A Samsung nyert 2022 első negyedévében az Apple ellen

2022.07.10| Banklesstimes
Címkék:

Samsung

,

Apple

,

verseny


Idén sem maradt el a verseny a világ legsikeresebb okostelefon gyártója címért, szokás szerint az Apple és a Samsung hajrázott az első helyért.

  • A Samsung 2022 első negyedévének legsikeresebbje világszerte, 73 millió kiszállítással
  • A Samsung és az Apple az okostelefon-szektor legjobb gyártói helyéért küzd.
  • A dél-koreai technológiai óriás jelenleg előnyben van amerikai társával szemben, a piac közel 24%-át birtokolja.

2022 első negyedévében 73 millió telefont adott el annak ellenére, hogy a globális okostelefon-szektor 8,9%-os visszaesést ért el. Ezen a versenyen a dél-koreai elektronikai óriás, a Samsung és az amerikai technológiai behemót, az Apple áll egymással szemben az első helyért. Egyelőre a Samsung áll nyerésre a rendelkezésre álló piaci adatok alapján.

A BanklessTimes elemezte a különböző gyártókat és a globális okostelefon szállítmányok részesedését. Arra a következtetésre jutott, hogy a Samsung 73,6 millió okostelefont szállított ki 2022 első negyedévében, ami az OEM-ek legnagyobb mennyisége. Ez 17 millióval több volt, mint a legközelebbi kihívója, az Apple. Ezzel a Samsung 23,4%-os globális piaci részesedést szerzett.

„A Samsung híres arról, hogy vonzó és innovatív termékeket hoz létre, amelyek megfelelnek a fogyasztói igényeknek” – mondja Jonathan Merry, a BanklessTimes vezérigazgatója. Hozzáteszi. „Az alacsony és közepes kategóriájú modellekre összpontosító hosszú távú stratégiájának köszönhetően vezető pozíciót szerzett az okostelefonok piacán. Ezen túlmenően a végfelhasználói tapasztalatokra való összpontosítása lehetővé teszi, hogy jelentős mennyiséget generáló, differenciált termékek széles skáláját kínálja.”

 

Hogyan sikerült a Samsung versenye?

A második helyet az Apple foglalja el, 56 millió okostelefont értékesítve. Ezzel a mennyiséggel az Apple piaci részesedése 18%-on állt, ami 2,2%-os ugrást jelent az év/év változásban. Ezenkívül a kaliforniai székhelyű technológiai óriás volt az egyetlen OEM-gyártó az okostelefon szektorban, amely pozitív növekedést regisztrált.

A népszerű Xiaomi a harmadik helyen végzett az Apple után. A pekingi székhellyel rendelkező vállalat 2022 első negyedévében 39,9 millió telefont szállított ki, ami az adott időszak globális okostelefon-szállítmányának közel 13%-át tette ki. Ennek ellenére ez a szám nagyjából 18%-os visszaesést jelent a Xiaomi piaci részesedésében az az év/év összehasonlítás alapján.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A többi kínai gyártó, az Oppo és a Vivo a mennyiség szerint az öt legnagyobb okostelefon leszállítót teszik közzé. Az Oppo piaci részesedése 8,7% volt 27,4 millió telefon szállítása után, ami 27%-os csökkenést jelent az előző évhez képest. A Vivo 25,3 millió eszközt gyártott, ami a globális piac 8,1%-át teszi ki, ez 28%-os csökkenést jelent az éves összehasonlításban. Más gyártók 91,4 millió szállítmányukból a piac 29,1%-át osztották meg.

A globális okostelefon-szállítások csökkentek

Az International Data Corporation (IDC) szerint a globális okostelefon szállítmányok 8,9%-kal zsugorodtak az előző év első negyedévéhez képest. A szektor mintegy 314 millió egységet kezelt, ami nagyjából 3,5%-kal alacsonyabb, mint az IDC februárban előre jelzett.

Az IDC kutatási igazgatója, Nabila Popal a visszaesést a kulcsfontosságú telefongyártási alkatrészek kínálatának jelenlegi szűk keresztmetszete számlájára írja. Emellett azt mondja, hogy a globális infláció és a gazdasági bizonytalanság csökkentette a fogyasztói keresletet és a kiadásokat, különösen Kínában. Ez az orosz-ukrán háborúval együtt olyan bizonytalanságot teremtett, amely arra kényszerítette az OEM-eket, hogy 2022-ben csökkentsék növekedési terveiket.

A maga részéről Ryan Reith azt állítja, hogy a Samsung és az Apple jobban kezelte az ellátási lánc kihívásait, mint versenytársai. Így elkerülték a más gyártóknál tapasztalt zuhanásokat. Ebből kifolyólag úgy véli, hogy a kereslet csökkenése csak átmeneti, és a világgazdaság stabilizálódása után felerősödik.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei