A jövő androidos mobiljai 4 évig kaphatnak frissítést

2020.12.17| Android Police

A Google és a Qualcomm vállalatoknak köszönhetően egyre hosszabb támogatást élvezhetnek az androidos modellek.

Igaz, továbbra is a telefongyártók feladata marad a készülékekre kiküldés, de a Google és az új chipek ezt abszolút lehetővé teszik és támogatják. Talán a hét legnagyobb híre, hogy a Google bejelentette, hogy a Qualcomm összes jövőbeli chipsete, a készülő Snapdragon 888-tól kezdve, négy év Android OS és biztonsági frissítéseket fog támogatni.

Tehát a legtöbb, 2021-ben megjelenő új telefon valószínűleg plusz egy év operációs rendszer frissítést és biztonsági javításokat fog kapni - feltételezve, hogy a gyártók lépnek.

A változás a Google néhány korábbi fejlesztésére épít, meglehetősen technikai jellegű. Olvasóink többsége valószínűleg már ismeri a Project Treble-t, amely átalakította az Android egyes részeinek működését oly módon, hogy megkönnyítette a gyártók számára a frissítések kézbesítését - és ez valójában ez adja az alapot.

De a működése miatt ez valójában megnehezítette a chipset gyártók munkáját, amelyet a szoftverek több generációjának támogatása érdekében kellett elvégezniük, attól függően, hogy a telefonok mikor mutatkoztak be az adott chip életciklusa alatt. Röviden: Az okostelefon gyártók számára a szoftverfrissítések könnyebbé tétele többletmunkát jelentett olyan vállalatok számára, mint a Qualcomm.

A jövő androidos mobiljai 4 évig kaphatnak frissítést

Fent: Körülbelül ennyire bonyolult volt egy chipset gyártó feladata az évek óta tartó frissítések során.

Alább: Így van most, a friss változásokkal.

A jövő androidos mobiljai 4 évig kaphatnak frissítést

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az elmúlt évben a Google a Qualcommal dolgozott együtt a probléma kijavításán, így a Treble modularitásának logikája a chipset szintjére is csökkent. Ez megkönnyíti a Qualcomm munkáját, lehetővé téve számukra a chipek hosszabb ideig történő fenntartását, ami a mai híreket eredményezi: Minden jövőbeni, a Snapdragon 888-tól kezdődő Qualcomm chipkészlet támogatni fogja az Android operációs rendszer négy éves frissítését és a biztonsági frissítések négy évét.

Ez a bizonytalanság azért van, mert bár a Google és a Qualcomm hajtotta végre ezt a változtatást, nem ők adják ki a telefonokra a frissítéseket. Ez csak garantálja, hogy a frissítések elérhetőek lesznek, ha a gyártók ki akarják adni őket. Jó esély van arra, hogy a frissítési kötelezettségvállalásukról ismert cégek, mint a Samsung és a Google, kihasználják ezt. Vagy legalábbis kellene.

Jelenleg a legjobb frissítési kötelezettségvállalás, amelyet az Android eszközök világában megszerezhetünk, három év, ehhez általában két vagy három év, rendszerfrissítéssel párosított biztonsági javítások érhetők el.

Ez szöges ellentétben áll az iPhone-okkal, amelyek addig kapnak frissítéseket, amíg az Apple el tudja érni, hogy a szoftver a régebbi hardverein is fusson, ez általában öt év, néha több is. Sok esetben az egyébként hibátlanul dolgozó telefonok lemaradnak a korlátozott szoftveres támogatás következtében, ahogyan ez a hónapban történt a Google legújabb Pixel 2 sorozatával.

Nem ígérhetjük, hogy a mai változás hosszabb élettartamú androidos telefonokat eredményez. Ez csak azokra a jövőbeni telefonokra vonatkozik, amelyeket a közelgő Qualcomm lapkakészletek működtetnek, kezdve a 888-cal és a telefongyártók feladata továbbra is ezeknek a frissítéseknek a kézbesítése. Legjobb esetben 2025-ben végre kiaknázhatjuk ezeket az előnyöket. De ez is valami.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei