemond saját Exynos lapkakészletéről, egy Samsung méretű ügyfélnél pedig ez már komoly tárgyalási alap lehetett valami különleges változatért.

A Qualcomm valószínűleg nem hajlandó elveszíteni a Samsungot, mint potenciális partnert a jövőben. Végtére is, a dél-koreai óriás nagy valószínűséggel hamarosan kilép a 4 nm-es gyártási folyamat által létrehozott kerékvágásból, nemkívánatos módon alacsony hozam mellett, valamint rengeteg hő- és teljesítményproblémával, amelyek mind az általa gyártott Exynos, mind a Snapdragon chipeket sújtották.

A Samsung 2022 nyara óta dolgozik a második generációs 3 nm-es GAA (Gate-All-Around) tranzisztor-architektúrán, amely "dacol a FinFET teljesítménykorlátozásaival", és meglehetősen lenyűgözőnek tekinthető, hogy "akár 50%-kal csökkenti az energiafogyasztást, 30%-kal javítja a teljesítményt és 35%-kal csökkenti a méretet" a vállalat 5nm-es gyártási csomópontjához képest.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei