A Samsung jelentősen felülmúlta az Apple-t, köszönhetően a Galaxy S23-nak

2023.06.20| Phone Arena
Címkék:

Apple

,

Samsung

,

eladás


A TrendForce piackutató cég új jelentése szerint az okostelefonok piacának helyzete nagyon rossz volt 2023 első negyedévében, a Samsung kivételével minden gyártónak volt tanúja az eladások visszaeséséről.

Az iPhone 14 erős eladásainak köszönhetően az Apple lett a legkeresettebb márka 2022 utolsó negyedévében, bár a Samsung szállította a legtöbb példányt az év során. Ahogy az várható volt, a Samsung 2023 első negyedévében felülmúlta az Apple-t, ráadásul a vártnál nagyobb különbséggel.

A Samsung első negyedéves eladásait az akkor újonnan megjelent Galaxy S23 sorozat lendítette fel. A cég 61,5 millió darabot adott el a januári negyedévben, ami 5,5 százalékos növekedés az előző negyedévhez képest. Az Apple eladásai 27,5 százalékkal 53,3 millió darabra csökkentek az egy évvel korábbi negyedévhez képest. Ennek a számnak 78 százalékát az iPhone 14 család tette ki.

A Samsung jelentősen felülmúlta az Apple-t, köszönhetően a Galaxy S23-nak

Az általános piaci trendnek megfelelően az Oppo, a Xiaomi és a Vivo eladásai visszaestek 2023 első negyedévében. Az Oppo és leányvállalatai, a Realme és a OnePlus az első negyedévben 26,8 millió telefont értékesítettek, ami 17 százalékos csökkenés az első negyedévhez képest.

A Redmit és a Pocot is birtokló Xiaomi 26,5 millió darabot szállított le, ami 27,4 százalékos csökkenés az egy évvel korábbi negyedévhez képest. A Vivo és az iQoo almárka együttes értékesítése elérte a 20 milliót, ami 14,2 százalékos csökkenést jelent az előző negyedévhez képest.

A Samsung jelentősen felülmúlta az Apple-t, köszönhetően a Galaxy S23-nak

Összességében ez volt a legrosszabb negyedév 2014 óta az okostelefon-szállítások tekintetében, összesen 250 millió darabot értékesítettek. A tavalyi évhez képest 19,5 százalékkal csökkentek az eladások, ami a borongós világgazdasági környezetnek tudható be. Ezzel szemben 2022 negyedik negyedévében 301 millió okostelefont szállítottak ki.

A jelenlegi negyedév várhatóan valamivel jobb lesz. Az eladások az előző negyedévhez képest körülbelül 5 százalékkal, 260 millió darabra nőnek. Az Apple és a Samsung valószínűleg nem járul hozzá ehhez a növekedéshez, mivel mindkettő eladásai csökkenhetnek.

A Galaxy S23 sorozat iránti kereslet valószínűleg mérséklődik ebben a negyedévben, és 10 százalékkal visszafogja az eladásokat. Az Apple még nagyobb, 20 százalékos csökkenést láthat.

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei