Az Apple iPhone 16 Pro modellek ALD bevonattal csökkentik a lencse becsillanását

2024.04.16| Android Headlines

A Naver dél-koreai platform szerint az Apple az ALD (Atomic Layer Deposition) nevű új tükröződésmentes bevonat technológián dolgozik az iPhone 16 objektívjeihez.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

Ez az új technológia állítólag csökkenteni fogja a lencse becsillanását, ami az egyik észrevehető problémák az iPhone kamerarendszerében.

Mi az a lencsefény?

Azok számára, akik nem ismerik a lencse becsillanó kifejezést, ez alapvetően a fény nem kívánt szóródása, amelyet a lencse felületén való visszaverődés okoz, az érzékelő felé vezető úton. Akkor válik észrevehetővé, ha erős fényforrást fényképez sötétebb háttér közepén, például a holdat az éjszakai égbolton.

A tippadó azt állítja, hogy a hír az Apple ellátási láncán belüli forrásból származik. Ahogy a MacRumors megjegyzi, ez a leválasztási technológia rendkívül vékony, egyetlen atomi réteget hoz létre a felületen. Ebben az esetben szükség lehet a fényképezőgép lencséinek optikai jellemzőinek megőrzésére. Ez egyébként egyáltalán nem újdonság, hanem egy gyakran használt technika tükröződésmentes lencsék készítésére fényképezőgépekhez és okostelefonokhoz. Mivel az ALD bevonatolási eljárás minden felületre 100%-os fedéssel azonos mennyiségű anyagot hord fel, ezért hatékony módszer.

Az Apple iPhone 16 Pro modellek ALD bevonattal csökkentik a lencse becsillanását

Ez a bevonat úgy működik, hogy csökkenti a lencse felületének visszaverődési indexét, és minimálisra csökkenti a visszaverődést. Kevesebb visszaverődő fény éri a érzékelőt, ami kevesebb nem kívánt látványt (például lencsefényt) eredményez a képen.

Az Apple iPhone 16 másik problémája, amelyet az Apple ezzel az ALD-bevonattal kíván megoldani, a szellemkép. Ez a képtorzítás egy olyan fajtája, amikor halvány másodlagos képek jelennek meg a fényképen, különösen a keret határai közelében. Szellemkép a lencsék között oda-vissza visszaverődő fény miatt is előfordul, és végül az érzékelőt éri, így a kép kissé homályossá válik.

Csak a Pro modellek kaphatják meg az ALD bevonatot

Úgy tűnik, hogy ez az iPhone 16 sorozat néhány figyelemre méltó változásának egyike. Tavaly az Apple megtartotta a Grade 5 titán vázat az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max számára. A jelentés szerint a kamerarendszer ezen új kiegészítése továbbra is kizárólagos marad az iPhone 16 Pro modelleknél.

A többi kamerafejlesztésről szólva, az iPhone 16 Pro modellek kétállású gombot kínálnak a fotózáshoz. Az iPhone 15 Pro Maxhez hasonlóan az idei Pro modell is megkapja az 5x tetraprizmás kameramodult. Ezenkívül „Digital Chat Station” tippje azt sugallja, hogy az iPhone 16 Pro egy kicsit nagyobb, 1/1,14 hüvelykes érzékelővel is büszkélkedhet a fő kamera számára, mint az előd 1/1,28 hüvelykes.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

2015.02.10
| Phone Arena
Sokan nem rajonganak az évek óta egyre inkább növekvõ kijelzõkért és szeretnének 5 col alatt maradni, hogy még egyszerûen kezelhetõ legyen egy kézzel a mobil és akár a zsebbe is gond nélkül beférjen.
Jön, jön, jön… az iPhone 9!

Jön, jön, jön… az iPhone 9!

2019.12.10
| Phone Arena
Az Apple következő okostelefonja az iPhone 9 lesz. Nem, nem vicc és nem tévedés.
Megszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

Megszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

2022.11.07
| 9to5mac
Ma az Apple egy rendkívüli közleményben értesítette a rossz hírről az ügyfeleket!
A világ legtörékenyebb mobilja az S8

A világ legtörékenyebb mobilja az S8

2017.05.10
| SamMobile
Úgy tűnik, lesz gondjuk a Samsung Galaxy S8 tulajdonosoknak, már hivatalosan is nagyon törékenynek kategorizálták a modellt.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei