Az iPad kínálata egyetlen változtatással egyértelműbbé válhatna

2024.05.10| 9to5 Mac
Címkék:

iPad

,

iPad kínálat


Az Apple 48 egyedi iPad konfigurációjával minden eddiginél több választási lehetőséget kínál.

Leegyszerűsítve azonban az iPad sorozat négy modellre oszlik: iPad, iPad mini, iPad Air és iPad Pro. Amint Logan Spurgeon rámutat, van azonban egy dolog, amit az Apple tehet annak érdekében, hogy valóban egyértelművé tegye az iPad vonalat.

Az iPad mininek nem kell prémiumnak lennie

Logan egy egyszerű grafikát készített annak szemléltetésére, hogyan tudta az Apple egyetlen mozdulattal „meggyógyítani a „túl sok iPad” vitáját. Az iPad mini újrapozícionálása a szabványos iPad kisebb változataként vonzó lehetne. Az Apple már két méretben kínálja az iPad Airt és az iPad Pro-t.

A probléma legalábbis egyelőre az, hogy a sima iPad alacsonyabb szintű termék, mint az iPad mini. A miniatürizálás lehet prémium – lásd a 12 hüvelykes Retina MacBookot –, de az iPad mininek nem kell annak lennie.

Az iPad mini nem egy kisebb iPad Air vagy iPad Pro

Mások azt javasolták, hogy az iPad minit egy harmadik méretű iPad Air- vagy iPad Pro-vá alakítsák. Ebből hiányzik az az egyensúly, hogy három szint legyen két-két képernyőmérettel.

Ennél is fontosabb, hogy az iPad Air és az iPad Pro is olyan M-sorozatú chipeket használ, mint a Mac vonal. Mind a szabványos iPad, mind az iPad mini olyan A-sorozatú chipeket használ, mint az iPhone.

Ez nem fog megtörténni egyhamar

Ha eltekintünk az Apple azon stratégiájától, hogy hogyan lehet a legjobban irányítani az iPad-üzletágat, azt hiszem, egyértelmű, hogy ezt nem fogjuk látni egyhamar, ha valaha is így alakítja át az Apple egyáltalán a kínálatot.

  Alap tárhely Alap ár Chip Kijelző méret
iPad mini 64GB 249.990 Ft A15 Bionic 8.3 col
iPad 64GB 179.990 Ft A14 Bionic 10.9 col

Miután ezen a héten csökkentették a 10. generációs iPad árát, az iPad és az iPad mini közötti árkülönség igencsak jelentős (180 vs 250 ezer forint jelenleg). Ha az Apple frissíti az iPad minit, hogy csatlakozzon a fekvő módú előlapi kamerák családjához, minden bizonnyal processzorfrissítéssel is érkezik. Jelenleg az A17-nél tartunk, és egy A18 is megjelenhet, mire az Apple frissíti az iPad minit.

A jelenlegi iPad minit 2021-ben adták ki, és ugyanazt az A15 Bionic chipet használja, mint az akkor új iPhone 13. Az Apple frissítheti az iPad minit egy áthelyezett előlapi kamerával, 128 GB-os alaptárhellyel, új színekkel, bárhogy is hívja az Apple az iPhone 16-ba kerülő chipet majd.

A valóság az, hogy mivel a 9. generációs iPad megszűnt, és a 10. generációs iPad most 170 ezer forintba kerül, az iPad minit kisebb szabványos iPaddé alakítva alacsonyabb árra lenne szükség, mint bármely iPad esetében.

Úgy tűnik, hogy az Apple nem akar olcsóbban eladni iPadeket. Helyette chipek generációit használja a megkülönböztetéshez, és olyan chipeket választanak, amelyek hosszú ideig nem avulnak el. Ebben az értelemben az iPad mini kicsit hasonlít az iPhone SE-hez.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Megjelentek az Apple iPhone SE 4 részletes specifikációi

Megjelentek az Apple iPhone SE 4 részletes specifikációi

2024.04.12
| Android Headlines
Az iPhone SE 4 létezéséről már régóta a pletykálnak, részletes specifikációi pedig most kerültek fel az internetre. Ezek Nguyen Phi Hungtól származnak, tehát nem tartozik a szokásos forrásaink közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei