1 milliárd értékben loptak a Samsungtól

2020.07.13| SamMobile

Szállítás közben loptak el mintegy 330.000 dollár értékű Samsung mobil alkatrészt.

A mobiltelefon-alkatrészek nagy összeget érnek és nem is annyira ritka, hogy ellopják őket. A legtöbb gond akkor fordul elő, amikor nagy mennyiségű alkatrészt szállítanak raktárakba. Tekintettel arra, hogy a Samsung milyen mértékben gyárt eszközöket, tízmillió dolláros részei vannak az úton bármikor.

Egy ilyen szállítást hat ember hiúsított meg Noidában, Indiában. Itt található a Samsung legnagyobb gyártókapacitás szerinti mobiltelefont gyártó létesítmény. Az alkatrészeket egy raktárba szállító járműből lopták el. A noidai rendõrség hat embert - köztük három teherautó sofõt - letartóztattak a Samsung alkatrészek állítólagos ellopása miatt. Az ellopott áru értékét 25 millió INR-nek mondják, ami az uralkodó árfolyamon alig több mint 330.000 dollárnak felel meg.

1 milliárd értékben loptak a Samsungtól

A Samsung egyik alkatrésze sem veszett el szerencsés módon. A rendőrség 56 dobozt szállított vissza, amelyek az összes ellopott alkatrészt tartalmazzák. Az elsődleges gyanúsítottak részt vettek a társaság szállítási munkáiban, összeesküvőik között szerepel hulladék kereskedő, teherautó sofőr és olyan személy, akinek a házában a lopott árukat tartották.

A lopás ötletgazdája vezette a teherautót, amelyen az értékes alkatrészek voltak. Azt állította, hogy kézbesítette a szállítmányt a raktárba, leparkolta a teherautót és hazament, ezek után csak reggel visszatérve fedezte fel, hogy az összes alkatrészt tartalmazó doboz hiányzik. A vádlottakat később tartóztatták le, amikor hétvégén megpróbálták eladni a 47 doboznyi lopott árut. A fennmaradó dobozokat Delhiben visszaszerezték. A vádlottakkal szemben jelenleg folyamatban van.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


Különben sem terveztem telefonvásárlást
Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefontKorábbi szavazások eredményei