Bemutatkozott az összecsukható Oppo Find N2

2022.12.16| GSM Arena

Az Oppo Find N2 vékonyabb, könnyebb és jobb képernyőt kapott, az Oppo Find N2 Flip azonban világszerte elérhető lesz.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Míg szerettük az eredeti Oppo Find N szélességét és magasságát, kevésbé voltunk elégedettek a vastagságával és különösen a súlyával – vaskosabb volt, mint a nagyobb Galaxy Z Fold4. Az Oppo ezeket az aggályokat kezelte a második generációs modellel, miközben javította a borító kijelzőjét is.

Az Oppo Find N2 egy kicsivel keskenyebb elődjénél, 72,6 mm-rel zárt állapotban. Ennél is fontosabb, hogy a készülék most már csak 233 grammot nyom, nagyrészt a továbbfejlesztett zsanér-kialakításnak köszönhetően. Ezenkívül a vastagság zárt állapotban 14,6 mm, kinyitva pedig 7,4 mm.

Bemutatkozott az összecsukható Oppo Find N2

Az eloxált fémkeret háromféle stílusban kapható – matt fehér és mentazöld (ezek üveg hátúak és valamivel nagyobb súlyúak, 237 g) és fekete opció, hátul vegán bőrrel.

A második generációs Flexion csuklópánt jelentősen továbbfejlesztett. Először is kevesebb alkatrésze van – 100 darab, 138-hoz képest. Másodszor olyan fejlett anyagokat használ, mint a szénszál és egy nagy szilárdságú ötvözet. Mindez segít csökkenteni a telefon súlyát.

Bemutatkozott az összecsukható Oppo Find N2

Az új zsanér-kialakítás emellett 67%-kal csökkenti a gyűrődést, ami kevésbé láthatóvá teszi azt. A csuklópánt bármilyen szögben tartható 45° és 125° között, aminek több felhasználási esete is van, de ezekre később térünk ki.

A borító kijelzője átdolgozásra került. Még mindig nagyjából az előddel azonos méretű, azonban a képarány enyhén zömök 17,7:9-nél (18:9 helyett). Ennek ellenére a telefon keskenyebb elődjénél, mert az Oppo levágta a kereteket. Az 5,54 hüvelykes fedőképernyő mostantól a 120Hz-es frissítési frekvenciát is támogatja. Ezenkívül nagyon fényes, 1350 nitnél tetőzik, és Gorilla Glass Victus védi.

Bemutatkozott az összecsukható Oppo Find N2

A belső kijelző azonos méretű, 7,1”-os és négyzet alakú 9,6:9 képaránnyal. Ez egy LTPO panel, így a frissítési gyakorisága 1 Hz és 120 Hz között változhat. Mindkét kijelző 480 Hz-es érintési mintavételezési frekvenciával rendelkezik. A kijelző még világosabb, mint a borító, 1550 nites csúcsával.

Ezenkívül az Oppo tükröződésmentes fóliát helyezett el a kijelzőn, hogy javítsa a képernyő olvashatóságát erős környezeti fényviszonyok között, még alacsonyabb fényerő mellett is. Mindkét kijelző támogatja a HDR10+-t, és színérzékelőkkel állítja be képét a fényviszonyoknak megfelelően.

Elődjéhez hasonlóan az Oppo Find N2 is három hátlapi, valamint két szelfi kamerát kínál. A fő modult egy Sony IMX890-re, egy 50 MP-es 1/1,56 hüvelykes érzékelőre frissítették, amely egy f/1,8 24 mm-es OIS-es objektív mögött helyezkedik el. Ez helyettesíti az azonos méretű IMX766-ot.

Bemutatkozott az összecsukható Oppo Find N2

Az ultraszéles kamera még nagyobb fejlesztést kapott a 48 MP-es IMX581 1/2”-es érzékelővel, egy f/2.2 14 mm-es objektív mögött. Emlékeztetőül: az eredeti Find N 16 MP-es 1/3,09 hüvelykes érzékelővel rendelkezik.

Aztán ott van a teleobjektív kamera, amely a 32 MP-es IMX709 érzékelőre váltott (1/2,74”, a 13 MP 1/3,4”) helyett. Ha nem ismeri fel a modellszámot, ez az érzékelő RGBW szűrővel rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy több fényt gyűjtsön. Még jobb, ha fényesebb f/2.0 rekesznyílással párosul. A gyújtótávolság a rövid oldalon van, 47 mm-rel rövidebb, mint az előző modellnél (52 mm). Mégis, talán a frissítések elegendőek ahhoz, hogy elkerüljük az eredeti Find N problémáját, amely sötétben átváltott a fő kamera képeinek felskálázására.

Bemutatkozott az összecsukható Oppo Find N2

A kamerarendszert a MariSilicon X hajtja, és a Hasselbladdal közösen fejlesztették ki. A Professzionális mód olyan algoritmusokat használ, amelyek megfelelnek a névadó kamerákon található Hasselblad Natural Color Solution megoldásnak. Az Xpan módot a névadó panorámakamera ihlette, amely 35 mm-es filmet használt, de széles képarányban készült, és a fényképek 65 mm-t íveltek át. Az Xpan mód ennek megfelelően széles, 65:24-es képarányú panorámafotókat készít.

A zsanér bizonyos kreatív szögeket tesz lehetővé – például derékmagasságból fényképezhet, lenézve a telefonra, hasonlóan a derékmagasság-mérővel ellátott Hasselblad kamerához. A telefont akár a földre is helyezheti, és a csuklós kialakítást egyfajta állványként használhatja.

Bemutatkozott az összecsukható Oppo Find N2

Az Oppo továbbfejlesztette a töltési rendszert, amely jelenleg 67 W-ra van besorolva, és azt ígéri, hogy 10 perc alatt eléri a 37%-ot, és 42 perc alatt teljesen feltöltődik (a régi rendszernek még 70 percre volt szüksége, hogy elérje a 100%-ot). A vezeték nélküli töltést azonban elvetették. Az akkumulátor kapacitása gyakorlatilag ugyanaz, 4520 mAh.

Elődjéhez hasonlóan a Find N2 is egy lépéssel lemarad a jelenlegi lapkakészlet-generáció mögött, és a Snapdragon 8+ Gen 1-et használja. 12 GB vagy 16 GB LPDDR5 RAM-mal és 256 GB vagy 512 GB UFS 3.1 tárhellyel párosul. A telefon a dobozból kivéve Android 13 alapú ColorOS 13 operációs rendszerrel érkezik.

Az Oppo Find N2 hamarosan kapható lesz Kínában, széles körű megjelenésről egyelőre nincs hír. Az árak nagyjából így alakulnak (átszámítva euróra):

  • Oppo Find N2 12+256 GB: 1080 euró
  • Oppo Find N2 16+512: 1215 euró

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Itt az Oppo Find N2 Flip: olcsóbb és jobb a Galaxy Z Flipeknél?

Itt az Oppo Find N2 Flip: olcsóbb és jobb a Galaxy Z Flipeknél?

2022.12.16
| GSM Arena
Az Oppo Find N2 Flip a cég első összecsukható készüléke ebben a formában. A különleges okostelefon Magyarországon is kapható lesz!
Bedurvul az Oppo is, 4 év rendszer- és öt év biztonsági frissítést ígér

Bedurvul az Oppo is, 4 év rendszer- és öt év biztonsági frissítést ígér

2022.12.22
| 9to5 Google
Az Oppo telefonok mostantól akár négy évnyi jelentős Android frissítést és öt év biztonsági javításokat kapnak.
Videón a hézagmentes a OnePlus Open

Videón a hézagmentes a OnePlus Open

2023.10.04
| Android Police
A OnePlus Open első megjelenése a hézagmentes csuklópántot és a figyelmeztető csúszkát mutatja. A cég azt is megerősítette, hogy a OnePlus Open és az Oppo Find N3 ugyanaz az eszköz.
Oppo Find N2 lesz a legkönnyebb telefon nemcsak a kategóriájában!

Oppo Find N2 lesz a legkönnyebb telefon nemcsak a kategóriájában!

2022.11.13
| GsmArena
Decemberben érkezik, de most már kiderült minden kulcsfontosságú specifikáció a legújabb összecsukható zászlóshajóról!

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei