Te milyen szelfiket készítesz?

2020.01.23| Honor

A Honor szelfikutatást végzett, ezek szerint az európaiak évente több mint 500 szelfit készítenek.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A Honor Európa több országában készített kutatása egyértelművé teszi, hogy az önarcképek készítésének szeretete nem változott az utóbbi évek során. Éppen ezért a fejlesztések során nemcsak a hátlapi, de az előlapi kamerák is fontos szerepet játszanak. A szelfik kutatásán keresztül a Honor még jobban szerette volna megismerni a felhasználói igényeket és a szelfikészítés aktuális trendi részleteit.

A felmérésben Európa-szerte 5750 fő vett részt, a statisztika szerint pedig átlagosan 597 szelfit készítettek magukról egy évben. A legtöbb képet, átlagosan 728-at a spanyolok készítették, míg a legkevesebbet, 468-at az Egyesült Királyságban élők. Ezzel együtt egy hiedelemnek is annyi, ugyanis utóbbiban és Hollandiában is többet szelfiznek a férfiak a nőknél! 

Te milyen szelfiket készítesz?

A felhasználók által készített képek közel felét családtagnak, barátnak küldik el, illetve sok esetben egy közösségi oldalon is megosztásra kerül. Érdekes, hogy állítólag 11 másodperc alatt döntöttek a résztvevők arról, hogy az adott fotóval elégedettek vagy kitörlik és újat készítenek helyette. Annak eldöntésére már majdnem fél percre is szükség volt, hogy közösségi felületre kitegyék-e a képet. A 16-29 év közti felhasználók saját bevallásuk szerint több smink nélküli, természetes önarcképet készít, mint 5 évvel korábban. 

Te milyen szelfiket készítesz?

Mivel az okostelefonok miatt szinte 0-24-ben velünk van egy jó minőségű fényképezőgép, így sokszor szinte ok nélkül is fotózunk, a hétköznapi pillanatokból jóval több kerül megörökítésre a beállított képek helyett. Éppen ezért nőtt meg az edzés után vagy háziállatokkal készült szelfik például. 2019 egyik legnépszerűbb témája a természet szépségeinek megörökítése volt, a fiatalok 62 százaléka több fotót készített a szabadban, mint szórakozóhelyen.

A kutatásban résztvevők55 százaléka vallja, hogy egy kép hatására változtatott véleményén valamely társadalmi üggyel kapcsolatban, további 55 százalék pedig úgy tartja, hogy a képek pontosabban tudják jellemezni napjaink ügyeit, mint a tévé vagy éppen az írott sajtó. A résztvevők 61 százaléka tesz közzé rendszeresen tartalmat közösségi oldalán felhívva a figyelmet egy ügyre vagy éppen problémára. A felmérésben résztvevők több mint egyharmada állította, elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben kizárólag képek útján kommunikáljon.

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email
Új és Használt GSM kiemelt ajánlatokBaj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

A Samsung Galaxy S23 Ultrával véget ért egy korszak

2024.04.03
| SamMobile
A Samsung Galaxy S23 Ultra talán az utolsó a maga nemében, és egy nem kevesebb, mint kilenc évig tartó korszak végét jelenti. Ha ismeri Samsung történetét, akkor lehet, hogy már összerakta a puzzle darabjait. Természetesen az ívelt kijelzős korszakra gondolunk.
Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

Az iPhone 16 Pro forradalmi újítása...

2024.04.15
| PhoneArena
Kíváncsi vagy, hogy az új iPhone 16 Pro miként számol le a lencsefényszórás problémájával? Kattints és fedezd fel a forradalmi kameratechnológiát!
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.Korábbi szavazások eredményei