Az új iPadek előrevetítik a SIM nélküli iPhone-ok érkezését?

2024.05.09| 9to5 Mac
Címkék:

iPad

,

iPhone

,

SIM

,

eSIM


Az új iPadek arra utalnak, hogy a csak eSIM-kártyát használó iPhone hamarosan több országra is kiterjed.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A csak eSIM-kártyával rendelkező iPhone 15 továbbra is kizárólagos marad az Egyesült Államokban, mivel a világ többi része továbbra is kap SIM-tálcát. Az Apple kedden jelentette be az új iPad Air-t és iPad Pro-t, és érdekes részlet mindkettővel kapcsolatban, hogy a megfelelő Cellular verziójuk csak eSIM-et tartalmaz, ami azt jelenti, hogy már nincs SIM-kártya tálcájuk. Míg a csak eSIM-et használó iPhone-ok csak az Egyesült Államokban érhetők el, az Apple csak eSIM-et tartalmazó iPadeket tesz elérhetővé világszerte – és ez utalhat arra, mi fog történni hamarosan az iPhone-nal.

Amint arról beszámoltunk, sem az új M2 iPad Air, sem az M4 iPad Pro mobil verziója már nem kompatibilis a fizikai SIM-kártyákkal. Az információt maga az Apple is megerősítette honlapján.

Az Egyesült Államokban élő iPhone-tulajdonosok már ismerik a fizikai SIM-kártya hiányát, mivel az Apple 2022-ben minden iPhone 14 modellből eltávolította a SIM-tálcát. Ha azonban más országban vásárol iPhone-t, akkor jár hozzá SIM-kártya tálca – valószínűleg azért, mert az eSIM még mindig nem olyan népszerű sok országban.

Az új iPadek előrevetítik a SIM nélküli iPhone-ok érkezését?

De ez más történet az új iPadekkel. A csak eSIM-et használó modellek ma már globálisak, és nem csak az Egyesült Államokra korlátozódnak. Még Kína sem kap speciális SIM-tálcás iPadet (ott a legtöbb szolgáltató nem támogatja az eSIM-et, ezért az Apple két SIM-kártyás iPhone-t készített Kínának). Bár az iPad nem olyan népszerű, mint az iPhone, a csak eSIM-et tartalmazó modellek eladása a világ többi részén határozottan merész lépés.

Tekintettel arra, hogy majdnem két év telt el azóta, hogy az Apple bemutatta az első csak eSIM-et tartalmazó iPhone-t, a világ számos szolgáltatójának volt ideje az eSIM-támogatás bevezetésére.

Mindezeket szem előtt tartva nem nehéz elképzelni, hogy az Apple tervei között szerepelhet a csak eSIM-et használó iPhone kiterjesztése a világ többi részére, akár már az iPhone 16-tól kezdve még ebben az évben. Tavaly a pletykák azt sugallták, hogy az Apple eltávolítja a SIM-tálcát az Európában forgalmazott iPhone 15 modellekről – ez azonban nem történt meg.

A világ vajon készen áll az iPhone fizikai SIM-kártya végére?

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei