Az iMessage átmeneti haladékot kap

2023.09.08| Phone Arena
Címkék:

iMessage

,

DMA

,

EU

,

RCS

,

gatekeeper

,

kapuőr


Az EU egyelőre haladékot adott az Apple-nek. Azzal, hogy az iOS iMessage üzenetküldő platformját nem minősítették azonnal "gatekeeper"-nek, az Apple-t nem kell arra kényszeríteni, hogy a konkurens Rich Communication Service (RCS) üzenetküldő rendszer támogatását is hozzáadja az iOS-hez.

A Google Android üzenetküldő alkalmazása által használt RCS számos, az iMessage-hez hasonló funkciót kínál, például kibővített üzenetküldési kapacitást, kiváló minőségű kép- és videókészítést, végponttól végpontig terjedő titkosítást, olvasási nyugtákat és gépelési jelzőket, de csak akkor, ha a csevegések más RCS-felhasználókra korlátozódnak.

Az EU digitális piacokról szóló törvénye (DMA) arra kényszerítette volna az Apple-t, hogy támogassa az RCS-t az unió 27 tagországában, ha az iMessage "kapuőrnek" minősül. Ahhoz, hogy az iMessage-t annak lehessen tekinteni, legalább 45 millió havi aktív felhasználóval kellett volna rendelkeznie. Míg hat vállalatot tekintettek kapuőrnek (Apple, Google, Amazon, Meta, Microsoft és ByteDance), az EU megvizsgálta az egyes szolgáltatásokat, például az iMessage-t, hogy melyikük minősül "kapuőrnek".

Az iMessage átmeneti haladékot kap

Az Apple szerencséjére - amely nyilvánvalóan az iMessage-t az iPhone egyik legfontosabb értékesítési eszközének tekinti, és nem kívánja támogatni az RCS-t - az EU egyelőre nem sorolta az Apple üzenetküldő platformját a "kapuőr" kategóriába. Az Apple App Store, a Safari böngésző és az iOS azonban már gatekkepernek minősült. A Google Maps, a Google Play, a Google Shopping, a Chrome, az Android, a YouTube, a Google Search és a Google Ads is a "gatekeeper" címet kapott szolgáltatások közé tartozott.

Az iMessage átmeneti haladékot kap

Mint mondtuk, az Apple kegyelme átmeneti lehet, mivel az iMessage egyike annak a négy alapvető szolgáltatásnak, amelyek "gatekeeper"-ré való minősítésén még gondolkodik az EU. A másik három, még megfontolás alatt álló szolgáltatás mind a Microsoft üzlete: A Bing kereső, az Edge böngésző és a vállalat hirdetési üzletága. Az EU öt hónapon belül hozza meg végleges döntését ezekről a szolgáltatásokról.

Ha az EU végül öt hónapon belül "kapuőrként" jelöli ki az iMessage-et, az Apple-nek 2024 augusztusáig lesz ideje a szükséges változtatásokat végrehajtani, bár elméletileg minden változás csak a 27 EU-tagországban használt iPhone készülékekre korlátozódna. A vállalat szerint az üzenetküldő szolgáltatás nem "kapuőr", és nem felel meg annak a követelménynek, hogy 45 millió havi aktív felhasználóval rendelkezzen.

Az iMessage átmeneti haladékot kap

A Google megpróbált nyomást gyakorolni az Apple-re, hogy adjon hozzá támogatást az RCS-hez, ami kiküszöbölte volna az iskolákban zajló zöld buborékos zaklatást, amikor valaki egy csoportos csevegés során Android-felhasználóként bukik ki, mivel a csevegésben való jelenléte megtöri az iMessage összes funkcióját. Ugyanez történik, amikor egy iOS-felhasználó csatlakozik egy olyan csevegéshez, amely korábban csak Android-felhasználókból állt a Messages by Google alkalmazással vagy más RCS-alapú üzenetküldő platformokkal.

Azokat a vállalatokat, amelyek nem felelnek meg a DMA-nak, éves bevételük akár 10%-ára is megbírságolhatják. A visszaesők az éves bevétel akár 20%-ára is megbírságolhatók. Az Apple 2022-es pénzügyi évre vonatkozó bevételei alapján akár 36 milliárd dolláros bírsággal is számolhat, ha nem felel meg a DMA-követelményeknek.

 

 

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei