Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

2023.04.12| Android Police

Több Samsung Galaxy S23 tulajdonos panaszkodik homályos és elkenődött foltokról a fényképeiken. Az probléma nem érinti az Ultra modelleket és az áprilisi kamera frissítés után is fennáll.

Amikor az ember egy csúcskategóriás, elismert márkájú okostelefont vásárol, azt várja, hogy az teljesen hibamentes lesz és nem lesz semmilyen hardver probléma. Ha mégis van valami probléma, remélhetőleg a cég megoldja azt. De sajnos ez nem mindig igaz. Például a Pixel 7 hátsó kamerájának üvege számos felhasználónál spontán megrepedt, de a Google sosem ismerte el a problémát. Több Samsung Galaxy S23 és S23+ felhasználó is találkozik egy hasonló hardver hibával, ami a kamera minőségére van hatással, de a vállalat egyelőre nem ismeri el a problémát.

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Azok a felhasználók, akik rendelkeznek a Galaxy S23 nem Ultra változatával, azt tapasztalják, hogy a fényképeiken a látómező bal oldalán elkenődött és homályos folt jelenik meg a 50 megapixeles fő kamerával készített fotókon. Ez az elmosódott terület azokon a képeken, amelyek dokumentumokat vagy szövegeket ábrázolnak, használhatatlanná teszi azokat, mivel az érintett rész olvashatatlan. A német média ezt a problémát bananagate-nak nevezi, és a Notebookcheck posztolt néhány Reddit példát, ahol a homályos terület jól látható.

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Bár a mai okostelefonoknál gyakori, hogy az élek mentén néha elmosódás jelentkezik a nagy kameraérzékelők miatt, ez a probléma nem kapcsolódik ehhez. Az elmosódott folt csak a bal oldalon jelenik meg, és nem minden Galaxy S23 felhasználó találkozik ezzel a problémával. Ráadásul a Galaxy S23 Ultra, amely 200 megapixeles fő kamerával rendelkezik, nem mutatja az ilyen elmosódást.

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

A Samsung legújabb csúcskategóriás telefonjainak tulajdonosai már több mint egy hónapja panaszkodnak az “elkenődött” fényképek miatt. Azonban a Samsung még mindig nem ismeri el a problémát. Azok a vásárlók, akik javításra küldték a telefonjukat a cégnél, ugyanabban az állapotban kapták vissza a készülékeiket. 

Állítólag a Samsung szerint ez nem egy hardverhiba, hanem a nagy kameraérzékelő okozta jelenség, ami DSLR-szerű bokeh hatást eredményez. A probléma valószínűleg nem szoftverrel kapcsolatos, mivel az áprilisi, a kamera-fókuszú frissítés után is fennáll.

Komoly a gond és a Samsung nem ismeri el

Ha a Galaxy S23 vagy S23+ telefonja is érintett a homályosodási problémával, próbáljon kapcsolatba lépni a Samsunggal. Alternatív megoldásként próbálkozhat a telefon visszaküldésével, és cserével. Ha minden más kudarcot vall, akkor várjon és reméljük, hogy a Samsung egy szoftverfrissítéssel javítani tudja a problémát.

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei