Tudtad? Hasznos funkciók a mobilodban

2020.12.08| Samsung

Te hallottál már ezekről a funkciókról, esetleg ki is próbáltad őket? Nagyon sokan nem is tudják, mikre képes a telefonjuk.

A magyarok már közel háromnegyede rendelkezik okostelefonnal. Ezek korábban nem látott lehetőséget jelentenek, hiszen köszönhetően az internetelérésnek és más tudásnak, számos különleges funkció érhető el rajtuk. Sok olyan megoldás is rejtőzik azonban a telefonokban, amelyekről talán kevesen tudnak, pedig igen hasznosak lehetnek.

Kiterjesztett valóság

A Kiterjesztett Valóság (Augmented Reality, AR) a legtöbbeknek talán a népszerű, szabadban sétálós játékot juttatja eszébe, de a technológia ennél jóval többre képes. A virtuális térben az okostelefon kamerájával a felhasználók lemérhetnek különböző tárgyakat, és rajzolhatnak valós időben, így az AR használható akár lakberendezésre vagy tervezői feladatokra is.

A Samsung okostelefonokon az AR élményekhez elég bekapcsolni kamerát, majd kiválasztani az opciók közül az AR Zóna alkalmazást. A Bixby Vision segítségével akár hosszabb írott szöveg is beolvasható és lefordítható. A kamerát egy megvásárolni kívánt tárgyra irányítva, a fejlett okoseszköz felismeri a terméket, így a felhasználók akár vásárolhatnak is ezen keresztül.

Tudtad? Hasznos funkciók a mobilodban

Napi rutin

Az okostelefonok ma már képesek felismerni a felhasználó napjainak szabályszerű ismétlődéseit és a működésüket ehhez igazítani. Ez sokkal többet jelent a megszokott naptáralkalmazásnál. A készülékek képesek megjegyezni, például, milyen zenék szólnak az egyes napszakokban, vagy mikor van általában lehalkítva a telefon.

A pörgős, üzleti környezetben dolgozó felhasználók számára ideális megoldás lehet, hogy néhány apróságban az eszközre bízzák az irányítást, míg ők a fontos dolgokra koncentrálnak. A Samsung csúcskészülékeken a Bixby Rutinok rengeteg lehetőséget biztosítanak arra, hogy a beállításokat teljesen a napi rutinhoz igazítsák a felhasználók.

Tudtad? Hasznos funkciók a mobilodban

Okos felvételek

Egy okostelefon kamerája ma már képes teljesen kiváltani egy profi fényképezőgépet. A felvételek elkészítése azonban jóval egyszerűbb lehet mobilon, hiszen a készülék segít megtalálni a legjobb beállításokat. A legtöbb készülék képes felismerni az egyes jeleneteket, és mesterséges intelligencia segítségével ehhez igazítani a kamera működését.

A Samsung Galaxy S20 FE készülékeken elérhető az Okos felvétel mód is, amely egy rövid felvételből készít többféle fotót- és videót is, amelyek közül a felhasználók választhatják ki a kedvencüket. Az időzítő használatára is léteznek egyedi megoldások, ilyen például a tenyérjelzés, amellyel a felhasználók egyetlen gombnyomás nélkül is elindíthatják a felvételt.

Tudtad? Hasznos funkciók a mobilodban

Telefonkeresés

A legújabb okostelefonokon már elérhető az ultra szélessávú (UWB) technológia, amely számos új felhasználási lehetőséget biztosíthat. Ilyen a Samsung készülékein elérhető SmartThings Find szolgáltatás is, amellyel megtalálhatók az eltűnt telefonok, tabletek vagy okosórák, még akkor is, ha azok offline állapotban vannak.

A keresett okostelefon pontos helye megjelenik egy térképen, amikor pedig a felhasználók az eltűnt eszköz közelébe érnek, kiválaszthatják a hangjelzés funkciót, vagy a kiterjesztett valóság alapú Közeli Keresés lehetőséget is. Nincs több kanapé alatt eltűnt telefon, iskolában felejtett tablet vagy túlzottan biztonságos helyre elpakolt okosóra.  

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


  Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


  KERESÉS
  Mobiltelefon kérdések-válaszok
  TELEFONOK GYORSLISTA
  Márka :

  Tipus :


  SZAVAZÁS

  Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


  igen, van okosórám
  igen, van okoskarkötőm
  tervezek okosórát venni
  tervezek okoskarkötőt venni
  nincs rá szükségem  Korábbi szavazások eredményei