Új iPad Pro érkezik: íme, három dolog, amire számíthatunk

2024.02.05| 9to5 Mac

Az Apple idén arra készül, hogy felfrissítse teljes iPad-kínálatát, márciustól kezdve az iPad Pro-val. Íme három dolog, amire számíthat, ha idén új iPad Pro vásárlását tervezi.

OLED kijelzők

Az új iPad Pro modellek legnagyobb változása az OLED képernyőkre való átállás lesz. Jelenleg a 11 hüvelykes iPad Pro LCD képernyőt használ hagyományos háttérvilágítással. A 11 hüvelykes iPad Pro 2018-as bemutatása óta ugyanazt a kijelzőpanelt használja.

A 12,9 hüvelykes iPad Pro eközben 2021 óta mini LED-es háttérvilágítást használ. Ez a 11 hüvelykes iPad Pro hagyományos háttérvilágításának frissítése, amely lényegesen nagyobb fényerőt és jobb kontrasztot tesz lehetővé.

Idén a teljes iPad Pro termékcsalád első ízben egyesül az OLED kijelzőkkel. Ez egyben az első alkalom, hogy az Apple OLED-kijelzőket használ az iPhone-on és az Apple Watchon kívül. A 12,9 hüvelykes iPad Pro is kissé nagyobb lehet idén, a képernyő mérete 13 hüvelykre nő.

Új iPad Pro érkezik: íme, három dolog, amire számíthatunk

Amikor 2021-ben megjelent az első 12,9 hüvelykes, mini-LED-vel felszerelt iPad Pro, sok vélemény utalt az úgynevezett “bloomingra”. Az OLED képernyőknek idén meg kell oldaniuk ezt a problémát az iPad Pro esetében.

A mini-LED kijelzőkkel összehasonlítva az OLED képernyők lényegesen jobb feketeszintet kínálnak. Ennek az az oka, hogy maguk a pixelek állítják elő a fényt, így ha ezeknek a képpontoknak feketének kell lenniük, teljesen kikapcsolhatók.

Új Magic keyboard

A Bloomberg szerint az új Magic Keyboard „inkább egy laptophoz hasonlítja az iPad Pro-t, és egy masszívabb alumínium vázat tartalmaz”. Ez lesz az első alkalom, hogy a Magic Keyboard frissítésre került a 2020-as bevezetése óta.

Nagyon érdekesnek tűnik egy új Magic Keyboard ötlete, amely az iPad Pro-t laptophoz hasonlítja. Bár általában abszolút élvezhető a jelenlegi Magic Keyboard, tagadhatatlan, hogy anyaga nem felel meg a prémium árcédulának.

Új iPad Pro érkezik: íme, három dolog, amire számíthatunk

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A hírek szerint az Apple egy új Apple Pencil kidolgozásán is dolgozik, amely az új iPad Pro-val lesz kompatibilis. Néhány pletyka szerint az új Apple Pencil tartalmazhat Find My integrációt, valamint mágnesesen cserélhető hegyeket, amelyek különböző író- és rajzeszközöket szimulálnak.

M3 chip

Az új iPad Pro modellek kétségtelenül erősebbek is lesznek, mint elődeik. Az Apple várhatóan a 11 hüvelykes és a 13 hüvelykes iPad Prot is M3 chipre fogja frissíteni.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Az iPadOS valóban képes lesz kihasználni ezt a hozzáadott teljesítményt? Ez egyelőre kérdéses. Remélhetőleg az Apple legalább néhány korlátozást megszüntet, amelyek jelenleg akadályozták a Stage Managert. 

Az új iPad Pro termékcsalád várhatóan márciusban kerül bemutatásra. A Bloomberg arról számolt be, hogy az eszközök már tömeggyártásban vannak, és március végi megjelenésükre készülnek.

Bár az OLED képernyővel és M3 chippel ellátott új iPad Pro ötlete vonzónak tűnhet, drasztikusan drágább is lehet, mint a jelenlegi iPad Pro modellek. Az egyik pletyka még azt sugallta, hogy az Apple jelenleg 1500 dolláros kikiáltási árat céloz meg a 11 hüvelykes OLED-es iPad Proért és 1800 dolláros kikiáltási árat a 12,9 hüvelykes verzióért.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokIsmered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei