Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

2023.04.12| Android Police

Több Samsung Galaxy S23 tulajdonos panaszkodik homályos és elkenődött foltokról a fényképeiken. Az probléma nem érinti az Ultra modelleket és az áprilisi kamera frissítés után is fennáll.

Amikor az ember egy csúcskategóriás, elismert márkájú okostelefont vásárol, azt várja, hogy az teljesen hibamentes lesz és nem lesz semmilyen hardver probléma. Ha mégis van valami probléma, remélhetőleg a cég megoldja azt. De sajnos ez nem mindig igaz. Például a Pixel 7 hátsó kamerájának üvege számos felhasználónál spontán megrepedt, de a Google sosem ismerte el a problémát. Több Samsung Galaxy S23 és S23+ felhasználó is találkozik egy hasonló hardver hibával, ami a kamera minőségére van hatással, de a vállalat egyelőre nem ismeri el a problémát.

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Azok a felhasználók, akik rendelkeznek a Galaxy S23 nem Ultra változatával, azt tapasztalják, hogy a fényképeiken a látómező bal oldalán elkenődött és homályos folt jelenik meg a 50 megapixeles fő kamerával készített fotókon. Ez az elmosódott terület azokon a képeken, amelyek dokumentumokat vagy szövegeket ábrázolnak, használhatatlanná teszi azokat, mivel az érintett rész olvashatatlan. A német média ezt a problémát bananagate-nak nevezi, és a Notebookcheck posztolt néhány Reddit példát, ahol a homályos terület jól látható.

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Bár a mai okostelefonoknál gyakori, hogy az élek mentén néha elmosódás jelentkezik a nagy kameraérzékelők miatt, ez a probléma nem kapcsolódik ehhez. Az elmosódott folt csak a bal oldalon jelenik meg, és nem minden Galaxy S23 felhasználó találkozik ezzel a problémával. Ráadásul a Galaxy S23 Ultra, amely 200 megapixeles fő kamerával rendelkezik, nem mutatja az ilyen elmosódást.

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

A Samsung legújabb csúcskategóriás telefonjainak tulajdonosai már több mint egy hónapja panaszkodnak az “elkenődött” fényképek miatt. Azonban a Samsung még mindig nem ismeri el a problémát. Azok a vásárlók, akik javításra küldték a telefonjukat a cégnél, ugyanabban az állapotban kapták vissza a készülékeiket. 

Állítólag a Samsung szerint ez nem egy hardverhiba, hanem a nagy kameraérzékelő okozta jelenség, ami DSLR-szerű bokeh hatást eredményez. A probléma valószínűleg nem szoftverrel kapcsolatos, mivel az áprilisi, a kamera-fókuszú frissítés után is fennáll.

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Ha a Galaxy S23 vagy S23+ telefonja is érintett a homályosodási problémával, próbáljon kapcsolatba lépni a Samsunggal. Alternatív megoldásként próbálkozhat a telefon visszaküldésével, és cserével. Ha minden más kudarcot vall, akkor várjon és reméljük, hogy a Samsung egy szoftverfrissítéssel javítani tudja a problémát.

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokEKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

EKG-t is és vércukormérést tud az Oppo Watch 4 Pro okosóra!

2023.09.01
| GSM Arena
Az Oppo a héten bemutatott egy új, összecsukható okostelefont, valamint egy pár órát - egyet fejlett szenzorcsomaggal és egyet megfizethető áron.
Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14
| Phone Arena
Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.
A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

A Samsung boldoggá teheti a Galaxy S24 Ultra vásárlókat

2023.09.19
| SamMobile
Még hónapok választanak el minket a Galaxy S24 lehetséges bemutatójától, de már több részlet kiszivárgott a Samsung közelgő prémium telefon sorozatáról.
Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

Az iPhone 14 problémái miatt számos szervizes felhagy a javítással

2023.09.20
| Android Authority
Az iFixit csökkentette az iPhone 14 javíthatósági értékelését a korábbi 7-ről 4-re az elérhető maximális 10 pontból.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre több gyártó jelenik meg összehajtható telefonnal. Ön tervez venni?


Már van, és megtartom
Már van, de visszatérek a hagyományos formához
Igen, mindenképpen ki akarom próbálni
Nem tervezem kipróbálniKorábbi szavazások eredményei