Exkluzív, húzott processzorral érkezik a Galaxy S23 sorozat

2022.11.19| Phone Arena

A Samsung állítólag exkluzív, húzott Snapdragon 8 Gen 2 processzort szerzett a Galaxy S23 sorozathoz.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A Galaxy S23-mal kapcsolatos pletykák csak gyűlnek, és ez kétségtelenül folytatódni fog mindaddig, amíg be nem jelentik a Samsung következő zászlóshajóit, várhatóan 2023. február elején. Ice Universe hírhozó szerint a Samsung megszerezhette a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 exkluzív verzióját (amit éppen a napokban jelentettek be), hogy 2023 elején használhassa zászlóshajójának sorozatában.

Ennek bizonyítékaként megmutatja nekünk a Geekbench 5 állítólagos listáját, amely teljes körű ismereteket ad egy Samsung SM-S918B eszközről, ez várhatóan az S Pennel felszerelt Galaxy S23 Ultra modellszáma lesz.

Exkluzív, húzott processzorral érkezik a Galaxy S23 sorozat

A hagyományos Snapdragon 8 Gen 2-től eltérően, amely rendkívül nagy teljesítményű, 3,2 GHz-es Cortex-X3 maggal rendelkezik, a Samsung exkluzív verziója úgy tűnik, hogy egészen 3,32 GHz-ig túlhajtható. Lehet, hogy nem tűnik olyan hatalmas különbségnek, de nagyon fontos különbség lehet, ami megkülönbözteti a Galaxy S23 sorozatot a többi androidos versenytárstól, amelyek a Snapdragon 8 Gen 2 valamivel gyengébb verzióját kapják.

Abból a pontszámból ítélve, amit a Galaxy S23 Ultra állítólag elért a fenti képernyőképen, nagymértékben felülmúlja a Galaxy S22 Ultrát, és nagyon közel kerül az Apple A15 Bionichoz, amely az iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max készüléket hajtja.

Exkluzív, húzott processzorral érkezik a Galaxy S23 sorozat

A Galaxy S23-sorozattal végre véget ér a gyártó piac megkülönböztetése, és kizárólag a Snapdragon 8 Gen 2 hajtja majd a telefonokat. A Qualcomm legújabb lapkakészletét a napokban jelentették be, néhány igazán ígéretes fejlesztéssel az előzőhöz képest. generáció. Az új lapka 25%-kal gyorsabb és 45%-kal (!) hatékonyabb, mint elődje, a Snapdragon 8 Gen 1, ami minden bizonnyal optimista kilátásokat ad.

A szokásos Snapdragon 8 Gen 2 egyetlen, 3,2 GHz-en működő Cortex-X3 magból, két Cortex-A715 és két Cortex-A710 teljesítményű magból 2,8 GHz-en, és végül három hatékony, 2,0 GHz-en működő Cortex-A510 magból áll. Meglehetősen újszerű beállítás, amely nagyban különbözik attól az 1+3+4-es beállítástól, amely a Snapdragon 8 Gen 1-et jellemezte.

Exkluzív, húzott processzorral érkezik a Galaxy S23 sorozat

Miért szerezte meg a Samsung a Snapdragon 8 Gen 2 olyan remek túlhúzott verzióját, amelyet a többi androidos telefongyártó valószínűleg csak a Galaxy S23 megjelenése után kap meg? Nos, ha találgathatnánk, akkor azt mondanánk, hogy a Samsung kizárólag a Qualcomm Snapdragonra támaszkodik, és lemond saját Exynos lapkakészletéről, egy Samsung méretű ügyfélnél pedig ez már komoly tárgyalási alap lehetett valami különleges változatért.

A Qualcomm valószínűleg nem hajlandó elveszíteni a Samsungot, mint potenciális partnert a jövőben. Végtére is, a dél-koreai óriás nagy valószínűséggel hamarosan kilép a 4 nm-es gyártási folyamat által létrehozott kerékvágásból, nemkívánatos módon alacsony hozam mellett, valamint rengeteg hő- és teljesítményproblémával, amelyek mind az általa gyártott Exynos, mind a Snapdragon chipeket sújtották.

A Samsung 2022 nyara óta dolgozik a második generációs 3 nm-es GAA (Gate-All-Around) tranzisztor-architektúrán, amely "dacol a FinFET teljesítménykorlátozásaival", és meglehetősen lenyűgözőnek tekinthető, hogy "akár 50%-kal csökkenti az energiafogyasztást, 30%-kal javítja a teljesítményt és 35%-kal csökkenti a méretet" a vállalat 5nm-es gyártási csomópontjához képest.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei