Samsung

A Samsung részleteket árult el a 108 megapixeles kameráról

2019.12.18

A dél-koreai vállalat blog bejegyzésben és hozzá kapcsolódó videókban mutatta be a 108 megapixeles érzékelőt részletesen.

Alapvetően semmi extra vagy különleges nincs az egyre többet pletykált ISOCELL Bright HMX érzékelővel kapcsolatban, azonban a Galaxy S11-ekbe ez a szenzor kerül és ebből kifolyólag minden izgalmas, márpedig a friss híreket maga a gyártó adta ki. Érdekes apróság, hogy bár a Galaxy S11 széria februárban mutatkozik be, maga a kameraérzékelő már a Xiaomi Mi Note 10-ben debütált múlt hónapban és a kínai mobilban a Snapdragon 730G-vel együtt jó kombinációnak bizonyult. MI lesz akkor, ha a Samsung a csúcsmobiljaiba pakolja a szenzort felsőkategóriás képfeldolgozó egység mellé?

A Samsung ISOCELL Bright HMX az iparág első olyan képérzékelője, amely meghaladja a 100 millió pixelt és szintén az első, amely nagyobb, 1/1.33 hüvelykes érzékelő mérettel rendelkezik. Ez utóbbi Smart-ISO technológiával felvértezett, ez pedig intelligensen aktiválja az alacsonyabb ISO értékeket nappali fényben, illetve a magas ISO-t gyenge fényviszonyok között a jobb dinamikai tartomány és a kevesebb zaj érdekében.

A Samsung részleteket árult el a 108 megapixeles kameráról

Az érzékelő a Samsung ISOCELL Plus pixel szigetelő technológiáját kapta, amely minden pixel körül akadályt helyez el megakadályozva, hogy az érintkezzen a szomszédos pixelek színeivel, ezt más néven pixel áthallásnak hívják. A Samsung szerint ez a megoldás rendkívüli minőségbeli javulást eredményez az előző érzékelőkhöz képest.

A Samsung emellett a Tetracell technológiát is alkalmazza, amely négy képpontos csoportokat egyesít az egyes képpontokban, ezáltal a 0.8 μm pixeleket 0.16 μm pixelekké alakítja, így javítva a gyenge fényviszonyok mellett a kamera teljesítményét. Érdemes megjegyezni, hogy ezt már használta a vállalalat más érzékelőkben, de az eredmény nem volt átütő erejű. Meg kell várni a Galaxy S11-eket, hogy kiderüljön, változott-e valamit a fejlesztések során az elgondolás.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Árukereső
Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB 6GB RAM Dual
Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB 6GB RAM Dual
EUmobil 77 060 Ft
i-Shop Webáruház 77 070 Ft
Telefoncenter Webáruház 77 400 Ft
Apple iPhone 11 Pro 64GB
Apple iPhone 11 Pro 64GB
EUmobil 326 980 Ft
UJGSM.HU A Mobiltelefon Futár! 326 990 Ft
i-Shop Webáruház 329 590 Ft
Samsung Galaxy A30s 64GB Dual (A307FN)
Samsung Galaxy A30s 64GB Dual (A307FN)
EUmobil 63 890 Ft
notebook.hu 63 900 Ft
i-Shop Webáruház 64 140 Ft


új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei