Az iPhone 15 eladásai állítólag nem mennek jól

2024.03.04| Phone Arena
Címkék:

Apple

,

Samsung

,

eladás


Ennek ellenére azért az Apple továbbra is a világ vezető okostelefon-gyártója.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Ha Ön kemény Apple-rajongó, aki örömmel értesült arról, hogy a Samsung nem tudja visszaállítani stagnáló mobil üzletágát a növekedés felé, még akkor is, ha a Galaxy S23 és az S24 család hívogatóak, akkor a mai hír üdvözlő emlékeztetőként érkezhet.

Arra az esetre, ha még nem lenne teljesen egyértelmű, hogy az egész mobilipar rossz helyzetben van most, egy dél-koreai székhelyű befektetési banki cégtől származó hír arra utal, hogy az Apple-nek még rosszabb eleje volt 2024-nek, mint a fent említett ősi riválisának, ami nem akadályozta meg a cupertinoi technológiai óriáscéget abban, hogy eladási volumen tekintetében ismét uralja a globális okostelefon-piacot.

Igaz, 2023-ban az okostelefonok világának nehézsúlyú világbajnoka az első helyet szerezte meg 2024 januárjában 20,24 millió darabbal, legalábbis a Hana Securities Revegnus (más néven @Tech_Reve) által idézett becslései szerint X-en.

Ezek egyáltalán nem hivatalos számok, amelyeket az Apple csak egy teljes naptári negyedév lejárta után ad ki, de ugyanez a forrás azt állítja, hogy a Samsung körülbelül 17,4 millió Galaxy készüléket adott el az év első 31 napjában, így a két adat összehasonlítása meglehetősen relevánsnak tűnik. 

Az iPhone 15 eladásai állítólag nem mennek jól

Feltételezve, hogy mindkét eladási pontszám reális (vagy legalábbis viszonylag közel áll a kereskedelmi valósághoz), az Apple minden bizonnyal a verseny szempontjából jól kezdte az évet, és tisztességes előnyre tett szert a Samsunggal szemben, amely lehet, hogy elég nagynak bizonyul ahhoz, hogy megtartsa az ezüstérmes ezen a helyen az első negyedév végén.

Ez nagyon nehéz eredménynek tűnik, tekintve, hogy a Galaxy S24 sorozatot csak körülbelül egy hétig árulták januárban, és várhatóan februárban, sőt talán márciusban is erős értékesítésre számíthatunk. 

Az Apple annak sem örülhet túlságosan, hogy iPhone eladásai 3 százalékkal estek vissza 2023 januárjához képest, és bő 17 százalékkal a tavalyi év utolsó hónapjához képest, és mindkét szám különösen gyengének tűnik a Samsung saját negatív fejlődéséhez képest.

Egyébként az iPhone iránti kereslet lényegesen gyorsabb ütemben csökken, mint a Galaxy eladásai, és az Apple-nek nincs olyan vadonatúj modellje a boltokban, amelyek számíthatna a gyors és drámai fellendülésben.

Nincsenek regionális számaink, amelyek kiemelnék a helyzet súlyosságát, de világszerte a hírek szerint az iPhone 15 család közel 69 millió példányban kelt el a rendelkezésre állás első öt hónapja alatt, ami egyértelműen hatalmas szám, de kisebb, mint amit az iPhone 14 sorozat begyűjtött hasonló időtávon.

Az iPhone 15 eladásai állítólag nem mennek jól

4 százalékos visszaesésről beszélünk az egyik csúcskategóriás készülékek listájáról a másikra, ami természetesen nem tragikus, de nem is ideális.

Az iPhone 15 problémái elsősorban az általános "lassú okostelefon-eladásokból" erednek, ahol az Apple abszolút erőt képvisel, valamint a "kínán belüli erősödő versenyből", különösen a Huaweiből, amely már nagyon visszatért a halálból, és úgy tűnik, "kis különbséggel" a világ legnagyobb piacának új vezetője.

Nem meglepő módon az iPhone 15 Pro Max-ot ismét családja legsikeresebb tagjának kiáltották ki, egyedül a termékpaletta eddigi globális eladásainak 35 százalékát adja. Az iPhone 15 Pro stabil, 28 százalékos saját részével követi, míg a „standard” iPhone 15 és az iPhone 15 Plus a maradék 37 százalékot meg nem részletezett módon osztja fel.

A közeljövőt tekintve egyre világosabbá válik, hogy az Apple-nek a lehető legmélyebben és a lehető leggyakrabban le kell engednie iPhone 15-ös sorozatú készülékeit az olyan piacokon, mint Kína, annak reményében, hogy a Samsung hamarosan nem veszi vissza a koronát. A két behemót harca a következő hat-kilenc hónapban valószínűleg egyre hevesebb lesz, ami csak a fogyasztók javára válhat világszerte.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei