Csapda: a Facebook Home kizár a világból!

2013.04.08| Facebook

Múlt héten mutatkozott be a Facebook Home, amely nem más mint egy, értelemszerűen a Facebook köré kreált kezelőfelület, androidos telefonokra, viszont meglepő csapdát rejt!

Múlt héten mutatkozott be a Facebook Home, amely nem más mint egy, értelemszerűen a Facebook köré kreált kezelőfelület, androidos telefonokra, viszont meglepő csapdát rejt! Az új launcher egy meglepő „újítást” is fel tud mutatni, egészen pontosan a felhasználót konkrétan képes teljesen kizárni a való életből és csak a virtuális valóságot engedélyezi, tekintve, hogy a Facebook Home nem képes együtt működni az Android értesítéseivel. Így tehát a Home nem mutatja a hívásokat, az SMS-eket, MMS-eket, az e-maileket, a Google Play, a naptár, az alkalmazás értesítéseket. Semmit! Természetesen megtekinthetők ezek is, ám a hozzáféréshez be kell zárni a FB Home-ot és valami másik kezelőfelületre váltani. A megdöbbentő funkció-hiány csak a Playből letöltött Home-ot érinti, a HTC First gyárilag ezzel a megoldással érkezik, így támogatja a teljes körű, rendszer szintű értesítést. További érdekesség még az adatgyűjtés kérdése.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A felröppent hírek ellenére a Facebook Home pontosan ugyanazokat a jogokat adja a usereknek mint a böngészőn vagy kliensen keresztüli hozzáférés esetén és ugyanazon biztonsági beállítások is vonatkoznak rá. Így tehát nem változik a felhasználó hollétéről való adatgyűjtés, mindössze annyi plusz információt kapnak a fejlesztők, hogy a Home-on belül milyen alkalmazások kerültek telepítésre, melyek felelősek plusz értesítésért, ám ezen információkat csak 90 napig tárolhatja a Facebook.A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei