Tönkremennek hidegben a Samsung összecsukható mobiljai

2021.01.08| SamMobile

Úgy tűnik, a koreai nagy hidegben tönkremennek a Samsung összecsukható okostelefonjainak bizonyos részei.

A Samsung rendelkezik a piacon a legjobb összecsukható mobileszközökkel, a vállalat több okból is korán megnyerte az összecsukhatósági versenyt, amelyek közül az egyik a magasabb minőség és az ellenálló képesség. Például a Huawei Mate X sokkal érzékenyebb a károsodásokra a Galaxy Z Fold 2-hez képest, valamint a Huawei azt tanácsolja, hogy ne használja a készüléket alacsonyabb hőmérsékletű környezetben mint - 5 Celsius fok.

A Samsung összecsukható mobiljaihoz nem jár ilyen figyelmeztetés, de ez nem azt jelenti, hogy tökéletesek. Fagyos hőmérsékleten még működnek rendesen, de néhány szerencsétlen tulajdonos elég drágán tudta meg ezeknek a telefonoknak a határát.

Tönkremennek hidegben a Samsung összecsukható mobiljai

A dél-koreai Szöulban 2021. január 8-án alacsony hőmérsékletet mérték, -18 Celsius fokot és néhány Galaxy Fold és Galaxy Z Flip tulajdonos azt állítja, hogy annyi megrongálta a telefonjaikat, ha egyszerűen szétnyitották őket a hidegben.

Az alábbi fotókat bizonyítékként osztották meg, de természetesen nem tudjuk garantálni, hogy ezek az összecsukható kijelzők valóban az alacsony hőmérséklet vagy más külső tényezők miatt hibásodtak meg, ezért ennek megfelelően kezeld az információkat.

Tönkremennek hidegben a Samsung összecsukható mobiljai

Mindazonáltal az az elképzelés, hogy az összecsukható kijelzők alacsony hőmérsékleten hajlamosabbak a károsodásra, mint a hagyományos megjelenítők, nem új keletű. A hideg hőmérséklet miatt a legtöbb anyag összehúzódik és a lágyabb anyagú, összecsukható panelek sokkal könnyebben deformálódhatnak, mint a lapos, merev kijelzők, ez pedig maradandó károsodáshoz vezethet.

A Galaxy Z Fold 2 és a Galaxy Z Flip összecsukható kijelzőin van egy réteg UTG (ultravékony üveg), amely ellenállóbbá teszi őket a fagyás ellen, mint más összecsukható panelek. De ez az UTG réteg nem biztos, hogy elegendő a hidegebb éghajlat esetén és emellett az eredeti Galaxy Foldból hiányzik ez a különleges üveg.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
Mobiltelefonok az Árukeresőn »
új
 APRÓHIRDETÉSEK
KERESÉS
Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


SZAVAZÁS

Okosóra vagy okoskarkötő! Sorra jelennek meg a kezünkre való okoseszközök! Önnek van/lesz?


igen, van okosórám
igen, van okoskarkötőm
tervezek okosórát venni
tervezek okoskarkötőt venni
nincs rá szükségemKorábbi szavazások eredményei