Te milyen szelfiket készítesz?

2020.01.23| Honor

A Honor szelfikutatást végzett, ezek szerint az európaiak évente több mint 500 szelfit készítenek.

Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért! Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A Honor Európa több országában készített kutatása egyértelművé teszi, hogy az önarcképek készítésének szeretete nem változott az utóbbi évek során. Éppen ezért a fejlesztések során nemcsak a hátlapi, de az előlapi kamerák is fontos szerepet játszanak. A szelfik kutatásán keresztül a Honor még jobban szerette volna megismerni a felhasználói igényeket és a szelfikészítés aktuális trendi részleteit.

A felmérésben Európa-szerte 5750 fő vett részt, a statisztika szerint pedig átlagosan 597 szelfit készítettek magukról egy évben. A legtöbb képet, átlagosan 728-at a spanyolok készítették, míg a legkevesebbet, 468-at az Egyesült Királyságban élők. Ezzel együtt egy hiedelemnek is annyi, ugyanis utóbbiban és Hollandiában is többet szelfiznek a férfiak a nőknél! 

Te milyen szelfiket készítesz?

A felhasználók által készített képek közel felét családtagnak, barátnak küldik el, illetve sok esetben egy közösségi oldalon is megosztásra kerül. Érdekes, hogy állítólag 11 másodperc alatt döntöttek a résztvevők arról, hogy az adott fotóval elégedettek vagy kitörlik és újat készítenek helyette. Annak eldöntésére már majdnem fél percre is szükség volt, hogy közösségi felületre kitegyék-e a képet. A 16-29 év közti felhasználók saját bevallásuk szerint több smink nélküli, természetes önarcképet készít, mint 5 évvel korábban. 

Te milyen szelfiket készítesz?

Mivel az okostelefonok miatt szinte 0-24-ben velünk van egy jó minőségű fényképezőgép, így sokszor szinte ok nélkül is fotózunk, a hétköznapi pillanatokból jóval több kerül megörökítésre a beállított képek helyett. Éppen ezért nőtt meg az edzés után vagy háziállatokkal készült szelfik például. 2019 egyik legnépszerűbb témája a természet szépségeinek megörökítése volt, a fiatalok 62 százaléka több fotót készített a szabadban, mint szórakozóhelyen.

A kutatásban résztvevők55 százaléka vallja, hogy egy kép hatására változtatott véleményén valamely társadalmi üggyel kapcsolatban, további 55 százalék pedig úgy tartja, hogy a képek pontosabban tudják jellemezni napjaink ügyeit, mint a tévé vagy éppen az írott sajtó. A résztvevők 61 százaléka tesz közzé rendszeresen tartalmat közösségi oldalán felhívva a figyelmet egy ügyre vagy éppen problémára. A felmérésben résztvevők több mint egyharmada állította, elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben kizárólag képek útján kommunikáljon.

 

 

messenger whatsapp facebook twitter email




Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok



Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.

Mobiltelefon kérdések-válaszok
TELEFONOK GYORSLISTA
Márka :

Tipus :


HÍRLEVÉL

Feliratkozás a Telefonguru ingyenes hírlevelére

Elfogadom az Adatvédelmi és Adatkezelési Tájékoztatót Ezt a webhelyet a reCAPTCHA védi. A Google adatvédelmi irányelve és a szolgáltatási feltételek érvényesek.


SZAVAZÁS

Mennyire fontos számodra egy telefon kamerájának minősége?


Nem fontos, ritkán használom a kamerát.
Alapvetően fontos, de nem vagyok profi fotós.
Nagyon fontos, gyakran fotózok és videózok.
Profi fotós vagyok, tehát a legjobb minőség számít.



Korábbi szavazások eredményei