Tönkremennek hidegben a Samsung összecsukható mobiljai

2021.01.08| SamMobile

Úgy tűnik, a koreai nagy hidegben tönkremennek a Samsung összecsukható okostelefonjainak bizonyos részei.

Böngésszen tovább legfrissebb híreink között! Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A Samsung rendelkezik a piacon a legjobb összecsukható mobileszközökkel, a vállalat több okból is korán megnyerte az összecsukhatósági versenyt, amelyek közül az egyik a magasabb minőség és az ellenálló képesség. Például a Huawei Mate X sokkal érzékenyebb a károsodásokra a Galaxy Z Fold 2-hez képest, valamint a Huawei azt tanácsolja, hogy ne használja a készüléket alacsonyabb hőmérsékletű környezetben mint - 5 Celsius fok.

A Samsung összecsukható mobiljaihoz nem jár ilyen figyelmeztetés, de ez nem azt jelenti, hogy tökéletesek. Fagyos hőmérsékleten még működnek rendesen, de néhány szerencsétlen tulajdonos elég drágán tudta meg ezeknek a telefonoknak a határát.

Tönkremennek hidegben a Samsung összecsukható mobiljai

A dél-koreai Szöulban 2021. január 8-án alacsony hőmérsékletet mérték, -18 Celsius fokot és néhány Galaxy Fold és Galaxy Z Flip tulajdonos azt állítja, hogy annyi megrongálta a telefonjaikat, ha egyszerűen szétnyitották őket a hidegben.

Az alábbi fotókat bizonyítékként osztották meg, de természetesen nem tudjuk garantálni, hogy ezek az összecsukható kijelzők valóban az alacsony hőmérséklet vagy más külső tényezők miatt hibásodtak meg, ezért ennek megfelelően kezeld az információkat.

Tönkremennek hidegben a Samsung összecsukható mobiljai

Mindazonáltal az az elképzelés, hogy az összecsukható kijelzők alacsony hőmérsékleten hajlamosabbak a károsodásra, mint a hagyományos megjelenítők, nem új keletű. A hideg hőmérséklet miatt a legtöbb anyag összehúzódik és a lágyabb anyagú, összecsukható panelek sokkal könnyebben deformálódhatnak, mint a lapos, merev kijelzők, ez pedig maradandó károsodáshoz vezethet.

A Galaxy Z Fold 2 és a Galaxy Z Flip összecsukható kijelzőin van egy réteg UTG (ultravékony üveg), amely ellenállóbbá teszi őket a fagyás ellen, mint más összecsukható panelek. De ez az UTG réteg nem biztos, hogy elegendő a hidegebb éghajlat esetén és emellett az eredeti Galaxy Foldból hiányzik ez a különleges üveg.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:
messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei