Ugye már rég nem használ task killert telefonon?

2023.03.10| Droid Life
Címkék:

task killer

,

android 14


A "Task Killer" alkalmazás, amit néhányan még mindig használnak, használhatatlan lesz az Android 14-től kezdve. Szerencsére.

Az Android korai napjaiban a task killer alkalmazások kifejezetten divatosak és hasznosak is voltak.. A telefon lassú és ócska volt? Könnyen áthidalható volt a finoman szólva is gyenge hardver problémája, csak meg kell “ölni” az összes folyamatban lévő feladatot, és máris gyorsult, a task killer appok a memória felszabadítására és a folyamatok megölésére lett tervezve. 

Ez kb. 5 percig megtette a hatását, aztán a telefon jellemzően visszaállt a lassú viselkedésére. És nem, a task killerek nem segítenek meghosszabbítani az Android telefon üzemidejét.

Ugye már rég nem használ task killert telefonon?

Ahogy az Android fejlődött, a telefonok több RAM-mal, gyorsabb chipekkel és az operációs rendszer szintjén javított többfeladatos képességekkel kerültek forgalomba, a task killerekről már nem beszélnek annyit hosszú évek óta, és az Android 14-től kezdve a Google szigorúan korlátozni kívánja azon alkalmazások működését, amelyek azt állítják, hogy a háttérfeladatok kiiktatásával gyorsabbá teszik a telefont.

Az Android 14-től kezdődően a Google korlátozni fogja a hozzáférést egy bizonyos API-hoz, amelyet ezek a feladatgyilkos alkalmazások arra használtak, hogy egy adott alkalmazás összes háttérfolyamatát leállítsák. Ennek a funkciónak a használata valóban megöli a feladatokat, de csak azért, hogy az operációs rendszernek több erőforrást kelljen az alkalmazás újraindítására fordítania, ha szükséges. 

Mivel az Android OS saját beépített natív feladatkezelővel létezik, bízzon abban, hogy a rendszer tudja, mire van és mire nincs szüksége ahhoz, hogy a kívánt módon teljesítsen, és nincs szükség arra, hogy a felhasználó beleszóljon és kényszerítse a folyamatok hidegindítását, amelyeket már el kellett volna tárolni a rendszer memóriájában. Ez mindenféle Android/Linux varázslat, amivel laikusnak nem kell foglalkoznia.

Ugye már rég nem használ task killert telefonon?

Az Android 14-ben, ha egy alkalmazásnak ezt a módszert kellene használnia, akkor csak a saját háttérfolyamatait tudja leállítani, másik alkalmazásét nem. Mishaal Rahman szerint ez a változás már az Android 14 Developer Preview 1-ben is jelen volt, de a tényleges dokumentáció a DP2-ben így szól.

“Az alkalmazások nem használhatják a killBackgroundProcesses API-t, és nem próbálhatják meg más módon befolyásolni más alkalmazások folyamatainak életciklusát, még régebbi operációs rendszer verziókon sem. Az Androidot úgy tervezték, hogy a gyorsítótárazott alkalmazásokat a háttérben tartsa, és automatikusan leállítsa őket, amikor a rendszernek memóriára van szüksége. Ha az alkalmazás szükségtelenül leállít más alkalmazásokat, az csökkentheti a rendszer teljesítményét és növelheti az akkumulátor fogyasztását, mivel később ezen alkalmazások teljes újraindítását igényli, ami lényegesen több erőforrást igényel, mint egy meglévő, gyorsítótárazott alkalmazás újraindítása.”

Az ilyen alkalmazások fejlesztőinek szóló egyéb üzenetek úgy hangzanak, mint egy értesítés/figyelmeztetés, de egyben fekete-fehér, könnyen emészthető igazság is az ilyen típusú alkalmazásokat továbbra is használó felhasználók számára. 

A Google szerint: "Nem lehetséges, hogy egy 3rd-party alkalmazás javítsa egy Android-eszköz memóriáját, teljesítményét vagy hőkezelését. Biztosítania kell, hogy az alkalmazás megfelel a Google Play megtévesztő állítások elleni szabályzatának".

Ez egy pozitív változás, és segíteni fog azon a néhány felhasználónak, akik még mindig azt hiszik, hogy egy alkalmazás segítségével felgyorsíthatják a telefonjukat vagy javíthatják az akkumulátor élettartamát. Szeretne jobb akkumulátor-üzemidőt? Törölje a Facebookot!

 

További friss Telefongurus hírek erre! További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

Brutálisan olcsó lett az IKEA új gyorstöltője

2024.03.21
| Phone Arena
Ha megbízható gyorstöltőt keres telefonjához vagy táblagépéhez, általában az Apple boltban vagy a Samsung üzletben vásárol, ha eredeti tartozékokat szeretne, vagy esetleg viszonteladónál valami márkásat.
A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

A Galaxy A55 kijelzője feltörli a padlót az A54-gyel és az S23 FE-vel

2024.03.21
| SamMobile
A Samsung új Galaxy A55 számos fejlesztést hoz a Galaxy A54-hez képest, de a hivatalos adatlapokat nézve azt gondolhatnánk, hogy a kijelző nem tartozik ezek közé.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei