Új kamera fícsörök az iPhone 11 Prokban

2019.09.13| Phone Arena

Az Apple iPhone 11 és a 11 Pro új kamera funkciókkal érkezett.

Az iPhone 11 kettő, míg a 11 Pro és a Pro Max három hátlapi kamerát kapott. Előbbi egy hagyományos és egy ultraszéles látószögű lencsével rendelkezik, a Pro mobilok pedig még egy teleobjektívet is kaptak ezek mellé. Az új hardveren kívül azonban a mérnökök sokat dolgoztak az új opciókon is, lássuk, miken!

Az első és talán legfontosabb az éjszakai mód megjelenése. A Google és a Huawei már évek óta kiválóan teljesítenek valóban éjszakai fények mellett, ha fotózásról van szó, az iPhone-okkal ez nem volt lehetséges. Az iPhone 11-ekkel azonban végre az Apple is megadta a lehetőséget vásárlóinak. Az Éjszakai Mód a legújabb generációs Smart HDR-rel kihasználja a gépi tanulásban rejlő lehetőséget, így képes felismerni a tárgyakat a képen és azt intelligensen megvilágítani a természetesebb, részletekben gazdag végeredmény érdekében.

Új kamera fícsörök az iPhone 11 Prokban

A túl erős megvilágítás és a sok képi zaj kezelésére a Deep Fusion nevű új képfeldolgozó-rendszer áll rendelkezésre, amely pixelről pixelre optimalizálja, majd módosítja az elkészült fotót. A Deep Fucion nagymértékben támaszkodik az A13 Bionic chip neurális motorjára. A funkció egyelőre még nincs kész, az iPhone 11 modelleken később lesz elérhető, szoftverfrissítés keretein belül.

Anno az iPhone 7-tel debütált a Portré mód, amely akkor még gyakorlatilag béta állapotban került kiadásra. Az évek alatt csúcsra fejlesztették a funkciót, így az iPhone 11 és Prokban készíthető portré széles- és teleobjektív kamerával egyaránt, így adva meg a lehetőséget az aktuális témához legjobban passzoló változatra. Javult a tényleges mélységélesség is, lehetővé téve a tárgy és a háttér pontosabb és simább elválasztását az elmosásnál.

Új kamera fícsörök az iPhone 11 Prokban

Az iPhone 11 Pro és Pro Max esetében a teleobjektív kifejezetten a portrékhoz készült. A lencse nagyobb, f/2.0 rekesznyílással rendelkezik, segítségével 40 százalékkal több fényt tud felvenni a telefon az iPhone X-hez képest.  Emellett az A13 Bionic segít a portrék megvilágítását helyesen beállítani, míg az új High-Key Mono effekt feltűnő és stilizált megjelenést hoz létre a portré fotókon.

Az Apple állítja, úgy szabványt állított fel a legmagasabb minőségű videóval okostelefonon. Ez egy igen merész állítás, a teszteken kiderül, mennyire állja meg a helyét a valóságban. Az viszont igaz, hogy az iPhone 11 Pro és a Pro Max modelleken a hármas kamerarendszerben lévő optikák 4K felbontásban rögzíthetnek videót, kibővített dinamikus tartományban és mozgókép-stabilzálással. A szélesebb látómezővel az ultraszéles kamera valóban jó választásnak tűnik az akciódús videókhoz. Szabadon zoomolhatunk a három kamera bármelyikével felvétel köizben, miközben az új Audio Zoom használatában hangot is lehet a videóhoz illeszteni a dinamikusabb hangzás érdekében.

Az iOS 13 új videószerkesztő eszközök egész garmadáját hozza el a felhasználóknak, amelyek lehetővé teszik a forgatást, a kivágást, az expozíció növelését és a szűrők alkalmazását egyaránt. Extraként ezeket könnyű használni és előnézetben megtekinteni, igazán felhasználóbarát megoldást dobott össze az Apple.

A megújult, 12 megapixeles TrueDepth kamera friss szenzorral és szélesebb látószögű lencsével érkezett, az új videófelvételi opciók pedig nem csak a hátlapi, hanem az előlapi kamerát is érintik. Ugyanaz a Smart HDR, amelyet már említettünk a hátlapon, az előlapon biztosítja a 4K-s videókat 60 vagy 120 fps sebességhez.

Új kamera fícsörök az iPhone 11 Prokban

Végül, de nem utolsósorban az Apple a Kamera alkalmazást is megújította, bár a módosítások inkább ráncfelvarrásnak és optimalizációnak tekinthetők, ugyanis jobban kihasználja a program a magas kijelzőt és az keretmentes kialakítást. A legnagyobb változás ezen a téren kétségtelenül az új QuickTake funkció, mely lehetővé teszi videók rögzítését anélkül, hogy a Fotó üzemmódban ki kellene lépni. A használathoz elég lenyomva tartani az exponáló gombot, az iPhone 11 automatikusan elkezdi a videó felvételét.

 

 

További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide! További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei