10 nanométeres Samsung processzor jött

2017.02.24| Samsung Exynos
Címkék:

Samsung

,

Exynos


Bemutatkozik a világ első 10 nanométeres FinFET technológiával készült Exynos 9 prémium processzora a Samsungtól.

A félvezetőgyártó technológiában világelső Samsung Electronics bemutatta a legújabb, prémium alkalmazásprocesszorát (AP), az Exynos 9-es sorozathoz tartozó 8895-öt. Ez az első Samsung processzor lapkakészlet, amely a legfejlettebb, iparágvezető 10 nanométeres (nm) FinFET technológiával készült. A továbbfejlesztett 3D tranzisztor struktúrának köszönhetően a processzor a 14 nm technológiához képest 27 százalékkal jobb teljesítményre képes, miközben 40 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt.

Az új Exynos 9 széria 8895 chipsetjében elsőként található meg olyan LTE modem, amely egyszerre öt összevont frekvencián képes kommunikálni (5CA). Az új SoC gyorsabb és biztonságosabb adatátvitelt tesz lehetővé, az 5CA-nak köszönhetően maximum 1Gbps letöltési (Cat.16), míg a 2CA-nak köszönhetően 150 Mbps feltöltési (Cat.13) sebesség érhető el. Az Exynos 8895 egy nyolcmagos processzor, amely a még nagyobb teljesítmény érdekében négy darab második generációs saját fejlesztésű Samsung magból és négy darab Cortex-A53 magból áll. A Samsung Coherent Interconnect (SCI) technológiát alkalmazó legújabb processzor egy heterogén rendszerarchitektúrát is magába foglal, amely applikációk széles választékának -  így a mesterséges intelligenciához vagy a mély tanuláshoz kapcsolódóknak – a gyorsabb futtatását teszi lehetővé.

10 nanométeres Samsung processzor jött

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az Exynos 8895 erős grafikus feldolgozó egységének (Graphics Processing Unit, GPU) és a multi-formátumú kodeknek (multi-format codec, MFC) köszönhetően egyedülálló multimédiás élményt nyújt. Ehhez nagyban hozzájárul a következő szintre emelt 3D grafikus teljesítmény is, amely az ARM legújabb Mali™-G71 GPU-jával minimalizálja a 4K UHD virtuális valóság és játékélmény során jelentkező késleltetést. A fejlett MFC-nek köszönhetően a processzor támogatja a videófelvételt és -lejátszást a 4K UHD maximális képfelbontása mellett 120 képkockasebességnél (frames per second, fps). A processzor olyan videofeldolgozó technológiával érkezik, amely javítja a képminőséget, ennek köszönhetően például a VR (virtuális valóság) applikációk sokkal élvezetesebbé válnak, az Exynos 8895 realisztikus és magával ragadó VR-élményt nyújt 4K-s felbontás mellett.

Az Exynos 8895 különálló feldolgozó egységgel rendelkezik, így az írisz- és ujjlenyomat-felismerő rendszereket alkalmazó mobilfizetési megoldások maximális biztonsággal használhatók. A processzor részét képezi egy beépített képfeldolgozó egység (Vision Processing Unit) is, amely képes felismerni és elemezni a mozgást, illetve a tárgyakat, így fejlett videófelvételt, panoráma képfeldolgozást, valamint korszerű gépi látást tesz lehetővé. Az Exynos széria első tagja, az Exynos 8895 processzor tömeggyártása már megkezdődött. 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei