Az Android 15-tel kevésbé lesz idegesítő az ismétlődő értesítés

2024.02.19| Android Central

A funkció korlátozza az egymás után érkező értesítések bosszantó tényezőjét.

  •   A Google kiadta az Android 15 Developer Preview 1-et, amivel első ízben láthatjuk a telefonokon még idén megjelenő új funkciókat.
  •   Az egyik funkció az értesítések “csökkentése”, amely azt reméli, hogy kordában tudja tartani a gyakori és ismétlődő értesítéseket.
  •   Az értesítések “lehűtése” különféle helyzetekben segíthet, például amikor egy csomó e-mail vagy csoportos csevegési üzenet érkezik.

Képzelje el: megpróbál valamire összpontosítani, és az egyik csoportos csevegés vagy kapcsolat szinte életre kelti Android-telefonját, ami állandó rezgéseket okoz. Ez olyasvalami, amit szinte mindenki megtapasztalt már néha, de lehet, hogy hamarosan már a múlté lesz.

Az Android 15-tel kevésbé lesz idegesítő az ismétlődő értesítés

A pénteken megjelent első Android 15 Developer Preview-val egy pillantást vethettünk egy új értesítési funkcióra, amely korlátozza az egymást követő értesítések tolakodó jellegét. Nevezetesen, a Google alapértelmezés szerint engedélyezi az értesítések coolingját az Android 15-ös eszközökön, legalábbis azokon, amelyeken a Developer Preview fut.

A felhasználóknak lehetőségük lesz az értesítések lehűtésére az összes értesítéshez vagy csak a beszélgetésekhez kapcsolni. Ez a lehetőség hasznos lesz, ha csökkenteni szeretné a csoportos csevegések bosszantó tényezőjét.

Lényegében az értesítési lehűlés csökkenti az ugyanabból az alkalmazásból vagy beszélgetésből érkező értesítések intenzitását. Egy adott alkalmazás vagy beszélgetés kezdeti értesítése normál hangerővel érkezik. Ezt követően minden egymást követő értesítés halkabb lesz.

Úgy tűnik, hogy ezek az ismétlődő értesítések továbbra is hanggal érkeznek, és soha nem fognak teljesen elnémulni. Az ötlet az, hogy a hangerő változása jelzi a felhasználónak, hogy az értesítések ugyanabból az alkalmazásból vagy beszélgetésből érkeztek. Ez azt jelenti, hogy ha tudatosan úgy dönt, hogy figyelmen kívül hagy egy értesítést, akkor tudni fogja, ha valami más érkezik.

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Nevezetesen, van egy ismeretlen időzítő, amely egy adott idő elteltével visszaáll. A visszaállítás után az értesítések teljes hangerővel érkeznek, még akkor is, ha ugyanabból az alkalmazásból vagy beszélgetésből származnak, mint egy előzetes értesítés. Jó lenne, ha a Google lehetővé tenné a felhasználók számára az időzítő testreszabását, de ez jelenleg nem lehetséges.

A Google hivatalos leírása az értesítési lehűlésről, hogy „fokozatosan csökkenti az értesítések hangerejét, ha több egymást követő értesítést kap ugyanabból az alkalmazásból”.

Úgy tűnik, hogy az értesítések lehűtése jó kiegészítője lesz az Android 15-nek, de nem fogja helyettesíteni a meglévő értesítéskezelési lehetőségeket. A Google az Android 15 platform stabilitását célozza ez év júniusában. Ezt követően legalább „néhány hónap” eltelik, mielőtt megkezdődik az Android 15 nyilvános bevezetése.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei