Az iPhone vásárlók egyre inkább az olcsóbb, nem Pro modelleket választják

2023.08.14| Phone Arena
Címkék:

iPhone


Júniusban véget ért naptári második negyedévben 2017 óta először csökkent az iPhone átlagos eladási ára az Egyesült Államokban áprilistól júniusig.

A CIRP nevű kutatócég felfedezte, hogy az iPhone amerikai WARP (súlyozott átlagos kiskereskedelmi ára) a márciusban véget ért naptári első negyedév végi 988 dollárról a júniusban véget ért negyedév végére 948 dollárra csökkent.

Ahogy a CIRP megjegyzi, két tényező határozza meg az iPhone amerikai WARP-jét. Ez lenne a modellmix/tárolófrissítések és az Apple árazása. A CIRP a legújabb jelentésében a modellmixre koncentrál, és olyasmiről számolt be, amit néhány héttel ezelőtt már említettünk: Az Apple 2017 óta nem emelte a Pro sorozat vagy a kompatibilis iPhone X modellek árát. Ennek ellenére olyan dolgok, mint a gazdaság és az iPhone-vásárlók általános preferenciája lassan elmozdította a fogyasztókat a drágább iPhone-modellektől.

Az iPhone vásárlók egyre inkább az olcsóbb, nem Pro modelleket választják

A Pro és a nem Pro iPhone modellek piaci részesedése közötti különbség csökkent a 2023. júniusi negyedévben

A júniusi negyedévben az iPhone 14 Pro modellekből többet adtak el, mint a nem Pro készülékekből, de a köztük lévő különbség csökkent. A naptári második negyedévben például az iPhone 14 Pro és az iPhone 14 Pro Max az iPhone-eladások 43%-át adta, míg az iPhone 14 és az iPhone 14 Plus 36%-át. Egy évvel korábban ugyanebben a negyedévben az iPhone eladások 46%-át az iPhone 13 Pro és az iPhone 13 Pro Max adta, míg az iPhone 13 és az iPhone 13 mini 30%-ot.

A júniusi negyedév során legkelendőbb modellt vizsgálva kiderül, hogy az iPhone-vásárlók talán inkább az árat nézik a funkciók helyett. A 2022. júniusi negyedévben az iPhone 13 Pro Max volt a legkelendőbb iPhone, amely az Egyesült Államokban eladott iPhone-ok 29%-át tette ki. 2023 júniusában a legkelendőbb iPhone az iPhone 14 volt, az iPhone-eladások 24%-ával az Egyesült Államokban. Mivel az iPhone 14 induló ára (799 dollár) és az iPhone 14 Pro Max (1099 dollár) között nagy a különbség, a százalékos arányok kis változása is megváltoztathatja az átlagos eladási árat.

A nem Pro modelleket idén az iPhone 14 Plus is segítette. Bár a júniusi negyedévben ez volt a legkevesebbet értékesített iPhone, az amerikai eladások mindössze 12%-ával, a részesedése háromszorosa volt annak a 4%-nak, amit az általa leváltott telefon, az iPhone 13 mini elért a tavalyi év azonos negyedévében. Feltételezhetjük, hogy az iPhone 14 Plus vásárlások egy része az iPhone 14 Pro Max eladások rovására ment, mivel azok a vásárlók, akik a legnagyobb képernyős iPhone-t és jobb üzemidőt akartak, az olcsóbb modell megvásárlásával spórolhattak.

Az iPhone vásárlók egyre inkább az olcsóbb, nem Pro modelleket választják

És mivel a trend a jelek szerint a nem Pro modellek felé tolódik, az Apple a hírek szerint feldobta az iPhone 15 és iPhone 15 Plus modelleket, hogy egy 48 megapixeles CMOS képérzékelőt használó, 48 megapixeles széles látószögű elsődleges kamerát tartalmazzon, amely csak jövőre kerül a Pro modellekbe. Ennek eredményeképpen a nem Pro iPhone 15 készülékek kamerái több fényt gyűjtenek majd, mint a drágább modellek kamerái. 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Az iPhone 15 és az iPhone 15 Plus is először kapja meg a Dinamikus szigetet, és ugyanaz a 4 nm-es A16 Bionic chipset fogja hajtani őket, mint az iPhone 14 Pro termékcsaládot.

Az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max a 3 nm-es A17 Bionic SoC-t kapja, és a pletykák szerint mindegyikük titánvázat kap. Az iPhone 15 Pro Max periszkóplencsével lesz felszerelve, amely akár 6-szoros optikai zoomot is biztosít.

Mind a négy iPhone 15 modell várhatóan megnövelt akkumulátor kapacitást kap, és az Apple saját Lightning portját felváltó USB-C porttal rendelkezik majd a töltéshez és adatátvitelhez. 

Az árképzés változatlan maradhat a nem Pro modellek esetében (ez egy újabb ok, amiért a 2023-as iPhone 15 termékcsaláddal felgyorsulhat a nem Pro készülékek felé mutató trend), míg az iPhone 15 Pro 100 dolláros áremelkedést kaphat, ami az iPhone 15 Pro Max esetében akár 200 dollárra is emelkedhet.

Az iPhone 15 sorozatot várhatóan szeptember 12-én mutatják be, az előrendelések pedig szeptember 15-én indulnak. A telefonok szeptember 22-től kerülhetnek forgalomba. Hogy ez a tendencia kitart-e az új 2023-as termékcsalád esetében is, arról talán már az előrendelési időszak alatt történtekből is kaphatunk egy korai visszajelzést.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei