Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

2023.09.14| Phone Arena
Címkék:

USB-C

,

iPhone


Az Apple-t végre kötelezte az Európai Unió, hogy a házon belüli Lightning helyett az USB-C töltőcsatlakozót használja, de van egy bökkenő.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ami magát az USB-szabványt illeti, az Apple úgy döntött, hogy nem ugyanazt használja a Pro és a nem Pro készülékekre. Az iPhone 15 Pro és Pro Max a jobb USB 3.0 szabványt fogja használni, míg az iPhone 15 és 15 Plus megmarad az USB 2.0-nál.

Az iPhone számára vadonatúj USB 3.0 USB-C-n keresztül akár 10 Gbps sebességet is képes lesz elérni, ami azt jelenti, hogy a nem Pro iPhone 15 készülékekhez képest körülbelül 20-szor gyorsabb lesz a fájlok átvitele az iPhone 15 Pro-ról egy PC-re vagy Mac-re. Az Apple legújabb szilícium chipje, az A17 Pro chip is segít elérni ezeket az elképesztő állítólagos sebességeket. 

Van azonban egy kis bökkenő. Az Apple iPhone 15 Pro és 15 Pro Max készülékekhez nem jár az ilyen sebesség eléréséhez szükséges kábel! Így ha ki akarod használni ezt az új funkciót, akkor egy 3.0 USB-C Apple kábelt kell vásárolnod. 

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Úgy tűnik, hogy az Apple még mindig szeretné legalább némi kontroll alatt tartani a kiegészítő üzletágát, még akkor is, ha hozzáadta az új univerzális USB-szabványt az iPhone-hoz. A kiegészítő vásárlás azonban talán megéri egy másik plusz funkció miatt. 

Egyelőre nem tudjuk, hogy mennyibe fog kerülni ez a kábel, de tekintve, hogy az Apple Thunderbolt 4 1M USB-C kábel 69 dolláron szerepel a cég online áruházában, elképzelhető, hogy ennél sokkal olcsóbb nem lesz. A Thunderbolt 4 USB-C USB-C kábel USB 3.2 említett adatátvitelt ugyancsak 10 Gbps sebességgel támogatja, így az Apple talán pontosan erről a kábelről beszélt a keynote-ban összesen.

Mega sebességű 4K 60fps ProRes átvitel USB 3.0-n keresztül

Az Apple bejelentette, hogy az iPhone 15 Pro telefonokon az USB-C porttal rendelkező 3.0 szabvány további előnyei a filmkészítő ipar számára lesznek. A cupertinói vállalat továbbra is úgy lépteti elő a Pro iPhone-okat, hogy azok igazi mozifilmes eszközök legyenek.

Az Apple USB-C iPhone verziója nem pont úgy sikerült, ahogy vártunk

Idén az USB 3.0 beépítésével az Apple sokkal gyorsabb átviteli sebességet ígér, ha nagyméretű ProRaw fotókról és videókról van szó. A vállalat szerint az ilyen fájlok átvitele egy Mac vagy MacBook készülékre olyan "Pro Studio'' élményt nyújt, amilyet eddig még nem láttunk iPhone-on. A lassított felvételek, nagyméretű 4K 60fps videók és RAW-fotók átvitele gyerekjáték lesz.

Tekintettel arra, hogy az új iPhone 15 Pro és 15 Pro Max az első olyan okostelefonok, amelyek támogatják az Academy Color Encoding System (ACES) szabványt, amely a filmkészítésben alkalmazott színkódolás globális szabványa, ez az új USB 3.0 szabvány egy valóban megfelelő USB-C porttal kombinálva végül Oscar-jelölést szerezhet néhány, a Pro iPhone-okkal forgatott filmnek.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei