A Facebook az igazi arcodat akarja

2017.12.05| Phone Arena

A közösségi háló hamarosan szelfit is kérhet a bejelentkezéskor.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A Facebook mindig fejleszt valamit, ezúttal a bejelentkezést érinti a frissítés. Egy új típusú “captcha” láthat hamarosan nyilvánosan is napvilágot, amellyel a felhasználó azonosíthatja magát, legalábbis erre utal pár Twitter bejegyzés. Ezek szerint ugyanis többeknek a Facebook mobilos alkalmazása feldobta az alább látható ablakot, miszerint töltsön fel egy képet, amin jól azonosíthatóan látszik az arca, ezzel együtt pedig nem is engedte belépni a fiókjába, amíg ezt nem teljesítette.

A Wired meginterjúvolta a céget az újítással kapcsolatban, ahol a szóvivő elárulta, kizárólag a gyanús tevékenységeket folytató fiókokat érinti most még a funkció, mint például a fiók létrehozását, az ismerősnek jelöléseket, hirdetések kifizetését. Mindenesetre a mai napig nem egyértelmű, hogy a Facebook mit is tart „gyanúsnak” egy fiók esetében pontosan és nem is osztotta meg ezeket a részleteket.

A Facebook az igazi arcodat akarja

Az egyelőre nem világos, hogy bárki számára elérhető lesz-e az azonosítás alapértelmezetten vagy pedig kizárólag a nem egyértelmű bejelentkezések, esetleg tiltás után kéri majd a Facebook a szelfis azonosítást. Az viszont biztos, hogy a cég minden, ezzel kapcsolatos adatot különösen véd majd.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei