A Galaxy S20 Ultra egy 6000 dolláros profi szett ellen

2020.02.21| Phone Arena

Mi történik, ha összeeresztünk két csúcsmodellt, egyet a telefonos, egyet pedig a fotós világból?

Érdekes a felvetés, avagy hogyan teljesít a Samsung Galaxy S20 Ultra 100x Space Zoom funkciója egy abszolút profi szintű Sony A9 fényképezőgéppel szemben, amin egy Sony 200-600G objektív ül? Ez a kérdés felmerült egy koreai fotósban is és már előrendeléskor beszerzett egy Ultrát.

A Galaxy S20 Ultra egy 6000 dolláros profi szett ellen

Talán nem meglepő, hogy az S20 Ultra nem olyan jó, mint a Sony 6000 dolláros kamera összeállítása, ennek ellenére a 30x-os Space Zoomig, illetve 10x optikai hibrid zoomig a jelenleg elérhető legjobb a telefonok között. A Samsung valaha volt legfigyelemreméltóbb S20 modellje első osztályú 108 megapixeles érzékelővel rendelkezik 2.4 mikronos Bright Night virtuális képpontokkal, emellett ötszörös periszkóp zoom, tízszeres hibrid optikai és százszoros digitális Space Zoom funkció is megtalálható a képességei között. Videót 8K felbontásban 30fps-sel vagy 4K-t HDR-rel, 120fps-sel tud rögzíteni az Ultra.

Az optikai zoom teleobjektív típussal eddig telefonokban 2-3-szoros nagyításra volt képes, ahogy az utolsó iPhone-ok, S20 előtti Galaxy modellek vagy akár a Mate széria. Az S20 Ultra periszkóp zoomja viszont így működik:

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

  • Adott a 48 megapixeles érzékelő, amely a felvételi körülményektől, például a fényerő szintjétől vagy a zoomtól függően válthat két megoldás között. A tetra-binning 4 képpontot kombinál 1-re, így 12 megapixeles fotót ad nagyobb pixelekkel. Amikor az RGB pixeleket átalakítják a re-mozaik technológiával, minden pixel egymástól függetlenül működik az érzékelő levágása céljából, és akár 10-szeres nagy aránnyal rendelkezik.
  • A Galaxy S20 Ultra „hajtogatott” zoom lencsét használ fel, hogy a nagyítási képességeket egy kis helyre tudja fókuszálni. Az objektív laposan fekszik és a telefon fényképezőgépének alján helyezkedik el. Az Ultra hátuljáról érkező fényt egy prizma segítségével a lencsébe irányítják, jobbra törve 90 fokos szögben egymásra helyezett optikai elemek sorozatán keresztül, amely növeli a fókusztávolságot, ugyanúgy, mint egy periszkóp működése. A kamera magasságának és szélességének csökkentésével elképesztő zoom képességeket tud biztosítani.

A Galaxy S20 Ultra egy 6000 dolláros profi szett ellen

A Huawei a P30 Proba tett ötszörös optikai zoomos periszkóp kamerát, amely a lencsére merőleges, így tudta elérni az 50x-es hibrid zoomot, amivel akár a holdat is lehet fotózni. A Google is kihasználta ezt a látványos lehetőséget a Pixel 4 fotóinál.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.
Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

Régebbi csúcsmodellekre már március végén érkezik a One UI 6.1

2024.03.16
| SamMobile
A Samsung megerősítette, hogy a One UI 6.1 még ebben a hónapban megjelenik néhány telefonra és tabletre.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Egyre felkapottabb a használt mobiltelefonok vásárlása! Te már vettél használt telefont?


nem, még soha
még nem, de tervezem
igen, volt már, hogy vettem használt mobilt
igen, mindig használt mobilokat használtam



Korábbi szavazások eredményei