Az Apple figyelmezteti iPhone felhasználóit egy kémprogram támadásáról

2024.04.12| Android Headlines
Címkék:

iPhone

,

kémprogram


Nincs biztonságos operációs rendszer a hackerek és a rosszindulatú szoftverek esetében.

Habár általában Android telefonokon hallunk ilyen kellemetlen szoftverekről, a Cupertino-iak most az iPhone-felhasználókat ért támadás miatt aggódnak. Egy új jelentés szerint az Apple figyelmezteti az iPhone-felhasználókat 92 országban egy potenciális kémprogram támadásról.

A kémprogram egy olyan szoftver, amely belép a készülékbe, és titokban figyeli az internet használati adatait. Ezután általában átadja ezeket az információkat az hirdetőknek. Így az hirdetők jobb képet kaphatnak arról, hogy milyen dolgokat szeretnek, és így relevánsabb hirdetéseket küldhetnek Önnek. 

Bár a kémprogram önmagában nem rossz, sok rosszindulatú szereplő használhatja rossz célra. Ha egy vállalat figyelmeztet Önt egy kémprogram támadásról, akkor azt nem szabad félvállról venni. Nos, a felhasználók 92 országban egy olyan értesítést kapnak az Apple-től, ami eléggé ijesztő. „Az Apple észlelte, hogy egy bérgyilkos kémprogram támadásának célpontja, amely megpróbálja távolról kompromittálni az Apple ID-hez tartozó iPhone-t”.

Az Apple figyelmezteti iPhone felhasználóit egy kémprogram támadásáról

Tehát a vállalat tudatja az emberekkel, hogy a készülékeiket potenciálisan célzó kémprogramok megpróbálhatnak fontos adatokat lopni. Mint tudja, sokan fontos adatokat, például bankszámla információkat őriznek a telefonjukon. Emellett, mivel a telefonjaikhoz hozzáférnek a tartózkodási helyük, ez is érzékeny információ, amely elvehető. "Ez a támadás valószínűleg az Ön személye vagy tevékenysége miatt céloz meg. Bár soha nem lehet abszolút bizonyosságot szerezni az ilyen támadások észlelésében, az Apple magabiztos ebben a figyelmeztetésben - kérjük, vegye komolyan,” tette hozzá a vállalat.

Ez ijesztő az érintett felhasználók számára. Még ijesztőbb az, hogy az Apple nem tud pontosabb információkat nyújtani arról, mi történik. Tehát ezek az emberek lényegében sötétben maradnak céljaikkal együtt. A vállalat azt mondta, hogy ez azért van, mert több információ nyújtása segíthetne az elkövetőknek a felismerés elkerülésében.

Tehát, ha Ön is kapott ilyen üzenetet, óvatosnak kell lennie a telefon használatával. Ez egy folyamatos történet lesz, így érdemes figyelni az újabb fejleményekre.

 

 

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei