A Honor 9A a legújabb kísérlet

2020.06.24| Android Police
Címkék:

Honor 9A


Legalábbis ami Európába a Google nélküli mobilok behozatalát illeti, a Huawei legújabb várományosa, a Honor 9A megérkezett.

A tavaly bevezetett és még legalább egy évig tartó szankciók miatt komoly pofont kapott a Huawei és almárkája, a Honor, ez azonban nem állította le a fejlesztéseket, sőt. Más kérdés, hogy a Google szolgáltatások és appok nélkül sokaknál helyből elvágták magukat a telefonok, pedig van rá megoldás, még ha nem is hivatalosan. A Google Mobile Services helyett Huawei Mobile Service-t futtató legújabb modell a Honor 9A, vele együtt új wireless füles is bemutatkozott.

A Honor 9A egyik fő attrakciója az 5000 mAh-s akkumulátor. A gyártó szerint ez akár 33 óra 4G hívást, 35 óra videólejátszást vagy 37 órányi FM rádió hallgatást is lehetővé tud tenni jack dugón keresztül. Minden másban átlagos a tudása, adott egy 6.3 colos IPS LCD kijelző, 1600×720p felbontás, notch, benne 8 megapixeles szelfi kamera, ám mindössze 189 gramm súly.

A Honor 9A a legújabb kísérlet

A Honor 9A hátlapján tripla kamera rendszer látható 13 megapixeles fő optikával, 120 fokos, 5 megapixeles ultraszéles optika és 2 megapixeles mélységszenzor. A burkolat alatt a MediaTek Helio P22 lapkakészlete dolgozik, ez egy 2018-as, középkategóriás chipset. 3 gigabájt RAM és 64 gigabájt tárhely jár mellé, utóbbi microSD kártyával bővíthető.

A Honor 9A a legújabb, Android 10 alapú Magic UI 3.1-et futtatja, mint a friss mobiltelefonok a gyártó kínálatában. Sajnos Google támogatás nincs, így továbbra is a HMS-t támogató funkciókat lehet kihasználni, amely egyébként egyre jobb. 

A Honor 9A a legújabb kísérlet

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A motorháztető alatt a 9A-t a MediaTek Helio P22 lapkakészlete hajtja, egy 2018-as középkategóriás lapka, amely a közelmúltban is megjelenik a Motorola e6 felállásában. Az eszközt csak 3 GB RAM-mal és 64 GB tárhellyel fogják felkínálni, de rendelkezik microSD kártya támogatással. A legújabb Magic 3.1 verziót futtatja, amely az Android 10-en alapul. A Honor csak nemrégiben kezdte frissíteni a régebbi zászlóshajóit az Android 10-re, tehát jó látni, hogy a 9A megjelenik a fedélzeten lévő újabb szoftverrel.

A Honor 9A 150 eurós áron júliustól elérhető az Amazonon és a Hihonor oldalán, az előrendelések július 1-jével indulnak, Magyarországon jóval később, csak 2020 harmadik negyedévében találkozhatunk vele.

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

2024.03.16
| SamMobile
A Samsung megerősítette, hogy a One UI 6.1 még ebben a hónapban megjelenik néhány telefonra és tabletre.
Samsung Galaxy Watch6 teszt: ismerős, mégis más

Samsung Galaxy Watch6 teszt: ismerős, mégis más

2023.08.06
| Telefonguru
A Samsung Galaxy Watch6 az eddigi legkifinomultabb Samsung okosórának tűnik, amely átgondolt dizájnt és wellness-frissítéseket vezet be. Ráadásul a Galaxy Watch6 Classichoz visszatér a rajongók kedvenc fizikai forgó előlapja, de ezúttal karcsúbban.
Samsung Galaxy Note: ár és megjelenés

Samsung Galaxy Note: ár és megjelenés

2011.09.05
A nagyobbik dél-koreai gyártó mobil-nettáblája videón is megmutatja magát.
Halló, hall engem? Fém Samsungom van!

Halló, hall engem? Fém Samsungom van!

2014.11.13
| Phone Arena
A nagyobbik dél-koreai gyártó fém modelljeivel probléma adódott, ahogy az várható is volt, hiszen semmilyen extra trükköt nem vetettek be a térerõ elvesztés problémájának megoldása érdekében.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei