Bluetooth hangszórók összehasonlítása

2021.10.03| (x)

A Bluetooth hangszórók legfőbb előnye a hordozhatóság és a vezeték nélküli kapcsolat, bizonyos távolságon belül.

Bluetooth hangszórók összehasonlítása

A Bluetooth hangszórók legfőbb előnye a hordozhatóság, és a vezeték nélküli kapcsolat, bizonyos távolságon belül. Azt azért fontos megemlíteni, hogy még a legjobb bluetooth hangszórók hangzása sem hasonlítható a komolyabb hangfalakéhoz. Ezúttal a JBL Flip 5 és a Sonos Roam bluetooth hangszórókat hasonlítottuk össze.

JBL Flip 5

A JBL Flip 5 bluetooth hangszóró megjelenése szinte teljesen megegyezik a korábbi modell- a Flip 4-külsejével. 1 méter mélységig vízálló az IPX7 tanúsítvány szerint, a gumiborítás jóvoltából pedig a sérülések is elkerülhetők. A teljesítménye 20 Watt RMS. 1 db 4,4 x 8 cm-es hangszóróval és 2 db oldalsó passzív basszus radiátorral szerelték fel.

11 féle színben kapható, így szinte mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt. A töltőhöz USB-C típusú, szabadon lévő csatlakozóval látták el a hangszórót. Sajnos valamiért a 3,5 mm-es Jack aljzatot lehagyták róla. A Party Boost funkció lehetőséget biztosít arra, hogy 2 db Flip 5 hangszórót összekapcsoljunk egymással.

12 órás üzemidőt ígér a JBL Flip 5 gyártója, a hangszóró hatótávolsága körülbelül 10 méter. Sajnálatos módon azonban nincs lehetőség a telefonhívások kihangosítására. A hangszóró frekvencia átvitele: 65 Hz-20kHz, a súlya pedig 540 gramm. A hátoldalán a tápellátás, a Bluetooth párosító gomb és az USB-C bemenet található. Működés közben, a gombokat fény világítja meg. A szokásos be és kikapcsoló, illetve hangerőszabályzó gombokkal rendelkezik.

Ami a hangzását illeti, a kis, hordozható bluetooth hangszóró szépen, tisztán szól, bár azt tapasztaltuk, hogy a közép és magas tartományba tartozó hangok kicsit gyengébbek voltak. A basszusok meglepően intenzíven szólaltak meg, ami egy ilyen kis méretű hangszóró esetében igazán dicséretes. A JBL Flip 5 számítógépek mellé is kiválók, de akár bulikon, partikon is jól teljesítenek.

Sonos Roam

A Sonos Roam, véleményünk szerint az egyik legjobb hangzású, hordozható bluetooth hangszóró, amit teszteltünk eddig. A Roam érzékeli, hogy hol tartózkodunk, és az adott helyiséghez igazítja a hangzást a Trueplay hangolás segítségével, a Sound Swap funkció pedig továbbítja a hangot a legközelebbi Sonos hangfalra. A Roam IP67-es minősítéssel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy por- és vízálló. Sajnos a hangszóró nem kapcsol ki automatikusan akkor, amikor kilépünk egy alkalmazásból, így, ha nem vesszük ezt észre, hamar lemerülhet az eszköz.

A Roam 10 óra folyamatos lejátszást tesz lehetővé. Az újratöltéshez a Roam hangszórót a Sonos mágneses vezeték nélküli töltőjéhez is csatlakoztathatjuk, de feltölthetjük a mellékelt USB-C-kábellel is. Függőlegesen vagy vízszintesen is elhelyezhetjük. A Roam nemcsak hordozható hangszóróként használható, hanem egy többszobás Sonos rendszer része is lehet, a Google Assistant és az Alexa hangvezérléssel pedig intelligens hangszóróként is funkcionál. Ha kültérből beltérbe visszük a hangszórót, a hangszóró az automatikus váltás jóvoltából automatikusan csatlakozik a Wi-fihez.

Az Auto TruePlay funkció a hangszóró a hangzást az adott környezetéhez igazítja. A Roam hangzására kiemelkedő basszusok jellemzőek, néha kicsit hiányoltuk a ritmikai pontosságot. A hangszóró alakja egy kulacshoz hasonlít, ezáltal roppant egyszerűen magunkkal vihetjük akár egy kis táskában is. Kellőképpen masszív, és ellenáll az időjárás viszontagságainak. Állítólag akár 30 percig is kibírja a víz alatt. A hangszóró elülső oldalán fehér színű, domború Sonos logó található; felette egy LED jelzi a hangszóró csatlakozási állapotát, míg a másik végén lévő LED az akkumulátor élettartamáról ad információt.

A hangszóró bal felén vannak a hangerőszabályzó gombok, a lejátszás / szünet gomb, valamint egy gomb a mikrofon be- és kikapcsolásához. A Roam párosítható másik Sonos hangszóróval is. Fekete és fehér színben kapható. Támogatja az AirPlay 2 alkalmazást az iOS 11.4 és újabb verziójú Apple eszközökön, a Spotify, az Apple Music, a Deezer, a Tidal, a Sonos Radio…stb. a Sonos S2 alkalmazás segítségével. Az intenzív basszusok miatt kicsit elvesztek a részletek, és a középső tartomány is háttérbe szorult. A pontosság és a ritmika terén is voltak hiányosságok.

Melyik bluetooth hangszóró került ki győztesen az összehasonlításból?

Mindkét hangszóró jól vizsgázott a tesztünkön, de a hangzást, a funkciókat tekintve, egyértelműen a Sonos Roam lett nálunk a befutó. Az ára magasabb, mint a JBL Flip 5-é, de cserébe kiváló csatlakozási lehetőségeket, strapabíró kialakítást, számos okos funkciót és igen komoly hangzást kapunk. 

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

    Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

    2024.05.03
    | PhoneArena
    Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

    2024.04.03
    | SamMobile
    A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

    2024.04.15
    | PhoneArena
    Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

    2024.03.21
    | Phone Arena
    Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.