Az OLED panel gyártási problémái miatt áprilisban jön csak az Apple iPad Pro 2024

2024.03.25| Phone Arena

A vállalat elképzelhető, hogy márciusban leplezi le az Apple iPad Pro (2024) modellt, de a fennálló hibák miatt csak áprilisban kezdi el szállítani.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Mikor láthatjuk a új iPad Pro (2024) és iPad Air (2024) modelleket leleplezve és piacra dobva? Ez a kérdés mostanában több vitát kavar a hírhozók között, mivel sokan március 26-át várják, mások pedig, beleértve a Bloomberg Apple-témájú újságíróját, Mark Gurmant, április későbbi időpontját vetik fel. 

Az egyetlen dolog, amiben mindkét oldal egyetért, az az, hogy az Apple nem tart eseményt az új táblagépek bejelentésének, és inkább egy sajtóközleményt tesz közzé az Apple Newsroom weboldalán.

A Display Supply Chain Consultants (DSCC) egy friss megjegyzést tett közzé. Ebben a megjegyzésben az állt, hogy a táblagépeket március végén vagy április elején leplezhetik le, de az Apple jelenleg tapasztalt kijelzőbeszerzési problémák miatt a szállítások a vásárlókhoz csak április későbbi időpontjában kezdődnek.

Az OLED panel gyártási problémái miatt áprilisban jön csak az Apple iPad Pro 2024

Mi is történik? Eleinte a Samsung Display és az LG Display osztozni fog a 11,1 hüvelykes OLED panelok előállításának feladatán az iPad Pro számára. Az LG Display szolgáltatta volna az 12,9 hüvelykes OLED paneleket az Apple legfelső kategóriás táblagépéhez. 

Azonban a magas árak miatt a Samsung Display lett volna az egyetlen 11,1 hüvelykes OLED kijelző beszállítója. Az árak jelentősen megemelkedtek, mert az 11,1 hüvelykes OLED panelek az elsők voltak táblagépekben, amelyek alacsony hőmérsékletű polikristályos oxid (LTPO) technológiát alkalmaztak dinamikus frissítési arányhoz.

Egyéb tervezési lehetőségek, mint például az üveg vékonyítása, csökkentették a hozamot, ami szintén növelte a gyártási költségeket. A DSCC legfrissebb felmérése szerint az LG Display szolgálja az Apple-t 11,1 hüvelykes OLED panelekkel, míg a Samsung nem tudja az Apple-t ellátni a szükséges mennyiségű 12,9 hüvelykes OLED panelekkel.

Az OLED panel gyártási problémái miatt áprilisban jön csak az Apple iPad Pro 2024

Az 12,9 hüvelykes kijelzők áprilisi gyártásának 22%-kal magasabbnak kell lennie, mint a márciusi adatok jelenleg; az 11,1 hüvelykes kijelzőkből kétszer akkora termelésre lenne szükség, mint amit várnak. Ezért mind a Samsung Displaynek, mind az LG Displaynek jelentősen növelnie kell a 11,1 hüvelykes panelek gyártását, hogy az Apple képes legyen kielégíteni az iPad Pro (2024) kisebb változatára vonatkozó keresletet; a sorozat az első iPadei lesznek a történelemben, amelyek OLED kijelzőkkel vannak felszerelve.

Az OLED kijelzők magasabb árai arra kényszerítették az Apple-t, hogy hozzáadjon egy második 12,9 hüvelykes iPad Air modellt, ha a fogyasztók nagy táblagépet akarnak, de nem akarják kifizetni az elképesztően magas árat a 12,9 hüvelykes OLED iPad Pro modellért. A DSCC, amelynek kiváló hírneve van a kijelzővel kapcsolatos pletykák terén, azt állítja, hogy az LCD kijelzőket az 12,9 hüvelykes iPad Airhez decemberben kezdték szállítani.

Tekintettel a DSCC pontos korábbi híreire, azt mondhatjuk, hogy nagyon valószínű, hogy az iPad Air (2024) sorozat tartalmazni fog egy változatot egy 10,9 hüvelykes LCD kijelzővel és egy újabb nagyobb modellt egy 12,9 hüvelykes LCD kijelzővel, annak ellenére, hogy egy leleplező a múlt héten azt állította, hogy ilyen változat nem létezik.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



iPhone X Plus és iPhone 9 fotók és árak

iPhone X Plus és iPhone 9 fotók és árak

2018.07.30
| Phone Arena
Három fotón ismerhetjük meg közelebbről az iPhone X Plus és az iPhone 9 mobilokat.
A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

A Google rengeteg pénzt ad, ha lecseréled iPhone-odat

2023.05.12
| 9to5 Mac
Az éves Google I/O fejlesztői konferenciáján az óriásvállalat egy sor új hardveres és szoftveres frissítést jelentett be. Az egyik termék a régóta várt Google Pixel Fold, a vállalat első előretörése az összehajtható okostelefonok terén.
Ennyibe kerül a gyorstöltés az iPhone-on

Ennyibe kerül a gyorstöltés az iPhone-on

2017.09.18
| GSM Arena
Kiderült, mennyibe is fáj majd az, ha valaki szeretné kihasználni a gyorstöltési lehetőséget az új iPhone-ok valamelyikén.
Az Apple szép csendben USB C-re vált

Az Apple szép csendben USB C-re vált

2018.10.19
| Phone Arena
Mindenféle említés vagy fanfár nélkül jelent meg egy új, USB C-s kiegészítő az Apple oldalán.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei