Világelső lett a Huawei

2020.07.30| Android Police
Címkék:

Huawei

,

első

,

legnagyobb


A Samsung búcsút mondhat évek óta uralt posztjának, a Huawei lett a világ legnagyobb okostelefon gyártója.

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Jól látszik, hogy az amerikai korlátozások csak nekünk fontosak, a Huawei hazájában nem érinti a vásárlókat, ahol eddig is uralta a piacot. Ha valaki jó pár éve azt mondja, hogy a Huawei lesz a világ legnagyobb okostelefont gyártó vállalata, viccesen nevettünk volna, de még tavaly sem hittük volna, hogy így alakul.

A COVID-19 világjárvány nagyon sok céget sújtott és sújt a mai napig, a Samsung hanyatlása emiatt is egyre meredekebb zuhanásba kezdett, ugyanis a legtöbb, kulcsfontosságú piac beállt.

Világelső lett a Huawei

Mindeközben a Huawei okostelefonjai 70%-át Kínában értékesíti, így lényegesen kevésbé érinti a járvány és Trump épp aktuális tiltása. Ez az erős otthoni megjelenés is hozzájárult a sikerhez. Igaz, a tengerentúli piacon az eladás 27%-ot esett vissza a Google appok és szolgáltatások nélkül értékesíthető modellek miatt.

Világelső lett a Huawei

A Canalys piacelemző cég szerint a Samsung az említett időszakban 53.7 millió készüléket adott el, ez 30%-kal alatta marad a tavalyi év hasonló szakának. A Huawei 55.8 millió okostelefont szállított le, ez mindössze 5%-kal kevesebb az előző év második negyedévéhez képest. Az értékesítési listát az elmúlt 9 évben az Apple és a Samsung uralta, ha nem jön a pandémia, nagy eséllyel így is maradt volna.

Végül nevető harmadikként a Huawei mégiscsak jobban járt. Igaz, nem túl valószínű, hogy a kínai vállalat hosszú távon meg tudja tartani a megszerzett első helyet, ugyanis a globális gazdaság épül romjaiból, valamint a Kínán kívüli országok kiskereskedői az amerikai szankciók és főként Trump miatt egyre jobban félnek a vállalattal való együttműködéstől.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Ön milyen gyakran vált tarifacsomagot?


évente
2-3 évente
ritkábbanKorábbi szavazások eredményei