A jövő androidos mobiljai 4 évig kaphatnak frissítést

2020.12.17| Android Police

A Google és a Qualcomm vállalatoknak köszönhetően egyre hosszabb támogatást élvezhetnek az androidos modellek.

Igaz, továbbra is a telefongyártók feladata marad a készülékekre kiküldés, de a Google és az új chipek ezt abszolút lehetővé teszik és támogatják. Talán a hét legnagyobb híre, hogy a Google bejelentette, hogy a Qualcomm összes jövőbeli chipsete, a készülő Snapdragon 888-tól kezdve, négy év Android OS és biztonsági frissítéseket fog támogatni.

Tehát a legtöbb, 2021-ben megjelenő új telefon valószínűleg plusz egy év operációs rendszer frissítést és biztonsági javításokat fog kapni - feltételezve, hogy a gyártók lépnek.

A változás a Google néhány korábbi fejlesztésére épít, meglehetősen technikai jellegű. Olvasóink többsége valószínűleg már ismeri a Project Treble-t, amely átalakította az Android egyes részeinek működését oly módon, hogy megkönnyítette a gyártók számára a frissítések kézbesítését - és ez valójában ez adja az alapot.

De a működése miatt ez valójában megnehezítette a chipset gyártók munkáját, amelyet a szoftverek több generációjának támogatása érdekében kellett elvégezniük, attól függően, hogy a telefonok mikor mutatkoztak be az adott chip életciklusa alatt. Röviden: Az okostelefon gyártók számára a szoftverfrissítések könnyebbé tétele többletmunkát jelentett olyan vállalatok számára, mint a Qualcomm.

A jövő androidos mobiljai 4 évig kaphatnak frissítést

Fent: Körülbelül ennyire bonyolult volt egy chipset gyártó feladata az évek óta tartó frissítések során.

Alább: Így van most, a friss változásokkal.

A jövő androidos mobiljai 4 évig kaphatnak frissítést

Olvasson tovább a legfrissebb híreink között! Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Az elmúlt évben a Google a Qualcommal dolgozott együtt a probléma kijavításán, így a Treble modularitásának logikája a chipset szintjére is csökkent. Ez megkönnyíti a Qualcomm munkáját, lehetővé téve számukra a chipek hosszabb ideig történő fenntartását, ami a mai híreket eredményezi: Minden jövőbeni, a Snapdragon 888-tól kezdődő Qualcomm chipkészlet támogatni fogja az Android operációs rendszer négy éves frissítését és a biztonsági frissítések négy évét.

Ez a bizonytalanság azért van, mert bár a Google és a Qualcomm hajtotta végre ezt a változtatást, nem ők adják ki a telefonokra a frissítéseket. Ez csak garantálja, hogy a frissítések elérhetőek lesznek, ha a gyártók ki akarják adni őket. Jó esély van arra, hogy a frissítési kötelezettségvállalásukról ismert cégek, mint a Samsung és a Google, kihasználják ezt. Vagy legalábbis kellene.

Jelenleg a legjobb frissítési kötelezettségvállalás, amelyet az Android eszközök világában megszerezhetünk, három év, ehhez általában két vagy három év, rendszerfrissítéssel párosított biztonsági javítások érhetők el.

Ez szöges ellentétben áll az iPhone-okkal, amelyek addig kapnak frissítéseket, amíg az Apple el tudja érni, hogy a szoftver a régebbi hardverein is fusson, ez általában öt év, néha több is. Sok esetben az egyébként hibátlanul dolgozó telefonok lemaradnak a korlátozott szoftveres támogatás következtében, ahogyan ez a hónapban történt a Google legújabb Pixel 2 sorozatával.

Nem ígérhetjük, hogy a mai változás hosszabb élettartamú androidos telefonokat eredményez. Ez csak azokra a jövőbeni telefonokra vonatkozik, amelyeket a közelgő Qualcomm lapkakészletek működtetnek, kezdve a 888-cal és a telefongyártók feladata továbbra is ezeknek a frissítéseknek a kézbesítése. Legjobb esetben 2025-ben végre kiaknázhatjuk ezeket az előnyöket. De ez is valami.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokA Xiaomi Mi Band 7 most féláron, mindössze 18.000 forintért megvásárolható a Tomtop oldalán!

A Xiaomi Mi Band 7 most féláron, mindössze 18.000 forintért megvásárolható a Tomtop oldalán!

2022.06.01
| TomTop
A Mi Band 7 nagyobb kijelzővel, új funkciókkal és ugyanolyan olcsó árcédulával érkezik!
Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

Íme a lista 2022 öt legkelendőbb okosórájáról!

2022.06.13
| PhoneArena
Az Apple Watch Series 7 és az SE voltak a világ legkelendőbb okosórái az első negyedévben!
Még jobb lesz a Samsung Galaxy S22 kamerája

Még jobb lesz a Samsung Galaxy S22 kamerája

2022.06.09
A legújabb szoftverfrissítés a Galaxy S22 sorozat kameraszoftverét is érinti
A Blackview BL8800: világ első 5G-s hő- és éjjellátó strapafonja

A Blackview BL8800: világ első 5G-s hő- és éjjellátó strapafonja

2022.05.09
| (x)
A Blackview BL8800 sorozat (BL8800/BL8800 Pro) világpremierje május 23-án lesz! Addig is megosztunk pár érdekességet a strapafonról.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Ön mennyi mobil adatot használ el egy hónapban?


csak wifin internetezek
0-1 GB
1-2 GB
2-5 GB
5-10 GB
10GB +Korábbi szavazások eredményei