Apple iPhone 16 Pro: négy új kamerafunkció érkezik idén

2024.04.19| 9to5 Mac

Az Apple iPhone 16 Pro termékcsalád olyan új funkciókat kínál őszi megjelenése után, mint a nagyobb kijelzők, a dedikált Capture gomb és még sok más. Számos fejlesztést is várunk a Pro modellek kameráját illetően. Íme négy dolog, amire idén számítsunk.

Továbbfejlesztett ultraszéles kamera

Több beszámoló szerint az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max is kap egy továbbfejlesztett 48MP ultraszéles kamerát ebben az évben. Ez jelentős előrelépést jelent az iPhone 15 Pro jelenlegi 12 MP-es ultraszéles kamerájához képest.

A változás azt jelenti, hogy az iPhone 16 Pro ultraszéles kamerája sokkal jobb a legtöbb fényképezési helyzetben, de különösen gyenge fényviszonyok mellett. A képek több részletet és jobb színeket is kínálnak, míg a megnövelt felbontás a szerkesztésben és az utófeldolgozásban is nagyobb rugalmasságot ad.

Az iPhone 16 Pro 48 MP-es ultraszéleskamerája jelentős fejlesztéseket jelenthet a térbeli videorögzítésben is. Ez a funkció a fő és az ultraszéles objektívek kombinációján alapul, és az új 48 MP ultraszélessel lehet, hogy az iPhone 16 Pro térbeli videót tud rögzíteni 4K felbontásban. Jelenleg az iPhone 15 Pro csak 1080p felbontásban tud ilyen videót rögzíteni.

Kibővített optikai zoom

Jelenleg az iPhone 15 Pro Max egy új tetaprizma kamerakialakítást használ, amely 5x optikai zoom és 25x digitális zoom lehetőségeket biztosít. Az iPhone 16 termékcsaláddal azonban az Apple a továbbfejlesztett tetaprizma kamerát a kisebb iPhone 16 Pro-ra is kiterjeszti. Ez azt jelenti, hogy az iPhone 16 Pro és az iPhone 16 Pro Max egyaránt legalább 5-szörös optikai és 25-szörös digitális zoomot kínál.

Apple iPhone 16 Pro: négy új kamerafunkció érkezik idén

Van még egy csavar, amit érdemes szem előtt tartani: az egyik pletyka azt sugallta, hogy az iPhone 16 Pro Max valami úgynevezett „periszkóp ultra-hosszú telefotó-kombinációt” tartalmaz majd. Ez lehetővé tenné az 5-szörösnél nagyobb optikai zoomot, de jelenleg frissebb pletyka nem erősítette meg a tavalyi forrást.

Tükröződésmentes bevonat

Az egyik probléma, amellyel valószínűleg minden iPhone fotós tisztában van, a lencse becsillanása, amikor erős megvilágítású környezetben fényképez. Ez a probléma váratlan műtermékekhez és lencse becsillanó belső tükröződésekhez vezet a képeken. Ez egy hardverprobléma, amely a piacon lévő legtöbb kamerát érinti, de az Apple állítólag már dolgozik egy javításon az iPhone 16 Pro esetében.

Egy pletyka szerint az Apple egy új „atomi rétegfelvitel” (vagy ALD) lencsebevonat technológiát tesztel az iPhone 16 Pro számára. Ez a tükröződésmentes bevonat felvihető az iPhone 16 Pro fényképezőgép lencséire, hogy minimalizálja a belső visszaverődések hatását.

Ha ez a pletyka beigazolódik, az azt jelenti, hogy kevesebb váratlan becsillanást fog látni az iPhone 16 Pro képeken – különösen azokon, amelyeket erős fényviszonyok között készítettek.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Továbbfejlesztett fő kamera

Végül, az iPhone 16 Pro a hírek szerint a Sony új főkamera-érzékelőjét fogja használni, amelynek továbbfejlesztett kialakítása a jobb teljesítmény érdekében gyenge megvilágítás mellett is észrevehetően szebb képeket fog készíteni.

A Sony legújabb halmozott szenzortechnológiája különválasztja a fotódiódákat és a pixel tranzisztorokat, amelyeket általában egyetlen rétegben egyesítenek. Ez lehetővé teszi, hogy maguk a fotódiódák – az a bit, amely ténylegesen rögzíti a fényt – lényegesen nagyobbak legyenek azonos teljes pixelméret mellett. A Sony azt állítja, hogy ez az érzékelő kétszer annyi fényt rögzít, mint a meglévő kameraérzékelők.

Apple iPhone 16 Pro: négy új kamerafunkció érkezik idén

Több fény rögzítése és több zaj eltávolítása pedig jobb fényképeket jelent az iPhone felhasználók számára.

Egy dolog azonban nem világos, hogy ezt a következő generációs Sony érzékelőt használják-e mindkét iPhone 16 Pro modellben. A Weibo-n legalább egy pletyka azt mondta, hogy csak az iPhone 16 Pro Max használja ezt a továbbfejlesztett halmozott kameraérzékelő hardvert.

Az iPhone 16 termékcsaládjának bejelentése szeptemberben várható. Milyen iPhone 16 Pro kamerafejlesztéseket vársz a legjobban idén? Tervezi a frissítést? Tudassa velünk a megjegyzésekben.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei