Dual kamera középkategóriás telefonokba

2018.02.08| Samsung

Az új ISOCELL Dual képszenzorhoz fejlesztett szoftver lehetővé teszi az újrafókuszálást és a gyenge fényviszonyok közötti fotózást.

A Samsung Electronics, a fejlett félvezetőgyártó technológia egyik vezető vállalata bemutatta a ISOCELL DUAL képszenzorokkal és szabadalmaztatott szoftverrel érkező átfogó dual kamera megoldását, amellyel két népszerű funkció, az újrafókuszálás (bokeh) és a gyenge fényviszonyok közötti fotózás (low-light shooting, LLS) is lehetővé válik. Míg ezek a dual kamera megoldások eddig kizárólag a prémium okostelefonokban voltak elérhetőek, a Samsung ISOCELL Dual szenzorának és a saját fejlesztésű szoftver algoritmusokból álló könyvtárának köszönhetően mostantól az alacsonyabb árkategóriába tartozó telefonokban is fellelhetőek lesznek.

„A dual kamerákkal új és izgalmas fotózási lehetőségek nyílnak meg a mobil eszközökön – mondta Ben K. Hur, a Samsung Electronics System LSI üzletágának marketingért felelős alelnöke. – A Samsung ISOCELL Dual számára fejlesztett teljeskörű megoldása megkönnyíti a termékfejlesztési folyamatot az ügyfelek számára, ezáltal a jövőben a felhasználók szélesebb köréhez juttathatják el a különféle készülékekre optimalizált dual kamera funkciókat.” 

Dual kamera középkategóriás telefonokba

A dual kamerás okostelefonoknak két képszenzoruk van, amelyek különböző fényviszonyokat rögzítenek, ezáltal olyan új funkciókkal rendelkeznek, mint az újrafókuszálás vagy az LLS. Ezen előnyöknek köszönhetően a dual kamerák egyre növekvő trended jelentenek a prémium mobil eszközök piacán. A dual kamera integrálása azonban rendkívül nehéz folyamat az eredeti termék gyártója (Original equipment manufacturers, OEM) számára, hiszen időigényes optimalizálási egyeztetésekre van szükség az OEM-ek és a különböző, szenzorokat és szoftver algoritmusokat fejlesztő beszállítók között. A Samsung teljeskörű dual kamera megoldása egyszerűsíti ezt a folyamatot és lehetővé teszi, hogy az alsó és középkategóriás telefonok is kihasználják azokat a kamera jellemzőket, amelyek eddig főként az extra képjel-feldolgozó processzorokkal felszerelt prémium eszközökben volt elérhető.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A fejlesztés felgyorsítása és a dual kamerás okostelefonok optimalizálásakor fellépő nehézségek csökkentése érdekében a Samsung az iparág első teljeskörű dual kamera megoldását kínálja, ISOCELL Dual szenzor hardverrel és a szenzorra optimalizált szoftver algoritmusokkal. Ez már a belépő és középkategóriás mobil eszközök számára is lehetővé teszi az olyan népszerű dual kamera funkciókat, mint az újrafókuszálás vagy az LLS. A Samsung az újrafókuszálási algoritmust 13 megapixeles és 5 megapixeles képszenzor készlettel, míg az LSS algoritmust két 8 megapixeles szenzorból álló csomaggal párosítja, ezáltal is egyszerűsítve az integrálást az OEM-ek számára.

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei