Huawei

Új processzort mutatott be a Huawei

2018.08.31
Címkék:

Huawei

,

IFA 2018

,

Kirin 980


A Huawei bemutatatta legújabb chipkészletét, a Kirin 980-at.

A Kirin 980 a világ első olyan mesterséges intelligencia által támogatott chipje, amely 7 nm-es TSMC processzorral van felszerelve, így minden eddiginél nagyobb teljesítményre képes.  A Huawei dupla NPU-val látta el a chipet, amely a lehető legmagasabb szintre emeli az AI képességeket: a Kirin 980 nyolcmagos processzora a tavaly bemutatott elődjéhez, a Kirin 970-hez képest 75 százalékkal erősebb és 58 százalékkal hatékonyabb teljesítményt nyújt. A Kirin 980 eddig nem tapasztalt felhasználói élmény biztosít, az alkalmazások gyorsasága, egyidejű használata és a grafikai megjelenítés terén egyaránt. A bejelentések között szerepeltek továbbá a vállalat új egységei, a Huawei AI Cube és a Huawei Locator.

„Tavaly a Kirin 970-vel megmutattuk a világnak az On-Device AI-ban (a készülék mesterséges intelligenciája) rejlő lehetőségeket, idén pedig egy olyan sokoldalú erőművet terveztünk, ami nem csupán kiváló AI adottságokkal rendelkezik, hanem a legkorszerűbb teljesítményt is nyújtja a fogyasztóknak”, mondta Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának elnöke. A vállalat a tavalyi évhez hasonlóan idén is az IFA kiállításon mutatta be legújabb mesterséges intelligencia fejlesztését. A Kirin 980-at a világon egyedülálló módon 7nm-es processzorral szerelték fel, melynek köszönhetően a chip 1 cm2-es területén 6,9 milliárd tranzisztort sűrít össze; többet, mint a korábbi generációs chip, a Kirin 970 (5,5 milliárd) esetében.

Új processzort mutatott be a Huawei

A Kirin 980 az első olyan processzor, melynek nyolcmagos konfigurációjában két szupergyors Cortex-A76-os és két gyors Cortex-A76-os alapú, valamint négy Cortex-A55-ös mag található, melyek 75%-kal erősebbek és 58%-kal hatékonyabbak, mint a tavaly bemutatott Kirin 970-ben találhatók. A feladatainak megfelelő, rugalmas elosztásáról a beépített, innovatív Kirin 980 CPU alrendszere gondoskodik: a háromszintes energiahatékonysági szerkezetű, úgynevezett Flex-Scheduling technológiának köszönhetően a processzor más-más magokkal végezteti el az azonnali, megterhelő feladatokat és folyamatosan elvégzendő, mindennapi tevékenységeket.

A Huawei új Kirin 980-as zászlóshajó chipje a vállalat első olyan mobil AI platformja, amely két Neurális feldolgozó egységet (NPU) használ. A dupla NPU-nak köszönhetően a chip nagyobb feldolgozóerővel és intelligenciával rendelkezik. A két egység közötti összhangnak köszönhetően a Kirin 980 percenként 4500 képet ismer fel, ami 120 százalékos növekedést jelent elődjéhez, a Kirin 970-hez képest. A Huawei saját negyedik generációs ISP-jét, vagyis képfeldolgozó processzorát is integrálta a chipbe. Az új ISP 46 százalékkal jobb adatátvitelt biztosít elődjénél, illetve minden eddiginél jobban támogatja a többkamerás konfigurációkat.

A Kirin 980-ba épített új HDR színreprodukciós technológiának és a Multi-pass zajcsökkentő megoldásoknak köszönhetően láthatóvá válnak a kép legfinomabb részletei, akár alacsony fényviszonyok között is. Az ISP 97,4 százalékos pontossággal képes felismerni a kamera előtt mozgó tárgyakat, így a felhasználók könnyedén készíthetnek fényképet mozgásban lévő pillanatokról is, illetve 33 százalékkal kisebb késleltetéssel tud videókat készíteni, mint korábban.

A mesterséges intelligencia hajtotta chipkészlet támogatja az olyan általános nyílt forráskódú AI keretrendszereket, mint a Caffee, a Tensorflow vagy a Tensorflow Lite, valamint biztosítja azokat az eszközöket, amellyel a fejlesztők könnyedén tudnak meríteni a duál NPU-k feldolgozási képességeiből. A Kirin 980 a világ első olyan chipje, amely támogatja az LTE Cat.21 kapcsolatokat, maximális letöltési sebessége elérheti akár az 1.4Gbps-t is.

Új processzort mutatott be a Huawei

A Huawei idén két vadonatúj fejlesztéssel lép a piacra. Az okos otthonok piacán debütáló Huawei AI Cube egy professzionális hangszóró és egy 4G router tulajdonságait ötvözi az AI támogatásával. Használatához egy 4G-s SIM kártya szükséges, amellyel azonnal elérhető az LTE Category 6-os sebesség (300Mbps). Az AI Cube a 802.11ac Wifi sztenderddel is kompatibilis, ami támogatja a szerkezet 2.4Ghz és az 5Ghz csatornákon való működését, valamint a LAN adatátvitelt, amelynek sebessége elérheti akár az 1.200Mbps-ot is. A Huawei az Amazonnal együttműködésben tette hozzáférhetővé a készüléken Alexát, az amerikai cégóriás személyi asszisztens programját, így a felhasználók közel 4500 Alexa skill közül válogathatnak. A kiváló hangélményről ezúttal is a gyártó saját technológiája, a Huawei Histen gondoskodik.

A Huawei Locator egy okos navigációs eszköz, amely valós idejű helymeghatározásra képes, ezzel segítve a családtagok és hozzátartozók nyomon követését. A felhasználót elveszett tárgyak és háziállatok felkutatásában és megtalálásában is nagyban segíti. A készülék támogatja a legnépszerűbb GPS/A-GPS alapú, illetve a GLONASS, Galileo és Beidou műholdakat is.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


  Árukereső
  Xiaomi Redmi Note 9S 64GB Dual
  Xiaomi Redmi Note 9S 64GB Dual
  EUmobil 62 790 Ft
  i-Shop Webáruház 62 840 Ft
  MobilEx Webáruház 64 275 Ft
  Huawei P40 Pro 5G 256GB Dual
  Huawei P40 Pro 5G 256GB Dual
  EUmobil 260 990 Ft
  Skyphone - mobiltelefon kiegészítők webáruháza 269 899 Ft
  www.mobilfactory.hu 269 990 Ft
  Xiaomi Mi 9T 64GB
  Xiaomi Mi 9T 64GB
  EUmobil 90 080 Ft
  MobilEx Webáruház 90 090 Ft
  Telefonkirály 90 990 Ft


  új
   APRÓHIRDETÉSEK

  KERESÉS

  TELEFONOK GYORSLISTA

  Márka :

  Tipus :


  HÍRLEVÉL

  Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

  Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


  SZAVAZÁS

  A járványhelyzet mennyiben változtatta meg a mobil vásárlási terveidet?


  Különben sem terveztem telefonvásárlást
  Terveztem új telefon vásárlást, de elhalasztottam hosszabb idõre
  Terveztem új telefon vásárlást. Ahogy véget ér a kijárási korlátozás, megveszem az új telefonomat
  A járvány nem befolyásolt. Vettem/veszek új telefont  Korábbi szavazások eredményei