Xiaomi Mi Band 8 vs Mi Band 6: érdemes váltani?

2023.05.05| Android Authority

Két generációval később a Xiaomi rengeteg újdonságot hozott a termékcsaládba.

A legújabb Xiaomi Mi Band hivatalosan is a boltok polcain van regionálisan, a globális bevezetés hamarosan érkezik. A legújabb modell specifikációi és dizájnja alapján van mire várni. De mi a helyzet a csuklódon lévő hűséges idősebb testvérrel? Hogy kiderítsük, itt az ideje-e a frissítésnek, összehasonlítjuk a Xiaomi Mi Band 8 és a Mi Band 6 készüléket, és megvizsgáljuk az egyes készülékek értékét.

Xiaomi Mi Band 8 vs Mi Band 6: érdemes váltani?

Dizájn

Egy megfizethető árú fitneszkövető sosem megy ki a divatból, de ez nem akadályozta meg a Xiaomit abban, hogy jelentős stílusfrissítéseket adjon a legújabb modelljéhez. Bár néhány dizájnelemet átvettek a Mi Band 7-ből, mások teljesen újak.

Kezdjük azzal, hogy a Mi Band 8 hosszabb és szélesebb, mint a Mi Band 6. Valamivel vékonyabb is, 10,9 vs. 12,7 mm. A 8-as hozza ugyanazt az 1,62 hüvelykes, 192×490 pixeles, AMOLED kijelzőt, mint elődje, always-on képességekkel, és most már 600 nits csúcsfényerőre képes. Ez lényegesen nagyobb, fényesebb és jobban használható, mint két generációval ezelőtt, különösen, hogy az új modell 60 Hz-es képfrissítési frekvenciával is rendelkezik.

Xiaomi Mi Band 8 vs Mi Band 6: érdemes váltani?

A Mi Band 6 csak egy 1,56 hüvelykes képernyőt tartalmaz állandóan bekapcsolt mód nélkül és mindössze 450 nit maximális fényerővel. A hozzáadott valós terület nyilvánvaló előrelépés, de ugyanígy a mindig bekapcsolt mód is, amely a statisztikákat és az adatokat egy pillantással elérhetővé teszi. A Mi Band 8 még olyan óraszámlapokat is kínál, amelyek a képernyőn megjelenő játékokkal kettős feladatot látnak el a szórakoztatásban.

A snassz kijelzőhöz képest a Mi Band 8 kétrészes pántot kapott a Mi Band 6 hagyományosabb kialakítása helyett. Ez nem teljesen újszerű változás, hiszen a figyelmes vásárlók a Mi Band 7 Pro-nál is felismerhetik a hasonló megjelenést. 

Azonban ez a legnagyobb változás, amit a Xiaomi az alapcsalád szíjához hozott, és ez felhozza a készüléket más népszerű viselhető márkákhoz, mint a Fitbit és az Apple. Ennél is fontosabb, hogy a készülék mostantól nyakba akasztva medálként viselhető, vagy sportcipőre csíptetve. Ezekből az alternatív pozíciókból követi a legfontosabb fitnesz-mérő adatokat, így sokkal sokoldalúbb eszközzé válik.

Xiaomi Mi Band 8 vs Mi Band 6: érdemes váltani?

A készülékház és a pánt dizájnjának változásai azt is jelentik, hogy a Mi Band 8 egy új, saját fejlesztésű töltővel rendelkezik, amely a 190 mAh kapacitású akkumulátorát tölti. A Mi Band 8 normál üzemmódban akár 16 napig, bekapcsolt Always-on módban pedig hat napig is bírja a strapát. A Mi Band 6 125 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, és 14 napos üzemidőt ígér. A teszt során azonban azt tapasztaltuk, hogy a fejlett funkciók sokkal gyorsabban lemerítik a készüléket, ami körülbelül egy hét üzemidőt eredményezett.

Jellemzők

Azon túl, hogy hogyan néznek ki, nagyobb különbségek kerülnek felszínre abban, hogy mit tudnak az egyes készülékek. Ami az alapokat illeti, a Mi Band 6 és a Mi Band 8 számos alapvető funkcióban osztozik, beleértve a pulzusszám-monitorozást, az alvás- és stresszkövetést, a női egészségmegfigyelést és a Personal Activity Intelligence (PAI) mérőszámokat. Mindkettő rendelkezik SpO2-érzékelővel is, bár az újabb modell folyamatos monitorozást kínál a nap 24 órájában (nem csak éjszaka), valamint alacsony SpO2-szintre figyelmeztető jelzéseket. 

Xiaomi Mi Band 8 vs Mi Band 6: érdemes váltani?

Egyik modell sem kínál beépített GPS-t, és tudomásunk szerint sok intelligens funkciót sem. Kínában egy standard és egy NFC-s modell is megjelent, de még nem világos, hogy ugyanezek világszerte elérhetőek lesznek-e.

A Mi Band 7-hez hasonlóan a 8-as a VO2 max monitorozással és fejlett edzéselemzéssel, például edzésterheléssel, edzéshatással és regenerálódási statisztikákkal is túlszárnyalja a 6-ost. 

A Mi Band 8 emellett 150 sportmódot kínál, ami ötször több, mint a Mi Band 6 esetében (és több, mint amennyit jól lehet használni). A 8 frissített 6 tengelyes gyorsulásmérője mellett a Xiaomi mozgásalapú fitneszpályákat is hozzáadott a Mi Fitness alkalmazáshoz, amelyeket a felhasználók követhetnek és nyomon követhetnek a további edzésekhez.

Ár és színek

Xiaomi Mi Band 8 vs Mi Band 6: érdemes váltani?

  • Xiaomi Mi Band 6 (globális, NFC nélkül): 45,99 dollár
  • Xiaomi Mi Band 6 (Kína, NFC nélkül): 229 jüan (~35 dollár)
  • Xiaomi Mi Band 6 (Kína, NFC): 279 jüan (~$42)
  • Xiaomi Mi Band 8 (Kína, NFC nélkül): 239 jüan (~$34)
  • Xiaomi Mi Band 8 (Kína, NFC): 279 jüan (~$40)

A Xiaomi Mi Band 6 eredetileg 49,99 dollárért indult, de mostanában gyakran 35 dollárhoz közelebbi áron lehet megtalálni kiskereskedőknél. Hat színben kapható: Fekete, narancssárga, sárga, olajzöld, elefántcsont és kék.

A Xiaomi Mi Band 8 globális modellje még nem elérhető. Az is bizonytalan, hogy lesz-e NFC-s változata a nemzetközi változatnak. Egyelőre a meglévő modellek két színben kaphatók: világos arany és világos fekete.

Xiaomi Mi Band 8 vs Mi Band 6: melyiket érdemes megvenni?

A legtöbb vásárló számára valószínűleg a Band 8 a jobb vétel, és megéri a frissítést. Ha a csuklódon túl is szeretnéd viselni a pántot, a Xiaomi Mi Band 8 a legjobb választás. 

Ez egy sokoldalúbb eszköz, teljesebb funkciókészlettel az egészség és a fitneszkövetés tekintetében. Hasonlóképpen, ha a nagy teljesítményű edzéseszközökről, az akkumulátor méretéről és a legjobb kijelzőről van szó, a Mi Band 8 mindegyik téren jobb. Jelentős előrelépés a Mi Band 6-hoz képest, hiszen két generációval újabb.

Xiaomi Mi Band 8 vs Mi Band 6: érdemes váltani?

Ez azt jelenti, hogy ez is vadonatúj, és az ára is annak megfelelően alakul. Most két generációval lemaradva, a Mi Band 6 erősen leárazva található. Még a Mi Band 7 is valószínűleg kedvezményes áron lesz elérhető, amint a Mi Band 8 globálisan a polcokra kerül. 

Eközben, ha már van egy régebbi modelled, a frissítés nehezebb döntés. A Mi Band 8 eleget hoz az asztalra ahhoz, hogy megérje a cserét, de csak akkor, ha a fő jellemzői olyanok, amelyeket használni szeretnél. A 8-asra való frissítést akkor javasoljuk, ha több dedikált edzéselemzést és felhasználóbarátabb kijelzőt szeretnél.

Ha még jobb edzőtársat szeretnél, akkor a Mi Band 7 Pro-t ajánljuk. Ez drága a többi okoskarkötőhöz képest, ugyanakkor ez az egyetlen modell, amely beépített GPS-t kínál futáshoz és kerékpározáshoz, anélkül, hogy a telefon a zsebedben lenne.

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei