Az iPhone 15 eladásai állítólag nem mennek jól

2024.03.04| Phone Arena
Címkék:

Apple

,

Samsung

,

eladás


Ennek ellenére azért az Apple továbbra is a világ vezető okostelefon-gyártója.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Ha Ön kemény Apple-rajongó, aki örömmel értesült arról, hogy a Samsung nem tudja visszaállítani stagnáló mobil üzletágát a növekedés felé, még akkor is, ha a Galaxy S23 és az S24 család hívogatóak, akkor a mai hír üdvözlő emlékeztetőként érkezhet.

Arra az esetre, ha még nem lenne teljesen egyértelmű, hogy az egész mobilipar rossz helyzetben van most, egy dél-koreai székhelyű befektetési banki cégtől származó hír arra utal, hogy az Apple-nek még rosszabb eleje volt 2024-nek, mint a fent említett ősi riválisának, ami nem akadályozta meg a cupertinoi technológiai óriáscéget abban, hogy eladási volumen tekintetében ismét uralja a globális okostelefon-piacot.

Igaz, 2023-ban az okostelefonok világának nehézsúlyú világbajnoka az első helyet szerezte meg 2024 januárjában 20,24 millió darabbal, legalábbis a Hana Securities Revegnus (más néven @Tech_Reve) által idézett becslései szerint X-en.

Ezek egyáltalán nem hivatalos számok, amelyeket az Apple csak egy teljes naptári negyedév lejárta után ad ki, de ugyanez a forrás azt állítja, hogy a Samsung körülbelül 17,4 millió Galaxy készüléket adott el az év első 31 napjában, így a két adat összehasonlítása meglehetősen relevánsnak tűnik. 

Az iPhone 15 eladásai állítólag nem mennek jól

Feltételezve, hogy mindkét eladási pontszám reális (vagy legalábbis viszonylag közel áll a kereskedelmi valósághoz), az Apple minden bizonnyal a verseny szempontjából jól kezdte az évet, és tisztességes előnyre tett szert a Samsunggal szemben, amely lehet, hogy elég nagynak bizonyul ahhoz, hogy megtartsa az ezüstérmes ezen a helyen az első negyedév végén.

Ez nagyon nehéz eredménynek tűnik, tekintve, hogy a Galaxy S24 sorozatot csak körülbelül egy hétig árulták januárban, és várhatóan februárban, sőt talán márciusban is erős értékesítésre számíthatunk. 

Az Apple annak sem örülhet túlságosan, hogy iPhone eladásai 3 százalékkal estek vissza 2023 januárjához képest, és bő 17 százalékkal a tavalyi év utolsó hónapjához képest, és mindkét szám különösen gyengének tűnik a Samsung saját negatív fejlődéséhez képest.

Egyébként az iPhone iránti kereslet lényegesen gyorsabb ütemben csökken, mint a Galaxy eladásai, és az Apple-nek nincs olyan vadonatúj modellje a boltokban, amelyek számíthatna a gyors és drámai fellendülésben.

Nincsenek regionális számaink, amelyek kiemelnék a helyzet súlyosságát, de világszerte a hírek szerint az iPhone 15 család közel 69 millió példányban kelt el a rendelkezésre állás első öt hónapja alatt, ami egyértelműen hatalmas szám, de kisebb, mint amit az iPhone 14 sorozat begyűjtött hasonló időtávon.

Az iPhone 15 eladásai állítólag nem mennek jól

4 százalékos visszaesésről beszélünk az egyik csúcskategóriás készülékek listájáról a másikra, ami természetesen nem tragikus, de nem is ideális.

Az iPhone 15 problémái elsősorban az általános "lassú okostelefon-eladásokból" erednek, ahol az Apple abszolút erőt képvisel, valamint a "kínán belüli erősödő versenyből", különösen a Huaweiből, amely már nagyon visszatért a halálból, és úgy tűnik, "kis különbséggel" a világ legnagyobb piacának új vezetője.

Nem meglepő módon az iPhone 15 Pro Max-ot ismét családja legsikeresebb tagjának kiáltották ki, egyedül a termékpaletta eddigi globális eladásainak 35 százalékát adja. Az iPhone 15 Pro stabil, 28 százalékos saját részével követi, míg a „standard” iPhone 15 és az iPhone 15 Plus a maradék 37 százalékot meg nem részletezett módon osztja fel.

A közeljövőt tekintve egyre világosabbá válik, hogy az Apple-nek a lehető legmélyebben és a lehető leggyakrabban le kell engednie iPhone 15-ös sorozatú készülékeit az olyan piacokon, mint Kína, annak reményében, hogy a Samsung hamarosan nem veszi vissza a koronát. A két behemót harca a következő hat-kilenc hónapban valószínűleg egyre hevesebb lesz, ami csak a fogyasztók javára válhat világszerte.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei