Xiaomi Mi Band 8 vs Mi Band 6: érdemes váltani?

2023.05.05| Android Authority

Két generációval később a Xiaomi rengeteg újdonságot hozott a termékcsaládba.

A legújabb Xiaomi Mi Band hivatalosan is a boltok polcain van regionálisan, a globális bevezetés hamarosan érkezik. A legújabb modell specifikációi és dizájnja alapján van mire várni. De mi a helyzet a csuklódon lévő hűséges idősebb testvérrel? Hogy kiderítsük, itt az ideje-e a frissítésnek, összehasonlítjuk a Xiaomi Mi Band 8 és a Mi Band 6 készüléket, és megvizsgáljuk az egyes készülékek értékét.

Xiaomi Mi Band 8 vs Mi Band 6: érdemes váltani?

Dizájn

Egy megfizethető árú fitneszkövető sosem megy ki a divatból, de ez nem akadályozta meg a Xiaomit abban, hogy jelentős stílusfrissítéseket adjon a legújabb modelljéhez. Bár néhány dizájnelemet átvettek a Mi Band 7-ből, mások teljesen újak.

Kezdjük azzal, hogy a Mi Band 8 hosszabb és szélesebb, mint a Mi Band 6. Valamivel vékonyabb is, 10,9 vs. 12,7 mm. A 8-as hozza ugyanazt az 1,62 hüvelykes, 192×490 pixeles, AMOLED kijelzőt, mint elődje, always-on képességekkel, és most már 600 nits csúcsfényerőre képes. Ez lényegesen nagyobb, fényesebb és jobban használható, mint két generációval ezelőtt, különösen, hogy az új modell 60 Hz-es képfrissítési frekvenciával is rendelkezik.

Xiaomi Mi Band 8 vs Mi Band 6: érdemes váltani?

A Mi Band 6 csak egy 1,56 hüvelykes képernyőt tartalmaz állandóan bekapcsolt mód nélkül és mindössze 450 nit maximális fényerővel. A hozzáadott valós terület nyilvánvaló előrelépés, de ugyanígy a mindig bekapcsolt mód is, amely a statisztikákat és az adatokat egy pillantással elérhetővé teszi. A Mi Band 8 még olyan óraszámlapokat is kínál, amelyek a képernyőn megjelenő játékokkal kettős feladatot látnak el a szórakoztatásban.

A snassz kijelzőhöz képest a Mi Band 8 kétrészes pántot kapott a Mi Band 6 hagyományosabb kialakítása helyett. Ez nem teljesen újszerű változás, hiszen a figyelmes vásárlók a Mi Band 7 Pro-nál is felismerhetik a hasonló megjelenést. 

Azonban ez a legnagyobb változás, amit a Xiaomi az alapcsalád szíjához hozott, és ez felhozza a készüléket más népszerű viselhető márkákhoz, mint a Fitbit és az Apple. Ennél is fontosabb, hogy a készülék mostantól nyakba akasztva medálként viselhető, vagy sportcipőre csíptetve. Ezekből az alternatív pozíciókból követi a legfontosabb fitnesz-mérő adatokat, így sokkal sokoldalúbb eszközzé válik.

Xiaomi Mi Band 8 vs Mi Band 6: érdemes váltani?

A készülékház és a pánt dizájnjának változásai azt is jelentik, hogy a Mi Band 8 egy új, saját fejlesztésű töltővel rendelkezik, amely a 190 mAh kapacitású akkumulátorát tölti. A Mi Band 8 normál üzemmódban akár 16 napig, bekapcsolt Always-on módban pedig hat napig is bírja a strapát. A Mi Band 6 125 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, és 14 napos üzemidőt ígér. A teszt során azonban azt tapasztaltuk, hogy a fejlett funkciók sokkal gyorsabban lemerítik a készüléket, ami körülbelül egy hét üzemidőt eredményezett.

Jellemzők

Azon túl, hogy hogyan néznek ki, nagyobb különbségek kerülnek felszínre abban, hogy mit tudnak az egyes készülékek. Ami az alapokat illeti, a Mi Band 6 és a Mi Band 8 számos alapvető funkcióban osztozik, beleértve a pulzusszám-monitorozást, az alvás- és stresszkövetést, a női egészségmegfigyelést és a Personal Activity Intelligence (PAI) mérőszámokat. Mindkettő rendelkezik SpO2-érzékelővel is, bár az újabb modell folyamatos monitorozást kínál a nap 24 órájában (nem csak éjszaka), valamint alacsony SpO2-szintre figyelmeztető jelzéseket. 

Xiaomi Mi Band 8 vs Mi Band 6: érdemes váltani?

Egyik modell sem kínál beépített GPS-t, és tudomásunk szerint sok intelligens funkciót sem. Kínában egy standard és egy NFC-s modell is megjelent, de még nem világos, hogy ugyanezek világszerte elérhetőek lesznek-e.

A Mi Band 7-hez hasonlóan a 8-as a VO2 max monitorozással és fejlett edzéselemzéssel, például edzésterheléssel, edzéshatással és regenerálódási statisztikákkal is túlszárnyalja a 6-ost. 

A Mi Band 8 emellett 150 sportmódot kínál, ami ötször több, mint a Mi Band 6 esetében (és több, mint amennyit jól lehet használni). A 8 frissített 6 tengelyes gyorsulásmérője mellett a Xiaomi mozgásalapú fitneszpályákat is hozzáadott a Mi Fitness alkalmazáshoz, amelyeket a felhasználók követhetnek és nyomon követhetnek a további edzésekhez.

Ár és színek

Xiaomi Mi Band 8 vs Mi Band 6: érdemes váltani?

  • Xiaomi Mi Band 6 (globális, NFC nélkül): 45,99 dollár
  • Xiaomi Mi Band 6 (Kína, NFC nélkül): 229 jüan (~35 dollár)
  • Xiaomi Mi Band 6 (Kína, NFC): 279 jüan (~$42)
  • Xiaomi Mi Band 8 (Kína, NFC nélkül): 239 jüan (~$34)
  • Xiaomi Mi Band 8 (Kína, NFC): 279 jüan (~$40)

A Xiaomi Mi Band 6 eredetileg 49,99 dollárért indult, de mostanában gyakran 35 dollárhoz közelebbi áron lehet megtalálni kiskereskedőknél. Hat színben kapható: Fekete, narancssárga, sárga, olajzöld, elefántcsont és kék.

A Xiaomi Mi Band 8 globális modellje még nem elérhető. Az is bizonytalan, hogy lesz-e NFC-s változata a nemzetközi változatnak. Egyelőre a meglévő modellek két színben kaphatók: világos arany és világos fekete.

Xiaomi Mi Band 8 vs Mi Band 6: melyiket érdemes megvenni?

A legtöbb vásárló számára valószínűleg a Band 8 a jobb vétel, és megéri a frissítést. Ha a csuklódon túl is szeretnéd viselni a pántot, a Xiaomi Mi Band 8 a legjobb választás. 

Ez egy sokoldalúbb eszköz, teljesebb funkciókészlettel az egészség és a fitneszkövetés tekintetében. Hasonlóképpen, ha a nagy teljesítményű edzéseszközökről, az akkumulátor méretéről és a legjobb kijelzőről van szó, a Mi Band 8 mindegyik téren jobb. Jelentős előrelépés a Mi Band 6-hoz képest, hiszen két generációval újabb.

Xiaomi Mi Band 8 vs Mi Band 6: érdemes váltani?

Ez azt jelenti, hogy ez is vadonatúj, és az ára is annak megfelelően alakul. Most két generációval lemaradva, a Mi Band 6 erősen leárazva található. Még a Mi Band 7 is valószínűleg kedvezményes áron lesz elérhető, amint a Mi Band 8 globálisan a polcokra kerül. 

Eközben, ha már van egy régebbi modelled, a frissítés nehezebb döntés. A Mi Band 8 eleget hoz az asztalra ahhoz, hogy megérje a cserét, de csak akkor, ha a fő jellemzői olyanok, amelyeket használni szeretnél. A 8-asra való frissítést akkor javasoljuk, ha több dedikált edzéselemzést és felhasználóbarátabb kijelzőt szeretnél.

Ha még jobb edzőtársat szeretnél, akkor a Mi Band 7 Pro-t ajánljuk. Ez drága a többi okoskarkötőhöz képest, ugyanakkor ez az egyetlen modell, amely beépített GPS-t kínál futáshoz és kerékpározáshoz, anélkül, hogy a telefon a zsebedben lenne.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei