Hibás iPhone alkatrészeket loptak, lebuktak

2019.12.23| Android Authority

9 milliárd dolláros veszteséget okozott pár ember az Apple-nek lopás miatt.

Nem kispályás az ügy, ugyanis a Foxconn vezetősége is benne lehetett kis részben, ez pedig igen kellemetlen az egyik legnagyobb beszállítónak. A sztori egyszerű, leselejtezett, olyan minőségű iPhone alkatrészeket loptak ki 43 millió dollár értékben a Foxconn gyárból, amelyekből vígan össze lehetett rakni mobilokat, pont, mintha egy hollywoodi film kezdődne. Az SCMP szerint már legalább három éve lopták ki a Foxconnból a különféle alkatrészeket, úgymint alaplapok, keretek, zafírüveg, stb.

A kicsempészett darabok egy tajvani üzletembernél landoltak, aki új iPhone-okat készíttetett belőlük, nagyjából 300.000 példány készülhetett és került gazdához. A legtöbb alkatrész iPhone 8 és iPhone X mobilokat eredményezett, ezekből sikerült megfelelő mennyiséget kihozni a gyárból. Az Apple-nél a selejt aránya átlagosan 3-5 százalék. Az illegális tevékenység mögött álló tajvani üzletember úgy nyilatkozott, az ő csapata egyszerűen hardver hulladék üzletet működtet az elektronikai iparban, tehát valójában újrahasznosítanak.

Hibás iPhone alkatrészeket loptak, lebuktak

Az Apple mellett a Foxconn szintén vizsgálja az ügyet, a tajvani gyártó cég a világ legnagyobb elektronikai gyártója. Nemcsak az Applenek gyárt, de gördülnek le a gyártósorról Xiaomi, Nokia mobilok és készülékek az Amazon számára is. A saját alkalmazottai által elkövetett ilyen mértékű csalás rendkívül rosszul jött a vállalatnak. A Foxconn állítólag azért nem vádolható, mert közismerten rossz munkakörülményeket biztosít munkavállalói számára és a szigorú felügyelet sem tartozott soha az erősségei közé.

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei